top of page

Fudge met oreo’s, bastognes en stroopwafels!


Fudge met oreo’s, bastognes en stroopwafels!
Het is zondagavond en ik moet eventjes snel dit recept online zetten. Morgen neem ik afscheid op mijn werk want ik heb een nieuwe baan. Afscheid nemen doet zeer maar laten wet het een beetje zoet maken door lekkers te trakteren? Vanmorgen stond om 7.30 de oven al aan om aan de slag te gaan. Op zo’n moment voel ik ook zoveel respect voor de thuisbakkers die heel veel bakken in opdracht. Wat knap om al die recepten te managen en te plannen welk recept op welk moment de oven in moet. En dat uren lang recept na recept.

Ik heb het zo moeten plannen dat ik ook nog een beetje zachtjes kon doen omdat niet iedereen op dat tijdstip al wakker is. Voor deze fudge met oreo’s, bastognes en stroopwafels hoeft de keukenmachine en de oven niet aan, een ideale starter!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Eigenlijk wilde ik fudge maken met stroopwafels, want die heb ik dit weekend gehaald bij een stroopwafelfabriekje bij ons in de buurt, maar ik had bastognes over en oreo’s hielden met al een tijde in de gaten en wilde ook graag gebruikt worden. Overigens kun je deze fudge natuurlijk maken met iedere soort koek. Het is ook handig om restjes in de koektrommel in 1 x op te maken!


Leuke tip trouwens als je in Waddinxveen in de buurt ben want je mag je stroopwafels, kruimels en nog veel meer lekkers netjes verpakt, zelf uit de muur trekken alsof het een kroket is!

Fudge met oreo's, bastognes en stroopwafels!

Fudge met oreo’s, bastognes en stroopwafels!

Benodigdheden voor een vorm van 20 x 20 cm:

 1. 1 blikje gecondenseerde melk

 2. 350 gram pure chocolade in stukjes

 3. Handje gevriesdroogde aardbeien en frambozen (bv. van AH)

 4. Snufje zout

Ongeveer naar eigen smaak:

 1. 3 stroopwafels

 2. 5 bastognekoeken

 3. 6 oreo’s


Fudge met oreo's, bastognes en stroopwafels!

Fudge met oreo’s, bastognes en stroopwafels maken

 1. Zet alles klaar, als straks de fudge op het vuur staat kun je niet weglopen bij je pan!

 2. Snij alle koeken in stukken. Hou wat apart voor eventueel bovenop of snij later toch nog wat bij.

 3. De gevriesdroogd vruchten zijn behalve smaak vooral ook een eyecatcher; ze zijn prachtig van kleur en omdat ze droog zijn vindt de chocolade dit prima. Chocolade en vocht zijn namelijk geen vriendjes. Je zou ook voor cranberry’s, gojibessen of stukjes gedroogde abrikoos kunnen gebruiken als je kleurt zoekt en geen gevriesdroogd fruit in huis hebt.

 4. Bekleed een vorm met bakpapier, zo weet je zeker dat je fudge straks uit de vorm komt.

 5. Doe de gecondenseerde melk en de stukjes pure chocolade in een pan op een medium tot laag vuur en roer constant door de inhoud. De chocolade gaat smelten, blijf roeren. Hou het vuur laag zodra alles gesmolten is. Ik roer altijd nog zo’n 4-5 minuten door omdat de gecondenseerde melk gaat karamelliseren en dat is extra lekker! Blijf roeren, want de gecondenseerde melk kan onderaan je pan gaan aanbranden.

 6. Roer 3/4e deel van de koekjes en het fruit door de fudge en vul het bakblik. Verdeel de overige koekjes, kruimels en gevriesdroogde fruit over de bovenkant.

 7. Laat defudge met oreo’s, bastognes en stroopwafels minimaal 2 uur koelen in de koelkast voor je het aansnijdt.

 8. Fudge laat zich goed delen, een ideale traktatie dus.


Fudge met oreo's, bastognes en stroopwafels!

Mijn beste koop in tijden is deze bakvorm van 20 x 20 cm; heel sterk, goede anti-aanbaklaag en ideaal door de bodem die los zit. Ik heb jarenlang met moeite dit soort plaatkoeken naar boven moeten trekken met soms breuk als gevolg

Fudge met oreo's, bastognes en stroopwafels!Gerelateerde posts

Comments


bottom of page