Notenreep met pruimen en muesli


Notenreep met pruimen en muesli
Maak je eigen gezonde reep. Ik heb het vaker gedaan.  Meestal verrichten dadels het magische werk door de gezonde ingrediënten bij elkaar houden. Dit maal verrichtten pruimen het plakwerk. Pruimen?  Ja, je loopt er iedere week langs in de supermarkt, zonder te realiseren dat ze eigenlijk heel lekker en bruikbaar zijn. Ze zijn zacht, heel erg zoet en lekker plakkerig.

Gedroogde pruimen hebben de hoofdrol. Zij plakken de pistachenootjes, amandelen, chiazaden, cranberry’s, sesamzaadjes en muesli aan elkaar.

Raw

Dit recept is een raw-versie. Dat betekent dat de gezonde reep niet gebakken wordt, oftewel: niet verhit. Indien de ingrediënten niet verhit worden, blijven meer “gezonde” stofjes intact.


Notenreep met pruimen en muesli

Notenreep met pruimen en muesli

Benodigdheden:

  1. 250 gram gedroogde pruimen

  2. 1 eetlepel chiazaden

  3. 100 gram amandelen

  4. 2-3 eetlepels cranberry’s

  5. 2-3 eetlepels iets fijn gehakte pistachenootjes

  6. 0,5 theelepel kaneel

  7. 5-6 eetlepels basic muesli met of zonder vruchten en zaden, wat je in huis hebt

  8. enkele eetlepels geroosterde sesamzaadjes

  9. Voel je vrij om de ingrediënten compleet aan te passen naar eigen smaak en de voorraad in je eigen keukenkastjes!

Notenreep met pruimen en muesli

Zo maak je deze notenreep met pruimen en muesli

  1. Maal de gedroogde pruimen fijn met een keukenmachine. Ik vermoed dat dit niet met een staafmixer gaat lukken. Heb je geen keukenmachine? De pruimen zijn heel zacht en makkelijker te snijden dan dadels. Ik zou zelf dan de pruimen zeer fijn snijden met een scherp mes en proberen te prakken met een vork. Maar zo fijn als een keukenmachine gaat echt niet lukken.

  2. Meng de alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes, door de fijne pruimen heen.

  3. Ik heb een bakvorm van 20 x 20 cm. Deze bedekte ik met bakpapier. Ik duwde de mix in de bakvorm en duwde het plat met een andere vierkante bakvorm.

  4. Strooi de sesamzaadjes over de bovenkant en duw ze met een lepel een beetje in de mix.

  5. Je kunt ieder vorm gebruiken die je hebt. Ook een ronde springvorm. Eventueel zelfs een pan. Je kunt de massa ook tussen 2 vellen bakpapier stoppen en met een roller plat maken. Hierna kun je de zijkanten recht duwen. De reep in wording zal lekker stevig jouw gewenste vorm aannemen.

  6. Laat de notenreep met pruimen en muesli een uur of twee koelen in de koelkast en snij het dan in de gewenste repen of blokken. Net was je zelf graag wilt.

Wees creatief en maak de reep naar jou smaak

De mueslireep is buiten de koelkast een paar dagen houdbaar. Ik bewaar ze in de diepvries, zo kan ik een gezonde keuze maken als ik dat wil.


Daarbij: mijn pubers vinden deze energierijke muesli reep veel te gezond. “Dat gaan we echt niet eten mam.”

Heb ik even geluk dat ze thuis niet weten hoe lekker ze zijn. Mijn eigen notenrepen met pruimen en muesli.

#nobake #gezondekeuze #ontbijt #plaatkoek #raw #vetvrij #suikervrij #lactosevrij #glutenvrij

0 opmerkingen

Gerelateerde posts