top of page

Paasbrownie met vanille oreo’s


Paasbrownie met vanille oreo's
Toen ik de gele verpakking van oreo’s zag liggen met vanille-oreo’s stopte ik ze direct in mijn winkelwagentje om hiermee iets leuks te gaan bakken voor de Pasen. Nou moet ik zeggen; zijn ze geel? Als ik eerlijk ben een heeeel klein beetje en na het bakken worden ze deels goudbruin. Toch vind ik het een leuke combinatie met gele sprinkles voor een heerlijke Paastraktatie. En net als anders; die brownies waren op voor ik er erg in had. Brownie is een magisch woord hier in huis. Dit basis recept van Paasbrownie met vanille oreo’s, is zo goed, daar kan geen paastaart tegenop.

Brownie is een magisch woord hier in huis

Maak je Paasbrownie met vanille oreo’s een dag eerder. Eerder bakken geeft rust en brownies moeten echt goed koelen voor je mooi strak kunt aansnijden.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Paasbrownie met vanille oreo's

Paasbrownie met vanille oreo’s

Benodigdheden voor een vorm van 20 x 20 cm: 

 1. 200 gram boter

 2. 200 gram pure chocolade

 3. 2 flinke eetlepels cacaopoeder

 4. 115 gram bloem

 5. 3 eieren

 6. 2 zakjes vanillesuiker

 7. 250 gram bruine basterdsuiker

 8. 1/2 theelepel zout

 9. 1 pak vanille oreo’s

 10. Gele sprinkles; let goed op of je ze mee mag bakken

Eventueel on top:

 1. Chantillycreme (is een poeder dat je moet mengen met water/melk; ideaal en snel voor toeven) of slagroom

 2. Paar druppels gele kleurstof

 3. Beetje melk volgens verpakking

Paasbrownie met vanille oreo's en sprinkles

Paasbrownie met vanille oreo’s

 1. Bedek je bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Verwarm de chocolade in stukjes met de boter in een pan op een zacht vuurtje.  Zodra de chocolade en de boter bijna gesmolten zijn mag het vuur uit; roer het goed door.

 2. Klop de eieren luchtig en romig. Mix de suiker, de vanillesuiker en het zout mee. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe klop het geheel kort door. Voeg het boter/chocolademix bij het mengsel met eieren en klop het geheel goed door, maar niet langer dan nodig.

 3. Vul de bakvorm. Breek de oreo’s in stukjes en verdeel ze door de browniemix. De mix gaat nog een klein beetje rijzen, hou daar rekening mee bij het verdelen van de oreo’s. Heb je sprinkles die je mee kunt bakken? Verdeel ze dan over de bovenkant.

 4. Bak de brownie in ongeveer 25 minuten gaar. Als je van fudge-brownies houdt, bak dan je brownies liever niet veel langer dan 25 minuten.

 5. Laat de browie goed afkoelen; dit duurt al snel 4-6 uur.

Paasbrownie met vanille oreo's

Wil je de brownie feestelijk presenteren?

Spuit toefjes slagroom met een drupje gele kleurstof of zoals ik zelf voor koos: Een mix voor chantilly-crème met wat water en melk en een drupje geel. Ik heb Chantilly crème altijd in huis want het is zo klaar, blijft lekker stevig, is niet vet en ook niet zo zoet.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page