top of page

Oranje molentjes van bladerdeeg


Oranje molentjes van bladerdeeg
Met Koningsdag, Bevrijdingsdag of met belangrijke Nederlandse sportwedstrijden is het altijd erg leuk om iets te maken dat oranje is. Tja, een beetje nationalistische zijn we toch bijna allemaal wel? Wie lust er geen tompouce met Koningsdag? Ik bedacht me ineens dat je heel eenvoudig deze Oranje molentjes van bladerdeeg kunt maken. Een molen is echt is Nederlands en de perzik uit blik is oranje.

Bladerdeeg en perzik in blik in huis is dat oranje gebakje van jou zo gemaakt.


BLOOPERWAARSCHUWING: mijn molentjes waren eigenlijk mislukt; ik had de molen zo neergelegd dat het op een hakenkruis leek. Oei, ik had het niet eens in de gaten, gelukkig zag een van mijn kinderen het.

De foto heb ik gespiegeld met photoshop maar eigenlijk was het een blooper....


Makkelijk toch? Je hebt vast bladerdeeg in huis. Als thuisbakker heb ik ook vaak perziken in blik in huis. Het is heel goedkoop en je heb in no time een cake, plaatcake of gebak voorzien van smaak en kleur.Oranje molentjes van bladerdeeg

Oranje molentjes van bladerdeeg

Benodigdheden per persoon:

 1. 1 plakje bladerdeeg uit de diepvries

 2. 1 halve perzik

 3. Eiwit

 4. Suiker

 5. Eventueel: een theelepel roomkaas met wat (vanille) suiker!

 6. Geschaafde amandelenOranje molentjes van bladerdeeg

Oranje molentjes van bladerdeeg maken

 1. Zelf had ik extra lekker bladerdeeg uit de diepvries in huis met roomboter. Zet alles klaar. Laat de perziken die je nodig hebt uitlekken en dep ze nog wat droger. Het vocht zou anders je bladerdeeg kunnen remmen met bakken.

 2. Verwarm de oven voor op 210 graden (hete lucht oven). Haal het aantal bladerdeegvellen uit de diepvries die je nodig hebt. Bij bladerdeeg is het belangrijk dat je een beetje in de buurt blijft. Als het nog bevroren is kun je er niets mee, maar als het te ver ontdooid is wordt het zo zacht dat je er ook niets mee kunt. Meestal na zo’n 8-10 minuten kun je ermee aan de slag.

 3. Snij in de hoeken vier strepen naar het midden. Hou in het midden een ruimte over waar je straks de perzik op legt. Draai de hoeken naar elkaar. Zo ontstaat er een molentje.

 4. Ik vind gezoet roomkaas met fruit op bladerdeeg heerlijk, dus ik legde op het bladerdeeg een theelepel roomkaas. Het kan overigens ook zonder als je dit niet in huis hebt.

 5. Een hele perzik was te groot voor het gebakje. Met een meloenlepeltje maakte ik een kleiner hart voor het gebakje. Ook sneed ik een stukje van de perzik af, anders werd hij te hoog en zou straks van het vlaggetje afvallen. Je kunt dit natuurlijk ook met een mesje rond snijden als je geen meloenschepje hebt.

 6. Smeer wat eiwit over de wieken en besprenkel ze met suiker en geschaafde amandelen. De molentjes mochten 10 minuten in de koelkast koelen voordat ze de oven in gingen.

 7. Bak de molentjes in 15-20 minuten in het midden van de oven gaar. Open het deurtje pas als het bijna tijd is. Eet smakelijk!Oranje molentjes van bladerdeeg
Gerelateerde posts

留言


bottom of page