top of page

Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria


Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria
De toetjesbijbel van Rutger van den Broek ligt al een tijdje te lonken naar mij. Welk toetje zal ik gaan maken en delen met jullie? Het is zo'n dik boek, dat maakt het best moeilijk kiezen. Bij het meermaals doorbladeren merkte ik dat ik bij Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria een paar maal wat langer bleef hangen. Waarschijnlijk komt dit door de mooie laagjes in het glas en het ingrediënt dulce de leche. Deze goddelijke karamel van gecondenseerde melk, maak ik niet iedere dag. Een perfecte smoes om dit lekkere nagerecht in een glaasje te maken. Polvito Uruguayo is vooral favoriet op de Canarische Eilanden. In het dessert worden er gemalen digestive koekjes gebruikt, maar ik koos zelf voor oreo's omdat ik ze in huis had, oreo's heerlijk zijn en omdat ze de laag een andere kleur geven.

Dulce de leche maken

Normaal kook ik dulce de leche vaak een kleine 3 uur en dan laat ik het blikje in het hete water afkoelen. Voor dit recept moet de dulce de leche iets korter gekookt worden zodat het niet te stevig is. Zo'n 2 uur is echt genoeg anders is het wat moeilijker om netjes in een glas te verdelen. Hoe maak je dulce de leche en waar moet je op letten om het blikje veilig te verwarmen? Je leest het in deze link.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Rutger: "Gebruik niet te grote en smalle glaasjes zodat je de laagjes mooi kunt zien en het toetje niet te machtig wordt."
Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria

Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria

Benodigdheden voor 6 personen:

 1. 2 oreo's per persoon of 8-12 digestive koekjes

 2. 250 gram slagroom stijfgeklopt zònder suiker

 3. 1 blikje dulce de leche (blikje gecondenseerde melk 2 uur onder water gekookt op laag vuur mèt deksel op de pan)

 4. 1/2 recept meringues of 3-4 kant en klaar meringues

 5. Eventueel 2 spuitzakken, zonder spuitmondje of met een klein rond spuitmondje

Favoriet dessert met dulce de leche

Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria

 1. Kook een blikje gecondenseerde melk in een pan waarin het blikje onder water staat . Leg het deksel op de pan. Kook het blikje 2 uur in water nèt tegen de kook aan op een laag vuur.

 2. Bak de meringues, of koop ze bij de bakker/supermarkt. Rond de feestdagen zijn ze volop verkrijgbaar en langdurig houdbaar.

 3. Klop de slagroom stijf zònder suiker. In de koekjes, de karamel en de meringues zit al veel suiker. Schep de slagroom in een spuitzak met rond spuitmondje en bewaar tot gebruik in de koelkast.

 4. Maal de koekjes fijn met een keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller in een plastic zak of een theedoek. Verdeel de helft van de koekkruimels over de glazen.

 5. Spuit (met een spuitzak) of schep hier een laagje dulce de leche overheen gevolgd door een laagje slagroom en stukjes meringue.

 6. Herhaal de stappen, behalve de stukjes meringue.

 7. Laat het dessert minimaal 2 uur koelen in de koelkast.

 8. Strooi voor het opdienen de verkruimelde meringue over de bovenkant.

Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria

De toetjesbijbel van Rutger van den Broek

Een waar feestje in een glas! Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria is één van de ruim 300 (!) recepten uit de toetjesbijbel. De toetjesbijbel staat vol puddingen, klassiekers, internationale- en Oudhollandse toetjes, toetjes met fruit, in glaasjes, ijs en taarten.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page