top of page

Kruidige Pompoen Bundt Cake


Kruidige Pompoen Bundt Cake
Er is zoveel lekkers te bakken. Zo heb ik nog nooit een pompoencake gebakken. Nee, ik heb het zelfs ook nog nooit geproefd. We eten pompoen wel af en toe hier in huis, maar het wordt niet echt enthousiast ontvangen. Pompoen wordt alleen in zelfgemaakte  “kussentjespasta” of soep met heeeeel veel kruiden gegeten. Dus ik had een flauw vermoeden dat deze cake door het testteam niet zo enthousiast ontvangen zou worden. Mis dus. Deze kruidige pompoencake was heel erg zacht een heerlijk van smaak.

Pompoencake bakken in de herfst

Het ingrediënt pompoen gaf geen enkel probleem. Geen wonder ook, het recept is van  Martha Stewart. Mijn lievelings-cakerecepten komen meestal bij Martha vandaan. De cake is heel smeuïg, zacht, kruidig, maar niet te kruidig. Pompoen is maar heel zacht aanwezig.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Pompoen hoort echt bij de herfst, durf jij het dit jaar ook aan?
Bitossi bakvorm

En zo kwam mijn nieuwe Mini Bundtcake vorm van Bitossi goed uit. De vorm is van keramiek, iets waar ik  nog geen ervaring mee heb. Ik mocht de vorm testen en ik mag 2 exemplaren verloten onder de lezers van Carola Bakt Zoethoudertjes. Deze winactie zal op de korte termijn plaats vinden. Dus blijf een beetje in de buurt.


Maar eerst gaan we bakken. Het is leuk om een mooie vorm te hebben, maar natuurlijk is een prachtig resultaat uit de vorm belangrijker.


Kruidige Pompoen Bundt Cake

Kruidige pompoen bundt cake

Benodigdheden voor 1 grote Bundtcake, in deze mini Bundtvorm van Bitossi past 1/4 deel = 600 ml

 1. 520 gram bloem

 2. 3 theelepels bakpoeder

 3. 1 theelepel baking soda

 4. 500 gram licht bruine basterd suiker

 5. 1 theelepel zout

 6. 240 gram boter

 7. 240 gram melk

 8. 4 grote eieren

 9. 300 gram pompoenpuree, dat is ongeveer 1 pompoen uit de supermarkt

 10. Poedersuiker als versiering

Voor de kruiden:

 1. 2 theelepel kaneel

 2. 1 theelepel nootmuskaat

 3. 1 theelepel gember

 4. 1/2 theelepel kruidnagel of gebruik 4-5 theelepels pompoen-kruidenmix je je kunt kopen of zelf kunt maken met dit recept.

Cakebeslag voor pompoencake

Zo maak je zelf kruidige pompoen cake

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven). Snij de pompoen in stukken, bak het ongeveer 20-25 minuten in de oven, tot het gaar is. Snij de velletjes eraf en pureer de pompoen. Haal eventuele harde stukjes van de zijkant weg. Ze zijn lekker knapperig gebakken maar minder lekker in de cake.

 2. Laat het afkoelen. In een plat bord gaat dit vrij snel.  Je kunt de oven dus aan laten.

 3. Smeer je vorm in met boter en bepoeder het met bloem.

 4. Doe de gezeefde bloem, bakpoeder, baking soda in een kom. Voeg hierbij het zout en de kruiden. Roer het door elkaar en zet het opzij.

 5. Mix de boter en de suiker tot het romig is. Dit kan zomaar 4-7  minuten duren.

 6. Mix er nu steeds 1 ei doorheen tot het is opgenomen in je beslag.

 7. Roer nu de droge bestanden in 3 delen door het beslag. Het liefst op een lage stand en zo kort mogelijk. Als alles is opgenomen mag de melk  door de mix. En tot slot: de pompoenpuree.

 8. Mix het kort door en vul je cakevorm. 


Een grote Bundtcake is na ongeveer 55-60 minuten gaar. Deze cake was na 30 minuten gaar. Een cake bakt in een keramiekvorm ietsje langzamer.

Kruidige Pompoen cake een makkelijk recept

Klein maar fijn

Na het maken van de foto’s wilde ik toch graag een creamcheese frosting maken. Maar ja, dan zie je natuurlijk de mooie vorm niet meer.


Ik maakte de frosting van 1 pakje monchou van 100 gram en roerde slagroom door de kaas tot het de juiste dikte had. Dat was vermoedelijk zo’n  160-170 ml.  Mix hier suiker naar smaak door. Het werd nog lekkerder met wat verse vanille uit een peul. De frosting hoef je overigens niet te maken, het hoort ook niet bij het recept, maar ik vind het gewoon lekker.

Wat een heerlijke cake en wat een prachtige elegant vorm!  Pompoen, heb jij hier ooit iets lekkers mee gebakken?

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page