Winactie succesvol afgesloten
Je tuigt de kerstboom op en sluit de gordijnen steeds vroeger in de avond. De donkere dagen voor Kerst zijn mij altijd heel dierbaar. De lampjes in huis en op straat, de muziek die een soort van heimwee naar vroeger aanwakkert, maar je over een paar weken vreselijk zat bent. De twijfel of je misschien dit jaar toch kerstkaarten gaat versturen, ondanks dat je er eerder resoluut “nee” tegen hebt gezegd…..
Met Kerst vinden we het leuk om anderen te verwennen. Sinds de kinderen groter zijn en Sinterklaas geen hoofdrol meer heeft, ga ik vaak iets eerder in de Kerst-modus. Laat die Kerstboom maar komen en wat gaan we eigenlijk bakken? Ik weet het: Het komt vast uit het New York Kerstmis bakboek van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup!
Winactie: De uitgeverij van het New York Kerstmis bakboek, Uitgeverij Snor, stelde voor om een exemplaar te weg te geven aan de lezers van Carola Bakt Zoethoudertjes! Tof, want geloof me, dit boek wil je graag hebben! Lees snel nog even mee wat je kunt verwachten.
Het Kerst bakboek is geschreven door Lisa Nieschlag en Lars Wentrup; zij beheren samen een bureau voor communicatiedesign. De fotografie is van Lisa Nieschlag en Julia Cawley. Het drietal is ieder op een eigen manier verbonden met New York, maar ook met Duitsland waar zij alle drie inmiddels weer wonen. Misschien geeft dat me wel zo’n Kerst gevoel: de vele, vele lichtjes en bekende hot spots van New York die verbonden zijn met de roots van familietaarten en koekjes uit Duitsland.
Voor mij is Duitsland het land waar het meest fanatiek gebakken wordt, gewoon omdat ze dat eigenlijk altijd al gedaan hebben. Ik vind het zo heerlijk om over de grens in de Duitse supermarkt tussen de lange rij kook- en baktijdschriften te snuffelen en op onverwachte plekken verrast te worden door de meest lekkere taarten.
Het New York Kerstmis bakboek is veelal typisch Amerikaans. Zowel de titels als de recepten; candy cane, snowballs, snickerdoodle, whoopie pies, veel sticky recepten en cranberry’s. Je wordt mee genomen langs de zoete verleidingen van de stad en het land, tot de kerstkoekjes van Lisa’s oma, een echte New Yorkse.
Familietradities op zijn aller-zoetst
Het bakboek bestaat uit drie delen waarvan koekjes een belangrijk deel innemen. Het leuke van koekjes vind ik dat je ze relatief snel kunt maken, maar ook dat je ze als decoratie kunt gebruiken in de boom of eenvoudig weg kunt geven. Bak er dus lekker veel!
Het tweede deel bestaat uit taarten, cupcakes en meer. Het derde deel staat vol met feestelijke ontbijtrecepten.
Muts op
Verrast blader ik door het boek. Het is erg sfeervol. De fotografie en de vormgeving zijn werkelijk prachtig. Ik besloot mijn kerstlampjes tevoorschijn te halen, dat leek me wel zo gezellig bij het fotograferen van het bakboek.
Boven: Coffee cake met cranberryfrosting met gesuikerde, op “frosting” lijkende cranberry’s. De tegenstelling van diepbruin en het roze is prachtig van kleur bij deze feestcake.
Let's go America
Inspiratie voor trommels vol koekjes. Je vindt basic sterren-koekjes, maar ook koekjes met glas in lood (stained glass cookies) snowball cookies, maar ook Amerikaanse klassiekers als snickerdoodles, Israëlische rugelach of whoopie pies met pompoenkruiden.
Links: Snowflakes met zure room. Ik heb niet eerder koekjes met zure room door het deeg gebakken; waarom ook niet. Ik gebruik het vaker in cakes. Het lijkt me heerlijk.
Midden: Klassieke candy cane cookies staan al jaren op mijn to do list! Ze zijn heel decoratief in de kerstboom.
Rechts: Een bijzonder ontbijt en eigenlijk heel gemakkelijk: cinnamon roll pancakes.
I love NYC
Hoewel ik nog nooit in New York ben geweest herkennen, is de sfeer heel bekend. We zien tenslotte meer beelden van New York in films en series dan zomaar een willekeurige stad in Nederland.
De skyline van New York in de sneeuw, een van de vele winterse foto’s uit de wereldstad. Stel je voor dat je daar kunt schaatsen, koek en zopie, lichtjes rondom het water in New York!
Het New York Kerstmis bakboek is echt een sfeervol boek voor de decembermaand. Persoonlijk vind ik het fijn dat er in het bakboek tussen de kerstrecepten met cranberry’s en sterren door, ook gewone feestelijke Amerikaanse recepten staan. Dat maakt het na de Kerst, erg aantrekkelijk om het regelmatig uit de kast te halen. Fijn dat de recepten over het algemeen best makkelijk te maken zijn, zodat je meer tijd hebt om met je geliefden door te brengen.
Ik heb echt genoten van het sfeersmakende boek, de prachtige fotografie en mijn verlangen New York te bezoeken is flink aangewakkerd! Zou het komen door de combi van van de magische stad vol lichtjes en de recepten die eigenlijk hun roots vinden bij de van oorsprong Duitse auteurs en fotografe dat zo lekker dichtbij en vertrouwd aanvoelt?
Het New York Kerstmis bakboek van Lisa Nieschlag en Lars Wettrup
is echt zo’n boek dat heel geschikt is om weg te geven, maar ook te krijgen tijdens de kerstdagen. Je vindt het in de boekenwinkel of bij Bol.com.
ISBN: 9789463140379
En dan nu….. Zin om een kansje te wagen een exemplaar te winnen?
Win het New York Kerstmis bakboek and have yourself en merry little Christmas!
Schuif een beetje dichter, bij want ook jij kunt dit super leuke Kerst bakboek winnen en straks je keuken vullen met de heerlijkste bakgeuren.
?Je kunt niet meer meedoen met deze winactie. De winnaar is Hanny Spierings-van Wijk. Zij heeft het boek inmiddels ontvangen. Bedankt voor jullie enthousiaste reacties! Ze waren heel leuk om te lezen. ?
Wat moet je doen? Eigenlijk wil ik me laten verrassen en het aan jou over laten. Vertel me iets leuks, het mag feestelijk zijn, maar ook sober, grappig of lief zijn, je kunt iemand taggen om iets te vertellen. Alles is mogelijk zolang het thema maar Sweet Christmas is!
Waar kun je ons verassen? Het kan onderaan dit blog, maar ook op de Facebookpagina van Carola Bakt Zoethoudertjes! Laat je reactie achter vóór 11 december.
Wees creatief, wees jezelf, wees zoet!
Comments