top of page

Miljuschka’s Food Trucks


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen
Miljuschka’s Food Trucks
Het is 28 september en een gezellige drukte bij het Volkshotel in Amsterdam. Vandaag presenteert Miljuschka Witzenhausen op deze locatie haar eerste kookboek. De genodigden en wellicht ook hier en daar een verdwaalde hotelganger, druppelden binnen. De zon scheen, er werd gezellig gekletst en de route naar de bar werd steeds vaker gevonden.  Allen wachtende op Miljuschka, Queen of Food Trucks.

Vandaag kunnen we eindelijk de papieren versie aanschouwen van het programma Miljuschka’s Food Trucks bij 24 kitchen.  Al bladerend wordt het verlangen om naar de keuken te gaan groter. Ik wil proeven wat ik zie! Gaat het Miljuschka lukken om het verlangen naar kroketten en fabrieks-hamburgers,  om te buigen naar streetfood met restaurant kwaliteit?

Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen
Bij de presentatie van Miljuschka’s Food Trucks

En daar is ze; Miljuschka Witzenhausen, foodie, culinair blogger, VJ en voormalig fotomodel. Dat laatste mocht duidelijk zijn. Het kostte menig fotograaf wat moeite om de aandacht op dit nieuwe kookboek te houden en niet op de prachtige Miljuschka.


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen

Het ontwerp is modern vintage, lekker Amerikaans, speels en vrolijk. Na een paar duidelijke hoofdstukken ben je helemaal bijgepraat over het culinaire food-gedrag op wielen aan de andere kant van de oceaan. Feiten over Food Trucks, vlees, vis, vega, wat je erbij eet en zoet. Aha, zoet is ook goed vertegenwoordigd.Het voelt lekker persoonlijk, als een reis-dagboek. Veel bijzondere anekdotes, veel informatie over de bijzondere Food Trucks, hoe de chefs op een vierkante meter werken, reizen en leven.


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen

De term Food Truck mag dan al wat langer in gebruik zijn. Deze zomer heeft Miljuschka het fenomeen van streetfood van restaurantkwaliteit duidelijk op de kaart weten te zetten in Nederland met haar programma Miljuschka’s Food Trucks. Heb jij op de één of andere manier compleet de hele serie gemist? Geen probleem, je kunt het online alsnog bekijken.


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen

Bijzonder smakelijk streetfood is natuurlijk het belangrijkste, het zijn de smaakpapillen die ons naar buiten sturen op zoek naar wat lekkers om te eten. Toch willen onze ogen ook gevoed worden. Het moderne streetfood, gemaakt op enkele vierkante meters, wordt vaak wat artistiek gepresenteerd. I love it!


Wat dacht je van de Duck Taco rechts boven gemaakt van flinterdun gesneden eendenborst, Chinees vijfkruidenpoeder, rode kool en rode ui in een verwarmde taco.Links onder: Low en Slow puntborst van een koe. In tegenstelling van hoe wij in Nederland barbecueën, nemen ze in Texas de tijd om vlees langdurig en op lagere temperatuur te garen. Miljuschka laat je een home made versie zien, lekker bruikbaar omdat je het gewoon thuis in je oven kunt bereiden.


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen

Je vindt veel vega-, vis- en vleesrecepten, maar net met een andere draai gemaakt dan je vaak gewend bent.


Links boven: knapperige Taco’s met rauwe coquilles en salsa. Rechts boven: Biet friet.  Bieten komen veelvuldig terug in het kookboek. Lekker, ik hou van bietjes.


Links onder: Ik maak regelmatig Dhal of Dhalsoep. Deze Dahlkroket is wel een leuke nieuwe uitdaging voor mij. Je eet het met saffraanmayonaise en mangosalsa.


Rechts: Deze Shiner Monte Christo alias de Tosti-oliebol, een soort van gefrituurde tosti. Ik vertelde mijn pubers over dit gerechtje. Hoewel zij deskundige zijn in het eten van overmatig vet en eten met weinig voedingswaarde,  geloofden niet dat zoiets werkelijk eetbaar is.  Het  lijkt me heerlijk. Net zoiets overdadigs als het favoriete dessert van Robbie Williams: de gefrituurde marsreep. Deze klinkt ook als oneetbaar maar geloof me, vers gebakken is het heerlijk!


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen

Lynzy Moran met haar Marilyn Monroe-lokken, maakte behoorlijk wat indruk op mij in het programma op de televisie. Ze lijkt me eigenzinnig met een intrigerend concept: jambalaya op een stokje. Lynzy: “Hoe kunnen mensen eten, terwijl ze in hun andere hand een cocktail hebben?” Helaas vind je geen recept in het boek van de Jambalaya op een stokje, maar wel een omschrijving. Misschien ga jij de uitdaging aan en lukt het jou om de Creoolse keuken op een stokje te spiezen?

Ook op pagina’s met enkel foto’s van de Food Truck Trip word je gevoed, niet de letterlijke manier natuurlijk.


Het voelt een beetje alsof we terug geworpen worden in de jaren ’70.

Recht onder: Deep fried oreo’s. Ja, die gaan we vanavond maken, hoorde ik vanuit een zijhoek. Leek de gefrituurde tosti voor mijn pubers uit sprookjesland te komen, gefrituurde oreo’s zijn schijnbaar wel vanzelfsprekend en eigentijds. “Natuurlijk gaan we ze bakken schat, als jij je huiswerk af hebt.”  Ik denk dat er een keer een tijd komt dat het huiswerk inderdaad af is en dan gaan we samen lekker oreo’s bakken. Klinkt funtastisch toch?


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen

Hier zou ik een heel review over kunnen schrijven Bojo. Deze Surinaamse delicatesse heb ik echt, al heel lang niet meer gegeten. De combi met frisse cheesecake bovenop de bojo kan maar één ding betekenen: ik ga het maken en delen met jou!


Miljuschka's food trucks door Miljuscha's Witzenhausen
Miljuschka’s Food Trucks

Verkeerde afslag

Per ongeluk belandde ik op een dag in het programma Miljuschka’s Food Trucks. Wow, dat was een vernieuwend programma! Delicate hapjes met een compleet andere receptuur dan gebruikelijk, vaak erg origineel bedacht en gepresenteerd. Interessante personen en verhalen achter de Food Trucks.  Als jij een liefhebber van Miljuschka’s Food Trucks bent en niet bang bent een uitdaging aan te gaan is het kookboek bij het programma een must.


Miljuschka’s Food Trucks

Hedendaagse Food Truck recepten zijn vernieuwend, kiezen graag voor aparte combi’s, tonen lef, kwaliteit, zijn werelds, stout, soms gezond, soms  ongezond maar zorgen gegarandeerd voor een hoog gehalte aan oooooh’s en aaaaahhh’s bij presentatie.

Je vindt het allemaal terug in Miljuschka’s Food Trucks en hoop dan ook vurig op een vervolg van de serie.Miljuschka’s Food Trucks heeft een lekkere stevige kaft en is verkrijgbaar bij de boekenhandel. Eenvoudig bestellen vanaf je computer?

Dat is heel eenvoudig via Bol.com.

ISBN: 9789400506800


-- DANK --

Dit review is mogelijk gemaakt door de uitgeverij AW Bruna. Culinaire fotografie: Simone van den Berg, Fotografie:Daniel Maissan

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page