top of page

Multicolor frosting op cupcake


Multicolor frosting op cupcake


Het is vrijdagmiddag. Ik ben er klaar voor. Met aluminiumfolie op mijn hoofd om mijn haar te verven, er moet zo nog wat gestreken worden, het huis is helaas niet aan kant maar de cupcakes staan gelukkig klaar in de koelkast om meegenomen te worden. Het is het eind van het jaar en groep 8 gaat afscheid nemen. Ik ga zo mijn zoon halen die van schoolkamp terug komt en vanavond gaat spetteren in de school-musical.

Cupcakes met frosting in meerdere kleuren, multicolor.

Deze gouden bakingcups van de  hema komen wat moeilijk van de stapel om ze in de cupcakevorm te plaatsen. Onderop de stapel beginnen gaat iets makkelijker. De kwaliteit is iets minder stevig maar uit de oven vind ik ze er wel goed uit zien. Na het bakken worden ze meteen uit de vorm gehaald en ze blijven goed op de cake zitten. De bakingcups van de hema zijn een goedkoper alternatief indien je graag cupcakes bakt in gouden vormpjes.


Multicolor frosting op cupcake


De cupcakes zijn op smaak gebracht met lemoncurd, de toeven smaken licht naar rozen omdat er door de boter met poedersuiker (1:2), 2 eetlepels rozenwater is toegevoegd. De toeven hebben een gekleurd randje, oftwel multicolor frosting op cupcake. Het rode randje is gemaakt door een rode streep te maken met natuurlijke kleurstof in de spuitzak zelf en daar bovenop komt de rozenbotercrème. Ik ging verder met de groene natuurlijke kleurstof maar ik vond dat er teveel smaak in de botercrème verdween (spirulinasmaak, niet echt lekker bij rozencrème). Daarom ben ik verder gegaan met de gewone eetbare kleurstoffen.

Op de toeven zitten gouden versieringen van fondant gedust met goud.

Laat de musical beginnen. Geen idee waar het over gaat. Het verhaal is angstvallig geheim gehouden. Het enige dat ik weet is dat er na de musical een hapje en een drankje is,  met onder andere: deze cupcakes.Multicolor frosting op cupcake


Laat de toekomst beginnen: de middelbare school, afscheid nemen, los laten, een plekje vinden in de maatschappij.

#cupcakes #frosting #techniek

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

bottom of page