top of page

Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt


Winactie succesvol afgesloten

Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt
Geduld is een schone zaak! En terwijl de nieuwe serie van Heel Holland bakt de televisie op zaterdagavond domineert, kan ik je eindelijk het Lezers-interview met Elizabeth Lopez, de vorige winnares van Heel Holland Bakt online zetten.

De antwoorden van jullie vragen aan Elizabeth kwamen binnen op het moment dat mijn oude website fatale foutmeldingen gaf en ik ging werken aan deze nieuwe site (die overigens nog steeds een beetje bijgeschaafd wordt)."Sorry Elizabeth, het gaat iets langer duren voor het interview online komt", mailde ik. Elizabeth bleef rustig en gaf te kennen dat het goed komt en zie hier, het kwam goed! De antwoorden van een bijzondere dame ging het vlotte traject in van thuisbakker, via winnares van Heel Holland bakt, naar het opzeggen van haar baan in de zorg om fulltime als ondernemer aan de bak te gaan!


Elizabeth heeft het razend druk maar ze heeft toch de tijd genomen om al jullie vragen te beantwoorden. Welke vraag vond Elizabeth het allerleukste? Trommelgeroffel....


En de winnaar met de leukste vraag aan Elizabeth is.......

Willem! Gefeliciteerd Willem, Elizabeth vond jou vraag het allerleukste. Jij bent de winnaar en je ontvangt haar inspirerende bakboek cadeau. Helaas staat dregidek koek er niet in, want ik ben inmiddels best nieuwsgierig geworden wat dit precies is.

Heel veel plezier met dit hartverwarmende bakboek!


Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt! Dit vroegen jullie aan Elizabeth:


Willem:

Welk geheim ingrediënt (suiker, kruiden) moet ik van vakantie terugnemen van Aruba om die heerlijke dregidek koek te bakken? Bestaat er een pakje met alle kruiden in de juiste hoeveelheid. Wat is er leuker om met de kerst een lekkere dregidek te eten….

Beste Willem, Zelf heb ik nooit dregidek gemaakt. Maar denkt dat dezelfde kruiden die wij hier in Nederland kopen die ook op Aruba worden gebruikt. Ik ken geen geheime kruiden maar ga het vragen aan mijn moeder.Lisette Bartels:

Allereerst hartelijk gefeliciteerd! Het maken van een recepten boek is het voortdurend maken van keuzes. Welk recept zit niet in dit boek, maar had er eigenlijk wel in gemoeten? Waarom?

Dankjewel lisette, Ik heb goed over elke recept na gedacht en dit samen met de uitgevers besproken. Hierdoor zitten alle recepten in het boek zoals dit bedoeld was.


Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt

Rijk:

Ik zou graag willen weten wat het lievelings-recept van haar moeder is. Een recept van vroeger zoals het authentiek werd gemaakt. Wat waren de smaken die gangbaar waren op Aruba, toen haar moeder jong (er) was.

Beste Rijk, Mijn moeder is een chef-kok van beroep geweest. Thuis aten wij zeer gevarieerd. De gerechten wat ik me kan herinneren die regelmatig werden gemaakt: functie, pan bati en gebakken vis met saus criollo. Mijn moeder bakte niet maar maakte fruit conserven van bijvoorbeeld kokos en ananas. De smaken van vroeger zijn dezelfde smaken zoals nu.
Ook op een vrije dag sta ik in de keuken. Wij houden van eten. Dan wordt er gekookt, gegeten, gedanst en gezongen

Maartje:

Als jij een vrije dag hebt met je gezin, hoe breng jij dan je vrij dag door samen met jouw gezin? Wat doen jullie het liefst samen?

Beste Maartje, Ook op een vrije dag sta ik in de keuken. Wij houden van eten. Dan wordt er gekookt, gegeten, gedanst en gezongen. Wij spelen ook graag spelletjes zoals monopoly en vier op een rij. In de zomer maanden zijn wij buiten, wandelen of picknicken op het gras.


Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt

Berendina:

Wat lust je absoluut niet en zul je nooit bakken of koken.

Beste Berendina, Ik lust geen quesillo, dat is een Arubaans toetje. Maar ik bak en kook het liefst voor anderen dus zou ik nooit weigeren om iets de bakken of te koken.


Nathalie Van Wolferen:

Wat bakte je vroeger als liefste en met wie deed je dat samen?

Beste Nathalie, Ik maakte vroeger suikerlolly’s met zijn zus. Dat doe ik al lang niet meer want mijn zus woont op Aruba.


Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt

Gemma Wilson-Teeken:

Hi Elizabeth & Carola, Heb je een goed tip, of je moeder misschien, als je in een warm land woont, hoe/wat/wanneer je dan het beste kan bakken? Ik woon zelf al meer dan 20 jaar op Aruba en heb altijd de uitdaging voor 12 uur klaar te zijn, na 12 uur is het te warm. Ik gebruik mijn dochters kamer al als rijstkamer, daar is het koelst, 25-28 graden namelijk. Alvast bedankt, Succes verder, groetjes, Gemma

Beste Gemma, Extreme warmte, koud of vochtigheid zijn altijd grote uitdagingen voor bakkers. Ik bak persoonlijk altijd na 20 uur. Omdat het dan rustig is bij mij thuis.

Bij warm weer werkt dit ook goed voor mij. Overdag zou ik adviseren om een airco te nemen om je werkruimte koel te houden.
Ik bak persoonlijk altijd na 20 uur. Omdat het dan rustig is bij mij thuis. Bij warm weer werkt dit ook goed voor mij.

