top of page

Nutella cake truffels


Nutella cake truffels
Bonbons, ik vind ze er vaak geweldig lekker uitzien, maar de binnenkant vind ik niet altijd even lekker. Over smaak valt te twisten toch? Zo ben ik geen fan van slagroomtruffels; ik lust ze wel, maar geef mij maar een ganache vulling of een vulling met cake. Yes, zo'n gewone, goedkope cake uit de supermarkt. Ik vind het vaak ongelofelijk dat ze dit voor die prijs kunnen maken.

Voor één keer kijk ik dan ook niet op het etiket, zonder bril kan ik toch niet meer goed op het etiket kijken, dus die smoes heb ik paraat. Deze Nutella cake truffels zijn zo makkelijk; een no bake recept met slechts 3 ingrediënten!


Truffels op basis van cake?

Persoonlijk vind ik de naam truffels niet kloppen. Bij truffels denk ik aan een chocolade of slagroom met botervulling, maar deze truffels worden online nu eenmaal zo genoemd en dus speel ik het spel mee. Eigenlijk zijn het luxe cakepops zonder stokje of is het juist andersom en zijn cakepops truffels mèt stokje. Pffff, we gaan niet filosofische doen vandaag maar lekker gaan knutselen met eetbare ingrediënten.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Een makkelijk recept, supersnel klaar, handig voor cake- of Nutella leftovers en heel leuk om te maken met de kinderen.

Meng de cake uit de supermarkt met de Nutella in een mixer of prak het met een vorm door elkaar

Nutella cake truffels

Benodigdheden voor ongeveer 12-14 stuks

  1. Halve cake uit supermarkt op kamertemperatuur

  2. Nutella naar smaak (ongeveer 3 eetlepels)

  3. 200 gram pure chocolade (witte- of melkchocolade is lekker maar maakt de truffel erg zoet)


Nutella cake truffels

Nutella truffels met cake maken

  1. Maak de cake iets fijner en maal hem fijn met de eetlepels Nutella in de mixer tot een massa. De Nutella was een leftover. Je kent dat vast: een nieuwe pot Nutella is favoriet in huis; totdat de pot verouderd, iets dikker wordt en er minder lekker gaat uitzien. Daar is dit recept heel geschikt voor. Heb je geen keukenmachine voor het zware werk?

  2. Snij de cake in stukjes en prak de cake fijn met een vork en roer de Nutella hier doorheen. Omdat de cake op kamertemperatuur is gaat dit redelijk goed.

  3. Maak balletjes van de vulling en laat ze minimaal een uur koelen in de koelkast. Dan worden de truffels stevig en zal de chocolade sneller hard worden.

  4. Smelt de chocolade au bain marie. Wil je graag stevige chocolade met een knak als je erin bijt? Tempereer de chocolade dan op de manier die je in de link vindt. Zonder deze methode werkt ook, maar de chocolade is iets zachter en zal eerder aan je handen kleven.

  5. Doop de balletjes één voor één met en vork in de gesmolten chocolade, laat het overtollige chocolade zoveel mogelijk door de vork in de kom terug vallen en laat ze afkoelen. Je hebt nu nog een klein beetje chocolade over. Verwarm de chocolade iets, want het is steviger aan het worden. Trek met een kleine lepel vol chocolade, strepen over je truffels en laat ze afkoelen.

  6. Wat zijn ze lekker! Je kunt deze Nutella cake truffels heel goed uitdelen thuis, op het werk of op school.


Nutella cake truffels

Voeg liever niet te veel Nutella door de mix, het magische woord is proeven. Teveel kan ook te zoet betekenen. Begin met weinig en voeg toe.


Gerelateerde posts

Komentarze


bottom of page