top of page

Onder de pannen met StreetSmart


Review: Onder de pannen met Streetsmart

StreetSmart, je zou er kokend van worden!


Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Wat eten we vanavond? Mag mijn vriendje bij me logeren. Gaan we dit weekend barbecuen?


Het is voor vele van ons ondenkbaar dat het ons ook kan overkomen. Dat het gas, water en elektriciteit worden afgesloten. De stapel rekeningen groeit. Je dreigt je huis te verliezen. Het huis dat altijd het thuis was voor je gezin. Er is niemand die voor jullie zorgt. En hoe moet dat nu met de kinderen? Hebben zij überhaupt een toekomst?

Tijd om die cirkel van ellende te doorbreken en weer te gaan bouwen aan je leven. Je kunt altijd opnieuw beginnen maar dat ene kleine lichtpuntje.

Deze ellende overkomt 75 gezinnen in Amsterdam iedere maand!

Voor één euro kun jij dat lichtpuntje ook zijn! Hoe?

Review: Onder de pannen met Streetsmart

StreetSmart is een project dat in het buitenland een groot succes is en start nu in Amsterdam. Een soortgelijke actie in Engeland heeft sinds 1998 al 5 miljoen pond binnen gehaald. Wat zijn daar veel gezinnen en kinderen mee geholpen!Ruim 50 horeca ondernemers in Amsterdam hebben de handen ineen geslagen om gezinnen te helpen die uit huis gezet dreigen te worden. Om dakloosheid te voorkomen vragen ze bij alle klanten om een éénmalige bijdrage van 1 euro. Dit is een vrijwillige bijdrage, het is geen verplichting.

Review: Onder de pannen met Streetsmart

Behalve jezelf culinair verwennen in de één van de meer dan 50 deelnemende bedrijven, kun je ook thuis zelf aan de slag in de keuken door het boek: Onder de pannen met StreetSmart te bestellen. Het kost slechts 9,95. In dit boekje staan 50 recepten van 50 Amsterdamse chef-koks met een hart! Review: Onder de pannen met StreetSmart

foto van Streetsmart

Wat kun je allemaal verwachten in: Onder de pannen met StreetSmart. Ik neem je graag mee langs de culinaire straten der liefde voor je medemens.Review: Onder de pannen met Streetsmart


Onder de pannen van StreetSmart is een kookboekje van 130 pagina’s met een kartonnen kaft. Het is met hulp van een hele rij toegewijde mensen in elkaar gezet. De recepten zien er heerlijk uit,  en voor de fotografie en vormgeving geef ik dan ook graag vrijwillig een compliment. Iedere warmhartige chef-kok heeft een eigen pagina met een paginagrote foto, het recept, een foto van de chef, en meer informatie over de chef-kok en het restaurant.Er is voor ieder wat wils. Van biologisch eten met lokale producten,  klassiekers tot internationale recepten of recepten met een bijzondere invalshoek met ingrediënten die we allemaal kunnen bereiden. Zoals bovenstaande Zeeuwse duikboot .


Review: Onder de pannen met StreetSmart


Het boek staat vol aparte recepten maar ook een rij klassiekers zijn terug te vinden. Hoe maakt een Amsterdamse chef bijvoorbeeld Carbonara? Of coq au vin? Hummus? Of zijdezachte tiramisu?

Maar ook gehaktbrood, hoe maak je bearnaisesaus en kleurig paella?


Review: Onder de pannen met StreetSmart

Boven: Wat een uitdaging; Eendenborst met sojasaus, groene appel en lente ui.


Onder: Kleurrijke aardappelgnocchi met courgette en creme cru en één van de vele lekker internationale gerechten: Tajin Lham Bel Barrok.

Review: Onder de pannen met StreetSmart

Boven: Maak een voorraad piccalilly aan, lekker bij het eten en super leuk om weg te geven als cadeau!

Boven: Ieder recept is voorzien van een foto van de chef-kok met wat leuke weetjes over het restaurant.

Onder: Kampong kip.

Review: Onder de pannen met StreetSmart

Overigens is ook aan de zoete liefhebber gedacht. Je vindt recepten van Chocolade truffels, Koffiesorbet met slagroom, of het bijzondere Bread and butter pudding van oude chocoladecroissantjes en Broodpudding van Fries suikerbrood en boerenjongens.


Welke bedrijven doen er mee aan de actie StreetSmart? Wil je weten hoe je het kookboek: Onder de pannen met StreetSmart aanschaft? Het kost 9,95 als je het in een van de deelnemende boekhandels koopt. Wil je het thuis laten sturen dan kost het je 2 postzegels aan verzendkosten meer.


Alle informatie kun je terug vinden op de website van StreetSmart.

Gerelateerde posts

bottom of page