Mango mousse romig en snel klaar
- 4 dagen geleden
- 3 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

Met de tropische smaak en de prachtige kleur van mango kun je op elk moment heel eenvoudig een aantrekkelijk dessert maken voor bij een diner. Mango mousse romig en snel klaar is zo’n nagerecht dat je met weinig moeite op tafel zet. Houdbare slagroom heb ik meestal op voorraad, net als fruit in de diepvries. Deze romige mangomousse is heerlijk fris en heeft een zachte structuur. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is in korte tijd klaar. Ideaal wanneer je gasten ontvangt of wanneer je zelf iets lekkers wilt na het eten.
Zoete mango combineert perfect met de romige slagroom en een beetje vanille. Je kunt gerust diepvriesmango gebruiken; die is vaak net zo smaakvol als verse mango en bovendien handig om in huis te hebben. Zo kun je het hele jaar door supersnel een feestelijk dessert serveren.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Zelf heb ik altijd houdbare slagroom op voorraad, net als diepvriesfruit en gelatine. Zo kun je altijd in minder dan 10 minuten heerlijke toetjes op tafel zetten voor na een gezellig diner!

Durf jij dit ingrediënt toe te voegen aan de mango mousse
Een klein snufje chilipoeder of een heel klein beetje fijngehakte rode peper past verrassend goed bij mango. De zoete, romige mousse krijgt daardoor wat pit en diepte, de smaakcombinatie maakt het dessert spannend. In landen als Mexico is de combinatie van mango en chili veel vaker gegeten, vaak samen met limoensap en een minisnufje zout.
Mango en kokos
Voor een tropische twist kun je een beetje kokosmelk of kokosroom toevoegen in plaats van melk. Dat geeft de mousse een iets exotische smaak. Een snufje limoenrasp of een beetje passievruchtpuree past ook heel goed bij de mousse.
Dessert met laagjes
Je kunt de mousse ook in meerdere laagjes opbouwen met een kruimelbodem van bijvoorbeeld kokoskoekjes of bastogne koeken. Zo ziet het tropisch laagjestoetje er nog feestelijker uit.

Mango mousse romig en snel klaar
Benodigdheden voor 4 grote of 6 medium desserts:
250 gram koude slagroom liefst 35%
200 gram (diepvries) mango voor de mousse
100 gram (diepvries) mango voor de mangopuree op de mousse
2 bladeren gelatine
50 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
Suiker naar smaak
4-6 glazen

Mango mousse romig en snel klaar
Week de gelatine blaadjes minimaal 15 minuten in koud water.
Laat de mango uit de diepvries ontdooien. Pureer 300 gram tot een puree en duw het eventueel door een zeef zodat alles goed fijn is.
Klop de slagroom bijna stijf met de vanillesuiker. Roer 200 gram van de mangopuree door de slagroom. De mangopuree die over is kun je gebruiken om bovenop het toetje in een glas te verdelen.
Verwarm de melk tot het lauw is en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Zet de warmtebron uit en roer het door. Roer de melk zodra de blaadjes hierin zijn opgelost, voorzichtig door de slagroom met mango om geen luchtigheid te verliezen. Voeg eventueel suiker toe naar smaak.
Verdeel de mango mousse over de glazen.
Voeg eventueel suiker bij de mangopuree voor bovenop de mousse in het glas en verdeel de puree over de glazen.
Bedek de glazen met plasticfolie zodat er geen andere smaken uit de koelkast in het dessert belanden.
Bewaar de mango mousse romig en snel klaar in de koelkast.

Zo bewaar je de mango mousse
Bewaar mango mousse luchtdicht afgesloten in het glas met folie of in een potje met deksel of vershoudbakje.
In de koelkast blijft de mousse tot 2 dagen goed en het lekker van structuur.



Opmerkingen