Basisrecept pannenkoeken bakken


Pannenkoeken bakken


Pannenkoeken bakken, niet alleen lekker voor de kinderen. Met slechts drie ingrediënten zijn zelfgebakken pannenkoeken verassend voedzaam. Samen met een glas verse sinaasappelsap heb je een relatief makkelijk en gezonde “zomaar tussendoor feest” maaltijd.

Wist je dat je pannenkoeken nog lekkerder worden als je het beslag een paar uur tot een nacht laat rusten?

Gebruik je liever geen bloem? Pannenkoeken bakken kun je ook prima door het bloem te vervangen door speltmeel of boekweitmeel.

Gebruik je liever geen melk? Gebruik plantaardige melk, dat is ook heel goed mogelijk. Zo kunnen pannenkoeken heel persoonlijk van smaak worden.

Met pannenkoeken kun je alle kanten op en worden vooral veel Naturel zoet gegeten. Maar ook hartig met kaas en spek is goed mogelijk, met appel. Of je vult de pannenkoek met een hartige of zoete vulling en rolt hem op.


Pannenkoeken bakken

Basisrecept pannenkoeken

Benodigdheden 9 kleine pannenkoeken of 5 grote pannenkoeken

  1. 2 eieren

  2. wat zout

  3. 250 gram bloem

  4. 1/2 liter melk

  5. evt. wat suiker en kaneel (lekker), maar hartige kruiden kan natuurlijk ook als je dat lekker vindt.

  6. boter


Pannenkoeken bakken


Zo bak je de lekkerste pannenkoeken:

Doe de bloem, het zout en de eieren in een kom. Voeg een klein deel van het melk toe en roer goed met de garde. Nu kan voorzichtig de rest van het melk toe. Zie je klontjes, roer met de garde flink tot de klontjes verdwijnen.


Pannenkoeken bakken

Bij gewone pannenkoeken doe ik bij het basisrecept altijd een flinke scheut kaneel en suiker. Dan is de pannenkoek ook zonder beleg eigenlijk al heel erg lekker.Pannenkoeken bakken


De lekkerste pannenkoeken worden natuurlijk gebakken met een klontje echte boter. Dit is een kleine koekenpan, dus een klein klontje is voldoende. Natuurlijk kun je ook met olijfolie of een andere oliesoort bakken.

Een mooie egale pan is behalve beter voor de gezondheid, ook een stuk prettiger om pannenkoeken in te bakken. De pannenkoeken laten zich bewegen als je de pan heen en weer draait en ze gaan er veel eenvoudiger uit. Om de pan te beschermen kun je het beste een houten spatel gebruiken.Pannenkoeken bakken


En dan mag de pannenkoek rustig bakken. Als de randjes bruin worden en de bovenkant van de pannenkoek is droog,  mag de pannenkoek omgedraaid worden en begint je maag je te vertellen dat je eigenlijk best al honger hebt.

Lukt het jou om een pannenkoek te draaien door hem in de lucht te gooien?


Pannenkoeken bakken

Ik bewaar pannenkoeken altijd met een bord ondersteboven op de laatste pannenkoek, of met een flink deksel. Gaat het echt te lang duren, dan bewaar ik ze kort in de oven op de warm-houdstand.

Zelf bak ik altijd liever teveel pannenkoeken dan te weinig. Koud zijn ze ook heel erg lekker. Als ik er bijvoorbeeld 3 over heb snij ik ze door de midden, leg ze weer op elkaar en snij er dan taartpunten van. Dat ziet er zo gezellig uit in de broodtrommel.

#basics #Pannenkoek

0 opmerkingen

Gerelateerde posts