top of page

Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling


Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling
Een lekker luxe, zacht brood, gevuld met een zoete kaneelvulling. Gedraaid gebakken, lekker rustiek dat je een beetje doet denken aan suikerbrood, maar dan met een smakelijk kaneeltintje. Yes, jij kunt het ook, het is zo gemakkelijk: luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling.

Een heerlijk brood dat smaakt als gebak en heel gemakkelijk is om te maken.


Toen het brood uit de oven kwam, was het nog een beetje sticky. Ook de volgende dag hebben we zitten smullen tijdens een dagje uit in de dierentuin. Ingrediënten als boter, ei en melk houden het brood lekker lang vers en zacht.

Zo draai je de gevulde broodhelften om elkaar

Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling

Benodigdheden:

 1. 375 gram Bloem

 2. 60 gram Boter gesmolten en afgekoeld

 3. 120 gram lauwe melk

 4. 1 zakje Gedroogde gist van 7 gr

 5. 50 gram Lichtbruine basterdsuiker

 6. 2 Eieren

 7. 7-8 gram Zout

Voor de vulling:

 1. 60 gram Boter

 2. 150 gram Lichtbruine basterdsuiker

 3. 2 Theelepels Kaneel

Ook nodig:

 1. Cakevorm van ongeveer 25 cm


Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling

Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling

 1. Meng het gist met de suiker en 120 ml lauwe melk in een groot glas. Het gist zal gaan werken en wat meer ruimte innemen. Laat het een kwartier staan.

 2. Kneedt de bloem, de eieren, de afgekoelde en gesmolten boter en het zout door elkaar en voeg het gistmengsel toe. Kneedt het deeg ruim een kwartier tot een mooi luxe deeg. Het is vrij vochtig, maar daardoor zal het straks goed rijzen en lekker luchtig worden. Met een machine gaat kneden daarom ook een stuk makkelijker. Laat het deeg een uur rusten in een afgedekte kom. Zelf doe ik altijd een pedaalemmerzak over de kom.

 3. Meng na een uur de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol het deeg uit tot een lap van; tja, ik heb het op gevoel uitgerold. ik vermoed ongeveer 30 x 40 cm. Omdat je hierna het brood oprolt en doormidden snijdt en daarna oprolt, is een cm meer of minder ook niet echt van belang. Het brood bakt later ook heel speels af.

 4. Smeer de vulling over het uitgerolde deeg en rol het deeg op; snij het met een scherp mes doormidden en draai de 2 stukken om elkaar heen. Leg de rol in een bakblik met bakpapier en laat het opnieuw een uur rijzen.

 5. Verwarm de oven voor op 170 graden (het lucht oven). Heb je een oven met aparte boven en onderwarmte, kies dan voor alleen onderwarmte. Zet het blik in de oven en bedek na ongeveer 20-25 minuten de bovenkant met aluminiumfolie om te zorgen dat de bovenkant met suiker en kaneel niet verbrand. Kun je niet met alleen de onderkant bakken, plaats dan het bakblik net iets meer aan de onderkant van de oven en bedek ook de bovenkant.

 6. Na ongeveer 35 tot 40 minuten is het brood gaar. Haal het brood meteen uit de vorm zodat het lekker knapperig blijft. De sticky vulling drupt een beetje langs de zijkanten, lekker!!


Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling

Snij het brood in plakken en wat mij betreft kun je het zo eten, warm of koud, net wat je lekker vindt.


Bewaren

Dit brood blijft door de boter, eieren en melk iets langer vers dan gewoon brood. Bewaar het goed afgesloten in een plastic zak of vries het eventueel in.


Luxe gedraaid brood met sticky kaneel en suikervulling


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page