Afke:

Welk typisch Nederlands baksel (taart, koek, brood etc.) verbaasde je het meest toen je in Nederland bent gaan wonen en zou je willen dat in Aruba vaker gebakken zou worden? En wat voor typisch baksel uit Aruba zou veel bekender moeten zijn in Nederland.

Beste Afke, Dat was zeker de appeltaart. In alles soorten en variatie is die bijna overal te vinden in Nederland. Wie lust geen stukje appeltaart. Van mij mogen ze op Aruba ook massaal aan de appeltaart.

De Arubaanse pan dushi. Een ronde zacht en zoete brood. Dat mis ik heel erg.


Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt

Gina van den Berg-Pinna:

Hallo Elizabeth, waar ik heel benieuwd naar ben is hoe jouw gezin die weken hebben beleefd toen je aan heel Holland bakt meedeed, hoe zijn ze er mee omgegaan toen je heel Holland bakt won. Ik volg je al een tijdje en vind je supergezellig, met hele mooie baksels. Maar je bent natuurlijk ook moeder en vrouw dus vandaar mijn vraag.

Beste Gina, Het was een hele prestatie. Om te beginnen zorgde een familie-groepsapp voor goede communicatie. Huishoudelijke taken werden verdeeld en iedereen hield zich aan de afspraken. Ik ben dankbaar voor mijn gezin, zonder hun was het mij niet gelukt. Ze zijn super trots en blij dat het ons gelukt is. Want het winnen hebben wij samengedaan.


Ik ben dankbaar voor mijn gezin, zonder hun was het mij niet gelukt. Ze zijn super trots en blij dat het ons gelukt is. Want het winnen hebben wij samengedaan.


Carina:

Had je al een gevoel dat je de winnaar zou worden? Heb je de tijd geoefend thuis voor je aan Heel Holland Bakt begon.

Beste Carina, Ik had geen gevoel dat ik de winnaar zou worden. Het was een intensieve wedstrijd en ik heb van elke moment genoten.

Twee van de drie opdrachten mag je per week thuis oefenen en dit deed ik ook. Want goed voorbereid is half werk gedaan.


Lezers-interview met Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt

Maartje (een andere Maartje dan eerder)

Hoi! Ik zie heel veel erg mooie en erg smakelijke baksels langskomen! Mijn vraag zou dan ook zijn: Als je moest kiezen tussen een lelijk ogende taart maar met een heerlijk rijke smaak, of een prachtige maar erg saai smakende taart, waar zou je voorkeur dan naartoe gaan en waarom?

Beste Maartje, Voor mij zijn beide aspecten zeer belangrijk. Mijn moeder zegt dat men eerst met de ogen eet. Eerst kijk je naar een baksel en daarna vraag je maar de smaken. Als iets niet aantrekkelijk uit ziet is de belevenis van de smaken in je mond ook een stuk minder want eigenlijk heb je die al afgekeurd in je hoofd. Als het baksel/eten mooi en netjes is afgewerkt en gepresenteerd, dan wil je het graag proeven. Je oordeelde is dat het lekker moet zijn want het ziet lekker uit. Dit moet ook het geval zijn. Mooi van buiten en heerlijk van binnen.

Mijn tip is; blijft bij jezelf en geniet van elke moment. Het is een tv-programma en bepaalt niet wie je bent of wat je kan.

Silvia:

Welk recept is het meest speciaal voor je en waarom?

Beste Silvia, Uit mijn boek is dat zeker de chocoladetaart met kokos vulling. Want mijn moeder heeft de kokos vulling gemaakt.


Caatje

Elizabeth heb je tips voor diegene die mee wil doen met Heel Holland Bakt?

Beste Caatje, Mijn tip is; blijft bij jezelf en geniet van elke moment. Het is een tv-programma en bepaalt niet wie je bent of wat je kan.


Wat kun je verwachten van het Heel Holland Bakt boek van Elizabeth Lopez?

Lees het review en geniet van de warme recepten.

Dank je wel Elizabeth voor je soms letterijk heerlijke antwoorden en veel succes met Mi Dushi Cakes!Niet gewonnen maar toch zelf tropisch aan de bak?

Heel Holland bakt voor elkaar met Elizabeth Lopez

ISBN: 9789021584973-- DANK--

Ik vind het hartstikke tof dat ik van Kosmos Uitgevers samen met Elizabeth Lopez een winactie mocht geven. Dank je wel!
De fotografie is van Mitchell van Voorbergen. De sfeerfoto’s in de tent en van de jury zijn van Roland J. Reinders.


Gerelateerde posts

3 ความคิดเห็น


สมาชิกที่ไม่รู้จัก
07 เม.ย. 2565

WAT LEUK Elizabeth,

Zomaar een verrassing in mijn brievenbus. Binnenkort aan de bak. Maar nu eerst naar de toko. Pagina 40 heeft me verleid...

ถูกใจ

สมาชิกที่ไม่รู้จัก
30 มี.ค. 2565

Ik wil een ieder bedanken die een vraag heeft ingestuurd. Ze waren allemaal leuk. Daarnaast wil ik de winnaar ook feliciteren met het boek. En hoop dat je veel bakplezier kan beleven. @Carola, wat is je site mooi geworden😀 up naar een nieuwe chapter 🎉🎉 groetjes,

Elizabeth Lopez

ถูกใจ
สมาชิกที่ไม่รู้จัก
07 เม.ย. 2565
ตอบกลับไปที่

Dank je wel en jij ook veel succes in bakland !😄

ถูกใจ
bottom of page