Nutella broodpudding met banaan
top of page

Nutella broodpudding met banaan


Nutella broodpudding met banaan
Nutella broodpudding met banaan
Wij hebben thuis eigenlijk best vaak brood over.  Ik doe mijn best om te zorgen dat eten niet verspilt wordt, maar met een gezin is dat soms toch best moeilijk. Er wordt regelmatig geklaagd  dat het brood niet vers is. Met een druk leven en iedereen veel aan de slag, heb je gewoonweg niet altijd vers brood op tafel. Inschatten wie hoeveel eet lijkt een onmogelijke opdracht. Je kunt van oud brood roosteren, tosti’s maken, of paneermeel van maken. Maar je kunt er ook dit heerlijke recept mee maken: nutella broodpudding met banaan.

Van brood leftover naar bijzonder ontbijt of warm dessert!



De diverse soorten brood waren over, net als de bananen. Tijd om Nutella broodpudding met banaan te maken. De nutella-pot was niet over maar stond wel heel aantrekkelijk te lonken of het mee mocht in deze heerlijke eetbare oplossing voor brood leftovers.


Ingredienten voor Nutella broodpudding met banaan

Nutella broodpudding met banaan


Benodigdheden:

  1. 250-300 gram (oud) brood, croissant, bolletjes

  2. 100 gram nutella

  3. 100 ml slagroom

  4. 100 ml melk

  5. 2 bananen of andere fruit leftover

  6. 2 eieren

  7. 2 zakjes vanillesuiker

  8. 30 gram suiker

  9. Snufje zout

  10. Ovenschaal

Giet de saus over de stukken brood en banaan

Nutella broodpudding met banaan recept

  1. Smeer je ovenschaal in met boter of olie. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Scheur je brood, croissants of bolletjes in stukken.

  3. Smeer de stukken in met nutella en leg ze in de ovenschaal.

  4. Snij de bananen in plakjes en verdeel ze door de stukken brood.

  5. Klop in een kom de eieren met de melk, slagroom, suiker, vanillesuiker en het snufje zout door elkaar.

  6. Verdeel de mix over het brood. Laat het een kwartier intrekken. Ik draaide de ovenschaal een beetje rond om het vocht te verdelen.

  7. Bedek de bovenkant van de ovenschaal met wat aluminiumfolie om broodpudding te beschermen tegen te donker bakken.

  8. Bak de Nutella broodpudding 25 minuten.

  9. Haal dan de aluminiumfolie weg en bak het nog een kwartier.


Nutella broodpudding met banaan
Nutella broodpudding met banaan

Zelf vind ik de pudding het lekkerst als hij zo’n 10 minuten uit de oven is, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De bovenkant is dan een klein beetje knapperig, de nutella is lekker zacht en vol van smaak.



Met dit recept ben je blij als je weer brood over hebt!

Heb je brood over? Wat heb je nog meer in huis? Welke smaken gaan goed samen? Jij bakt er vast iets heerlijks mee!

Gerelateerde posts

bottom of page