top of page

Oreo cake in een mok

Oreocake in een mok
Oreocake in een mok
Een cake in een mok, hiermee kun je iedereen troosten. Je kind die gevallen is van zijn fiets, de buurvrouw die in tranen voor je deur staat of je man die uitgeput thuis komt na een lange file.  Ga zitten, je krijgt van mij een bakkie troost. Een zijdezachte brownie-achtige chocolade oreocake in een mok.

Wow, daarmee kun je echt iemand verwennen. Niemand om te verwennen? Geen nood, je hebt altijd nog jezelf! Dus hup, op zoek naar een pakje oreo’s en binnen 5 minuten zit je lekker op de bank met een lepel in je warme, zachte cake te lepelen.De mugcake is dan eigenlijk een hugcake

Geen oreo’s in huis? Dan zou ik op zoek gaan naar een stuk of 3-4 marshmallows in stukjes of chocolade. Dat zal best ook heeeeerlijk smaken.

Alles klaar gezet?

Overigens is het recept  voor oreocake in een mok een basisrecept. Dit “veilige” recept zal minder snel over je mok heen rijzen en is lekker snel klaar. Een cake maken is best persoonlijk, wees niet bang je recept iets te veranderen naar eigen smaak.

 1. Zo gebruik ik zelf 2 eetlepels bruine suiker, maar mijn kinderen vinden 3 eetlepels suiker absoluut nodig.

 2. Zelf gebruik ik geen zelfrijzend bakmeel maar bloem en cacaopoeder met 1/4 theelepel baking soda als rijsmiddel. Je cakeje rijst dan zo goed, dat het zelfs over je mok heen komt, maar dat vind ik niet erg. Je cake is met baking soda ook iets luchtiger. Baking soda is in steeds meer gewone supermarkten te koop.

 3. Ik ruil 1 eetlepel meel in, voor 1 eetlepel cacao. Niet iedereen bij ons thuis vindt echter een wat meer bittere cacaosmaak lekker.

 4. Eén oreo in stukjes in de cake vind ik voldoende, mijn kinderen vinden 2 stuks een stuk lekkerder, maar is ook calorierijker.

Doe de stukjes oreo bij het beslag in de mok

Oreocake in een mok

Benodigdheden:

 1. Een beker met 350 ml inhoud

 2. 2 eetlepels neutrale olie (b.v zonnebloemolie of arachideolie)

 3. 3 eetlepels lichte of donkerbruine suiker

 4. 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

 5. 1 eetlepel melk

 6. 1 eetlepel cacaopoeder

 7. 1 medium ei

 8. 1 theelepel vanille extract (eventueel)

 9. Snufje zout

 10. Ongeveer 2-3 oreo’s, afhankelijk hoe graag je ze eet


Oreocake in een mok
Oreocake in een mok

Zo maak je deze oreocake in een mok

 1. Doe de olie in je beker met de melk het suiker, cacaopoeder, het zout, vanille extract en het ei. Roer het even goed door. Voeg het het zelfrijzende bakmeel toe. Roer het geheel even goed door.

 2. Roer 1 of 2 oreokoekjes in stukken gesneden door het deeg. Het testteam hield wel van lekkere grote stukken koek, die proef je goed terug. De oreo die over is snij je in kleine stukjes voor straks als de cake uit de magnetron komt.

 3. Iedere magnetron is anders, maar ik geef je mijn richtlijnen. Plaats je kop op een schoteltje. Mocht je cake veel rijzen, dan komt “de chocoladelava” het op het schoteltje en niet in de magnetron.


Verwarm je cake in de magnetron:

 1. 2 minuten  op 600 watt of

 2. 1 minuut en 45 seconden op 800 watt of

 3. 1 minuut en 30 seconden op 1000 watt.

Stop eventueel je magnetron zo’n  20 seconden eerder en test met de bovenkant van je vinger of de bovenkant stevig genoeg is en licht terug veert. Zo niet, verwarm het dan nog 20 seconden langer. Het cakeje moet natuurlijk gaar zijn, maar een cakeje dat te lang in de magnetron heeft gestaan wordt erg droog.


Is je cakeje gaar? Haal de beker voorzichtig van het schoteltje. De beker kan erg heet zijn. Tijd om met de laatste stukjes oreo de beker te versieren. Het hoeft natuurlijk niet, maar is natuurlijk wel erg lekker.

Oreocake in een mok
Oreocake in een mok

Mugcake met oreo’s? Yes please.

Sssstttt. Even hoef je helemaal niets, even staat de wereld stil. Je lepelt in een beker, een beker met oreocake.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page