top of page

Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart?


Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart?
Ineens had ik zin om kokoskoek te maken. Kokoskoek zoals we die vroeger thuis aten toen ik nog een puber was. Het is een recept van een vriendin die helaas is overleden. Ze mag er dan niet meer zijn, herinneringen blijven. Zoet als deze kokoskoek. We maakten hem vroeger echt heel vaak. Deze kokoskoek is veel voller van smaak dan de kleine ronde exemplaren. Ooh, wat was hij lekker. Moeilijk kiezen hoe ik het zal gaan noemen: kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart? Jij mag het zeggen.

Behalve de smaak, werd ik ook weer even terug in de tijd geworpen. Waarom heb ik zo lang gewacht deze kokoskoek te maken? Thuis moest ik de koekdoos verstoppen om te zorgen dat we er allemaal van konden smullen. Zo lekker vond het thuisteam de koek!


Wij noemden dit vroeger kokoskoek, maar eigenlijk is het meer een kokostaart. Of toch meer een kokoskoektaart?? Moeilijk, moeilijk.

Als blogger wil je natuurlijk steeds iets nieuws proberen. Soms moet ik echter niet vergeten mijn oogkleppen af te doen. Geloof me; deze kokoskoek moet je proberen!  Met zo weinig ingrediënten zo’n resultaat.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Kokoskoek maken

Hoe lezers de suiker iets minderen

Je moet wel een beetje een sweet tooth hebben. Maar…. ik heb van verschillende lezers gehoord dat ze de hoeveelheid suiker minderde en het nog steeds erg lekker is. Alleen weet ik niet precies de hoeveelheid geminderde suiker. Probeer het eens met 15-20% minder, dat is 45 tot 60 gram suiker minder. Laat vooral in de reacties achter hoe dat jou beviel. Zo helpen we elkaar een beetje.Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart?

Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart

Benodigdheden:

 1. 125 gram zelfrijzend bakmeel

 2. 100 gram geraspte kokos

 3. 300 gram fijne suiker

 4. 125 gram boter op kamertemperatuur

 5. 2 eieren

 6. Snuf zout

 7. Springvorm van 20-22 cm, een brownieblik van 20 x 20 werkt ook.Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart maken

Recept Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 190 graden in een elektrische oven. Bekleed je bakvorm.

 2. Belangrijk is dat je boter goed op kamertemperatuur is.

 3. Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Vul je bakblik en bak je koek in 25-30 minuten goudbruin in de oven. Laat de koek nog even in de oven staan met de deur half open. Hij neigt tot inzakken. Op zich maakt dit niet uit wat betreft smaak, maar het ziet er iets minder mooi uit.

 4. Laat je kokoskoek een paar uur afkoelen. Anders valt hij uit elkaar. Niet omdat hij niet stevig genoeg bakt, maar de boter is nog warm en moet nog afkoelen en steviger worden.
En wat vond je van de koek? Of het is het toch een taart?


Gerelateerde posts

2 Comments


Unknown member
Jan 17, 2023

Wat een heerlijke kokoskoek. Ja bij ons toch de consensus dat het meer koek dan taart is. 200g suiker gebruikt ipv 300g en dat kan nog goed. De kokos zelf is ook al zoet natuurlijk. Dank je voor dit recept, eenvoudig en ideaal om met kinderen te maken. Is zeker een blijvertje waarmee ik ga varieren met noten etc.

Like
Unknown member
Jan 27, 2023
Replying to

Hoi Robert, dank je wel voor de tip. Een beetje minderen met suiker is altijd een goed idee. Groetjes Carola

Like
bottom of page