top of page

Luxe brood met advocaat en pecannoten


Luxe brood met advocaat en pecannoten
Advocaat kan heel lekker zijn, maar dan moet je het eigenlijk wel zelf maken. Het schoonmaken van het flesje duurt langer dan de advocaat maken, dus dat valt reuze mee. Advocaat is ideaal om mee te bakken, want behalve dat het veel smaak geeft aan je gebak of brood, geeft het ook een lekker kleurtje en dat puur natuur. Onlangs kwamen mijn taartvriendinnen op bezoek en dan maken we allemaal wat lekkers. Dit luxe brood met advocaat en pecannoten was op toen de dames vertrokken. Ik moet zeggen dat het clubje ook wel van een advocaatje houdt, in een glas met slagroom maar ook in brood en gebakt.

Maak zelf je advocaat

De broodkrans is eigenlijk heel snel te maken. Het is wel slim om je advocaat eerder te maken. Kies een smakelijk drank hiervoor, want de keuze van de drank ik bepalend voor de advocaat.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Broodrol met nootjes en advocaat

Luxe brood met advocaat en pecannoten

Benodigdheden:

 1. 375 gram bloem

 2. 60 gram afgekoelde gesmolten boter

 3. 170 gram melk

 4. 1 medium ei

 5. 7-8 gram zout

 6. 30 gram witte basterdsuiker (lichtbruin is ook heel lekker)

 7. 7 gram gedroogde gist (1 zakje)

Voor de vulling:

 1. 1 theelepel kaneel

 2. 60 gram rozijnen

 3. 125 gram advocaat (maak het zelf met dit recept)

 4. 80 gram witte suiker

 5. 100 gram geroosterde pecannoten

 6. 30 gram gesmolten en iets afgekoelde boter

Voor op het brood:

 1. 1 geklutst ei

 2. 20 gram suiker

 3. Advocaat

Advocaat in brood

Luxe brood met advocaat en pecannoten

Smelt de boter, laat het afkoelen en weeg alle ingrediënten voor het brood af. Kneedt het minimaal 15 minuten tot een flexibel deeg. Een broodmachine of keukenmachine is ideaal, maar je armspieren kunnen dit ook. Dek het brood af met plastic (ik gebruik altijd een pedaalemmerzak) en laat het een uur rijzen.


Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 x 40 cm. Smelt opnieuw boter. Zet het vuur uit en voeg de suiker, de kaneel, en de rozijnen bij de boter. Smeer het brood in met dit mengsel en smeer hier de advocaat overheen. Strooi de gehakte en in de oven geroosterde pecannoten over de lap deeg.


Rol het brede gedeelte van het deeg op en snij de rol vervolgens in twee stukken. Draai de stukken deeg rond elkaar en leg ze in een ronde krans en werk de uiteinden weg. Laat het brood opnieuw een klein uur rijzen onder plastic. Smeer het plastic in met wat olie zodat het niet op het brood blijft plakken.

Luxe brood met advocaat en pecannoten

Verwarm de oven voor op 160 graden met heteluchtoven of op 180 graden met boven- en onderwarmte. Smeer het brood in met wat geklutst ei en strooi nog wat suiker over de bovenkant. Dit zal de korst iets karamelliseren. . Bak het advocaatbrood in ongeveer 35-40 minuten goudbruin.


Schep kleine hoopjes advocaat over het brood voor een extra mooi effect.

Een heerlijk luxe brood met een paar lagen vulling. Lekker hoor, met een ouderwets glaasje advocaat met een toef slagroom erop.

Luxe brood met advocaat en pecannoten

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page