top of page

Lemon bar Low Calorie


lemon bar met weinig calorien


Op pinterest kom ik bijna dagelijks lemonbars tegen. Een lekkere frisse koek/cake-achtige vierkante traktatie. Zo kwam ik ook deze Lemon bar Low Calorie tegen. In plaats van de gebruikelijke 200 Kc/stuk, zijn deze lemonbars 65 Kc/stuk. Oftewel. Deze bar is licht en luchtig voor iedereen, ook in tijden van matigen.


lemon bar met weinig calorienRecept Lemonbars extra low calorie

12 stuks:

Benodigdheden:

Voor de bodem:

  1. 35 gram poedersuiker

  2. 80 gram roomboter

  3. 70 gram bloem

Voor de topping:

  1. 3 large eieren

  2. 105 gram gewone suiker

  3. 2 theelepels vers geschaafde citroen schil (1 citroen is bij mij net genoeg)

  4. 45 gram citroensap (1 citroen)

  5. 3 theelepels bloem

  6. 1/2 theelepel bakpoeder

  7. snufje zout

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter en suiker zacht met de mixer. Een handmixer is genoeg, het is te weinig deeg voor een grote machine.  Voeg beetje bij beetje het bloem er door en druk het deeg plat in het ingevette bakblik. Zelf gebruikte ik een bakblik van 15 x 15 cm. Dat was precies goed genoeg.

De bodem kan 10-15 minuten in de oven.


lemon bar met weinig calorien

Terwijl de bodem wordt gebakken, kun je de bovenkant van de lemonbar maken. Mix de eieren luchtig. Voeg de suiker, de citroenschil, het citroensap, 3 theelepels bloem, bakpoeder en zout toe en mix het kort op de medium stand.lemon bar met weinig calorien

Na ongeveer 20-25 minuten is het klaar en moet je de lemonbar laten afkoelen. Je kunt de bovenkant beter niet aanraken, je zou een blaar kunnen krijgen lees ik in het recept. Daarbij druk je er dan een deuk in die er niet meer uitgaat.


lemon bar met weinig calorien

Een lemonbar mag pas zo heten als er volgens mij poedersuiker op zit. Dit kan gewone poedersuiker zijn, maar van Tagatesse kun je ook (bijna) poedersuiker maken door het te malen in de blender. Het beste kun je de poedersuiker vlak voor het opdienen op de bars doen. Het poedersuiker zal anders oplossen in de bovenlaag en na een tijdje zie je er niets meer van.

De lemonbar is heerlijk fris, met een kleine koek-bite van de bodem.#gezondekeuze #plaatkoek

Gerelateerde posts

bottom of page