top of page

Kruidige Kerstthee Latte


Kruidige Kerstthee Latte
Heb jij ook in je kerstpakket een kruidige kerstthee ontvangen? Of heb je jezelf een pakje getrakteerd? Van deze thee kun je een lekkere warme thee zetten maar je kunt het ook anders drinken? Het drinken van thee met melk, in het bijzonder Chai Tea Latte wint enorm aan populariteit. Je vindt het inmiddels zelfs in het assortiment van de Starbucks. Maar voor een lekkere Tea Latte hoef je natuurlijk niet perse het huis uit. Met kerst verbouwen we deze lekker thee tot Kruidige Kerstthee Latte.

Kruidige Kerstthee Latte

Ik ontving in een kerst foodybox allerlei lekkers waaronder deze Kruidige Kerstthee Latte van Simon Levelt. De theemixen van Simon Levelt zijn bijzonder van smaak. Soms kan een mix erg opdringerig zijn, maar dat vind ik van de theemixen van Simon Levelt eigenlijk nooit.  Ik besloot er een lekkere kop Kerstthee Latte van de maken. Een Thee Latte kun je natuurlijk ook maken met een andere goede thee naar eigen smaak.


Kruidige Kerstthee Latte

Wat een prachtige theemix. Deze prachtige lila bloementjes en stukjes fruit, vind je terug tussen de zwarte thee, rooibos en andere kruiden. Soms kan zwarte thee erg bitter zijn van smaak, maar bij deze thee heb ik dat niet. Komt het misschien omdat er onder andere rooibos in de mix zit? De mix is zelfs een beetje zoetig.


Kruidige Kerstthee Latte

In mijn foodbox vond ik ook een literpak Soy Dream Smooth. Ik heb geen persoonlijke redenen om alternatieven voor melk te gebruiken.  Bij ons thuis heeft niemand een lactose intollerantie.  Feit is dat het beter is als je niet te veel melk drinkt, net als niet teveel van alles…….., toch?

Ik ben zelf gewoon nieuwsgierig en wil deze smaak graag proberen.


Deze mix van soja- en rijstmelk smaakt ietsje zoeter dan gewone melk.  En dat is bij deze Latte natuurlijk heerlijk.

Je kunt de Latte ook met gewone melk maken. Beide soorten melk laten zich lekker schuimig kloppen.


Kruidige Kerstthee Latte

Hoe maak je Kruidige Kerstthee Latte?

  1. Zet je thee zo sterk als je zelf wilt. Zelf zet ik de thee iets sterker dan normaal omdat de melk straks de smaak zal verdunnen.

  2. Klop de melk met een speciale melkklopper of met de hand. Je klopt de melk lekker stevig als je de melk al klopt vanaf het moment dat de melk nog koud is en doorgaat tot het klaar is.

  3. Schenk een paar mooie glazen voor de helft vol met sterke thee. Voeg hier het stevige melkschuim overheen. Bestrooi de melk bijvoorbeeld met een beetje kaneel of een mengsel van kaneel met vanillesuiker.

  4. P.s. lekker me een scheutje grand marnier.


Fijne kerstdagen!!

De kerstthee van Simon Levelt is te koop in een van de ruim 40 winkels in Nederland of online.
De foodybox werd verzorgd door Kroon op het werk.

Gerelateerde posts

Comentários