top of page

Koekjes en marshmallows oranje versieren


Koekjes en marshmallows oranje versieren
Koekjes en marshmallows oranje versieren
En dan ineens gaat de vlag uit; gevolgd door de wimpel want was is rood-wit-blauwe zonder de sierlijke oranje wimpel. Zo kleur af en toe Nederland oranje. Dat kan met Koningsdag zijn, of zodra er belangrijke sportwedstrijden zijn en met name bij voetbal EK of WK ontstaat er toch een soort hysterie. Wat is er leuker dan het lekkers op tafel dan een kleurtje geven, een boost op weg naar de overwinning. De pret vooraf en tijdens de wedstrijd kan al zoveel voldoening geven. Ik ben in huis gaan kijken wat ik allemaal had liggen. Zo kun je met heel weinig ingrediënten koekjes en marshmallows oranje versieren.

Superleuk natuurlijk om je kinderen dit klusje te laten klaren.

De hoofdrol en klevende factor bij het versieren is poedersuiker, 1-2 druppels kleurstof en heeeeel weinig water: hiervan maak je de oranje glazuur

Je kunt eigenlijk ieder koekje gebruiken en/of marshmallows. De laatste had ik ook liggen en heb ik meteen ook maar voorzien van een mooie kleur. Kijk eens goed in je keukenkastjes, wat heb je allemaal in huis?


Hoe kom je aan oranje kleurstof? De supermarkt verkoopt bij de bakspullen eetbare kleurstoffen in 4 basiskleuren. Met rood en geel kun je zelf oranje mengen. Pas wel op de de hoeveelheid kleurstof. Je hebt vaak maar heel weinig nodig.

Geen versiering in huis? Maak heel eenvoudig zelf gekleurde suiker. Doop je koekje in wit/doorzichtig glazuur en bestrooi het met de gekleurde suiker.


Oranje glazuur maken

Koekjes en marshmallows oranje versieren

Benodigdheden:

Voor de glazuur:

  1. Poedersuiker naar eigen inzicht; bijvoorbeeld 100 gram

  2. 1-2 druppels oranje kleurstof

  3. Weinig water tot de gewenste dikte. Meer weten? Je leest het hier. 

Verder nodig:

  1. Koekjes; bijvoorbeeld mini-stroopwafeltjes, oreo’s, oreo’s met witte chocoladelaag, marshmallows

  2. Altijd leuk in huis te hebben: oranjes sprinkles, rood-wit-blauw sprinkles

  3. Oranje M&M’s of andere passende zoete versieringen

Voor witte chocolade oreo’s ook nodig: 

  1. Föhn


stroopwafels versieren
Oranje traktaties

Stroopwafels versieren met glazuur:

Dunne glazuur gaat er een beetje wazig uitzien. Daarom maakte ik mijn glazuur redelijk stevig en schepte het op het koekje. Daarna smeerde ik het uit over de zijkant. Laat de koekjes goed drogen.oreos's oranje versieren met glazuur

De bovenkant van witte chocolade oreo’s versieren met de fohn!

Om de bovenkant van de witte chocolade oreo’s te versieren met snoepjes, sprinkles, zelf gekleurde suiker of M&M’s heb je een föhn nodig. Leg de versiersels klaar en föhn 1-2 seconden de bovenkant van het koekje. De chocolade smelt onmiddellijk, dus doe dit kort en niet te dicht op het koekje.


Versier de koekjes en laat ze stevig worden in de koelkast.


Koekjes en marshmallows oranje versieren
Oranje traktaties voor o.a. Koningsdag en voetvalwedstrijden

Marshmallow versieren met glazuur:

Dikke glazuur blijft niet kleven op een marshmallow, daarom maakte ik de glazuur met een paar druppels water iets dunner. Dit is ook handiger voor het volgende koekje. Doop de marshmallow in de iets dunnere glazuur en maak draaiende bewegingen om het overtollig glazuur af te schudden. Je kunt eventueel de glazuur nog versieren.Laat de marshmallows goed drogen.


oreos's oranje versieren met glazuur

Oreo’s versieren met glazuur, sprinkles en snoepjes

Natuurlijk kun je ieder koekje versieren, maar oreo’s….. de naam alleen al geeft vaak veel blije gezichten. Door de donkere kleur van het koekje komt de oranje kleur extra mooi naar voren. Schep een lepeltje glazuur en verdeel het over een koekje. Probeer het een beetje te verdelen en versier het met leuke sprinkles.  Laat het glazuur drogen.


Nederland kleurt oranje!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page