top of page

Kokosijs met malibu maken zonder ijsmachine


Kokosijs met malibu maken zonder ijsmachine
Kun je geen ijs naar je zin vinden? Dan is het vaak een goed idee om het maar gewoon zelf te gaan maken. Met dat idee ben ik dit kokosijs met Malibu zonder ijsmachine gaan maken. Onlangs kochten we bij de Lidl kokosijs. Volgens mij verkopen ze het maar eenmaal per jaar. Maar op is op en wat nu? Kan ik dit ijs misschien zelf maken en hoe kan ik het ijs zelfs nog lekkerder krijgen?
Maak je kokosijs vegan door te kiezen voor gecondenseerde kokosmelk en soyaroom en/of yoghurt.

Leg het accent in ijs in de smaken die jij lekker vindt. Malibu haalt bijvoorbeeld de kokos extra omhoog, of kies voor meer yoghurt. Maak je ijs ’s morgens na het ontbijt voor een tropisch dessert bij het avondeten.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Kokosijs met Malibu maken zonder ijsmachine

Kokosijs met Malibu maken zonder ijsmachine

Benodigdheden:

 1. 1 blik gecondenseerde melk

 2. 60 gram geraspte kokos

 3. 2 eetlepels Malibu

 4. 6 eetlepels water

 5. 250 ml slagroom

 6. 250 ml (Griekse) yoghurt

 7. een kom met van 800 ml

Kokosijs met malibu maken zonder ijsmachine recept

 1. Voeg de Malibu en het water bij de geraspte kokos en laat het een paar uur goed intrekken. Doe je dit niet, dan haalt de kokos het vocht uit je ijs en dat zou zonde zijn.

 2. Klop de slagroom bijna stijf.

 3. Klop in een andere kom de gecondenseerde melk, de kokos en de yoghurt goed door elkaar. Het ijs is behoorlijk zoet, dus als je yoghurt over hebt is het wellicht een goed idee om 50-100 ml extra toe te voegen. Het nadeel van extra toevoegen is dan wel weer dat het ijs iets harder zal bevriezen.

 4. Voeg de 2 kommen samen en verplaats het naar de vriezer.

 5. Je hoeft het ijs niet door te roeren bij dit recept. Na 8-9 uur vriezen kun je na het diner lekker genieten van een kokosijs.

Kwartiertje van te voren uit de diepvries

Ligt je ijs langer dan 24 uur in de diepvries, laat het dan ongeveer 15 minuten op het aanrecht iets zachter worden.  Daarna laat het ijs zich scheppen met een ijstang. Dit heb ik ook gedaan vlak voor de foto’s bij dit blog.


Enjoy!Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page