Eigenlijk is dit een left-over dessert. Ik had nog mascarpone over en slagroom. In de kast lag een pakje oreo’s te wachten op een doel: Dit heerlijke recept met oreo’s als toetje! Oreo tiramisu
En zo werd het doel gevonden. Samen met wat frambozen en zelfgemaakte kahlua-koffiesiroop heb je snel een heerlijk, maar behoorlijk machtig toetje in elkaar gezet. Het is misschien handiger een wat kleiner glaasje te kiezen! (tip voor mezelf de volgende keer)
Een echte zoetkauw bewaard altijd een plekje voor het dessert en kijkt er mischien al de hele maaltijd naar uit. Voor anderen liefhebbers is het misschien handig te vermelden dat er een dessert geserveerd wordt.
Recept Oreo tiramisu
voor 4 grote of 8 kleine glaasjes.
Benodigdheden:
1/2 bakje mascarpone
200 ml slagroom
2 zakjes klopfix van Dr. Oetker
3 schepjes suiker of meer als je dat lekker vindt
1/2 vanillestokje
1 rol met oreokoekjes
1/2 pakje frambozen uit de diepvries, maar vers zijn ze natuurlijk veel lekkerder in het zomerseizoen
Sterke koffie om je oreo’s in de dopen
Voor de koffiesiroop met tic
80 ml. sterke (espresso) koffie. Iets teveel is geen probleem, dan laat je de siroop iets langer inkoken
2 eetlepels Kahlua
3 eetlepels suiker naar smaak
Liever iets meer koffiesiroop, zo kun je lekker scheutig zijn bij het dessert!!
Zo maak je Oreo tiramisu
Maak de kahlua koffiesiroop dat in dit blog staat. Handig: is het als je het een een dag eerder maakt.
Klop de slagroom stijf met het suiker en de klopfix. Klop de mascarpone los in een schaaltje en voeg het bij het slagroom.
Zet sterke koffie en doop de oreo’s hier even in zodat ze het vocht kunnen absorberen. Snij de oreo’s in smalle repen of stukjes.
Bewaar 1 koekje om deze te raspen bovenop het dessert! Oeps ben je het vergeten? Je kunt ook pure chocolade raspen, dat ziet er ongeveer hetzelfde uit.
Ontdooi de frambozen. Bewaar wat frambozen als garnering. Het overige fruit word in stukjes gesneden.
Nu gaan we bouwen! Leg onderop wat stukjes in koffie gedoopte oreo’s.
Vervolgens gaat hier een klein beetje kahluakoffiesiroop overheen en een klein beetje fruit.
Hier bovenop een laag slagroom/mascarpone.
Herhaal de laag bovenop. Fruit, oreo’s, kahlua-koffiesiroop en slagroom met mascarpone.
Rasp de laatste oreo over de tiramisu en versier het dessert met de frambozen.
Een diner is pas af met een heerlijk dessert. Nou voor deze afsluiter hou ik een plekje vrij hoor!
ewaren
Comments