top of page

Tiramisu taartje met honing en pecannoten

Tiramisu taartje met honing en pecannoten
Tiramisu is een magisch woord. Net als Nutella, salty karamel of Oreo’s. Wat is dat toch met die woorden; we kennen de smaak, we weten hoe het eruit ziet en alleen al het woord betoverd ons. Krijg je gasten aan tafel die nieuwsgierig informeren zijn naar het dessert, dan heb je ze met het woord tiramisu vrijwel unaniem enthousiast. Je kunt tiramisu in een grote schaal maken en het dessert verdelen, maar ik vond een kleine versie van dit tiramisu taartje met honing en pecannoten leuker om te serveren. Het is een bescheiden toetje geworden en maar door een mooi spuitmondje ziet de tiramisu er toch heel feestelijk uit. Het toetje is heel gemakkelijk om te maken dat is toch wel heel wenselijk aan het eind van een diner.

De keuze van het spuitmondje kan heel beslissend zijn voor het resultaat.

Je kunt dit eenvoudige recept maken met een kleine toefjes, strepen of een zigzag. De keuze van het spuitmondje bepaald mede hoe je dessert eruit gaat zien. Zelf gebruik ik de laatste tijd heel graag een Honoré- spuitmondje. Je houdt bij het gebruiken van dit spuitmondje de opening omhoog. Hierbij maak je zigzaggende bewegingen bovenop de taart, het gebakje of in dit geval het dessert. Ik vind het heerlijk om de spuitzak te gebruiken. Jammer dat het werk vaak na 1-2 minuten al klaar is.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Gesuikerde pecannoten met honing

Tiramisu taartje met honing en pecannoten

Benodigdheden voor 8-10 personen:

 1. 2 lange vingers per persoon

 2. 200 ml sterke koffie

 3. 2-4 eetlepels Kahlua naar smaak

 4. 250 gram mascarpone

 5. 250 gram slagroom

 6. Suiker naar smaak

 7. 100 gram pecannoten

Met een honoré spuitmondje spuiten

Tiramisu met honing en pecannoten maken

 1. Bij een dessert voor meer gasten kun je het beste alle ingrediënten gereed maken en vlak voor het opdienen het gerecht in elkaar zetten. Als je alles klaar hebt staan, kun je de bordjes in een paar minuten in elkaar zetten.

 2. Roer een paar theelepels honing door de pecans rooster ze zo’n 8-10 minuten in de oven op een medium-hoge stand; zo’n 160-170. Dit doe ik zelf altijd op gevoel. Zet een wekker aan zodat je de nootjes niet vergeet! Dat is een ervaring die vaker is overkomen/ Hak de gesuikerde pecannoten in stukjes en bewaar ze afgekoeld, afgesloten in een klein bakje tot gebruik.

 3. Meng de sterke koffie en de Kahlua door elkaar. Proef tot je voor jou de perfecte combi hebt. Bewaar het tot gebruik in een afgedekt bakje in de koelkast.

 4. Klopt de slagroom stijf met wat suiker. Klop in een andere kleine kom de mascarpone luchtig. Voeg de slagroom en de mascarpone bij elkaar en klopt het kort door. Proef of je nog wat suiker of vanillesuiker toe wilt voegen. Vul de spuitzak met het juiste spuitmondje met deze mix en bewaar het in de koelkast.

 5. Is je honing iets ouder, gekristalliseerd en niet meer vloeibaar? Zet het potje in een pan met een laag warm water op een laag vuur. Het water mag niet te warm worden. De honing zal weer vloeibaar worden. Hoe meer de honing gekristalliseerd is, hoe langer dit duurt. Meestal is het in een kleine 10 minuten wel klaar. Bij het opdienen van je dessert moet de honing vloeibaar zijn.

 6. Zorg voor kleine gebak- of dessertborden en een diep bord.

Tiramisu taartje met honing en pecannoten

Klein taartje

Zet de kleine borden voor de gasten naast elkaar. Doe de koffie-Kahlua in een diep bord. Doop per persoon 2 lange vingers kort in de koffie-Kahlua. Doe je dit te lang, want dan valt de lange vinger uit elkaar en heb je te weinig van deze koffiemix. Liever doe ik het kort en druppel met een theelepeltje de mix die over is later nog over de lange vingers.


Spuit de zigzag of toefjes met de mascarpone-slagroommix over de lange vingers. Spuit of drip met een theelepeltje wat honing hier overheen. Strooi de nootjes over de bovenkant.

Tiramisu taartje met honing en pecannoten

Druppel wat koffie-Kahlua langs de helft van het bordje.


Mocht je iets meer van deze mix gemaakt hebben en tijd overhebben, kook de koffie-Kahlua met een schepje suiker op een zacht vuurtje wat in. Dan heb je een heerlijke suikersiroop voor langs de zijkanten en dat is heerlijk. Heb je haast; vergeet deze extra stap en ga lekker naar je gasten.

Tiramisu taartje met honing en pecannoten

Gerelateerde posts

Commentaires