top of page

Merengue roosjes met een gouden rand

Merengue roosjes met een gouden rand
Leven met een gouden rand. Dat doen we het liefst allemaal toch? Er lagen 4 eiwitten te niksen in de koelkast. Ze waren nog over na het bakken van een ander recept. Eigenlijk eindigen eiwitten bij mij thuis dan vaak gebakken in de oven met suiker; oftewel merengue koekjes. Kun je gewoon wat saaie merengue koekjes misschien nog wat kleuriger maken? Het liefst lekker met goud? Dat was de missie. En zo ontstonden de merengue roosjes met een gouden rand.

De merenques worden gebakken met bv. 4 eiwitten van grote eieren goed gemixt, je voegt daarna langzaam ongeveer 350 gram poedersuiker toe. Mix het ongeveer 8-10 minuten tot het flink stevig is. Ik voegde nog enkele druppels frambozensmaakstof toe. Ik heb met de spuitzak de merenques gespoten in roosjes.  

De roosjes werden ruim 3 uur op 80 graden gebakken in de oven. Als je merengeus op een hogere temperatuur bakt verkleurd het suiker en verliezen ze hun witte kleur.

Oke, toen waren de roosjes klaar, heerlijk maar… wel een beetje saai. Zou je een merengue ook kunnen dusten? Verven met eetbare verf?

Gouden koekjes maken

De roos dusten ging eigenlijk best goed. Een gouden randje verven om de bloemblaadjes gaf ook een speciaal effect. Het goudpoeder dat ik gebruikte is solar gold van EdAble art.

Hoe maak je merengue koekjes

Van witte rum en eetbaar goudpoeder kun je gouden verf maken. Het verven van de merengues ging minder goed. De verf blijf niet mooi egaal over het “koekje” zitten.

Merengue roosjes met een gouden rand

Het gouden trio, inclusief de blooper.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page