top of page

Pannenkoektaart


Pannenkoekentaart
Pannenkoektaart
De pannenkoektaart, ik heb hem altijd al willen bakken. Een hele grote stapel prachtige pannenkoeken bakken en dan mooi presenteren. Is dit niet de droomtaart voor ieder kind of voor iedere pannenkoeken liefhebber? En wat is hij lekker en mooi geworden!

Ik zal eerlijk zijn. Ik heb het grote werk dit maal niet gedaan. Als blogger word je soms verrast met een proefpakket. En zo stonden er plotseling 5 pakken met verschillende soorten pannenkoekenmix op de keukentafel. Zelf gebruik ik eerlijk gezegd normaal nooit geen mix. Ik heb een eigen recept en die voldoet heel goed en is goedkoper.  Een mix is natuurlijk wel handig als je wat meer onzeker bent in de keuken en sommige pakken zijn zelfs zo eenvoudig dat je er alleen water bij hoeft te voegen.Mijn zoon van 15 werd helemaal enthousiast van al die pakken en wilde met de bijgeleverde pan van alle pakken één hoge taart maken. Vijf pakken pannenkoeken! Dapper ging hij aan de slag. Na 3 pakken pannenkoeken hadden we meer 5 kg aan pannenkoeken! Dat is wel inclusief heb bord. “Oké, volgende pak!”, riep hij. “Sorry maar de melk is op. Dan moet je maar sojamelk gebruikten.”


Sojamelk was het magische woord. “Dat hoef ik echt niet. Weet je wat, ik ben klaar!!”

Pannenkoeken bakpan

18 maart is het pannenkoekendag

Voor wie ga jij een pannenkoek bakken? Wat mij betreft zijn er het hele jaar door mensen die een lekkere Oudhollandse pannenkoek verdienen. Maar het is wel gezellig om met een ander aan de bak te gaan op zo’n speciale dag. Samen is altijd net iets leuker.Wat ik niet had verwacht is dat deze speciale lage pannenkoekenpan opvallend mooiere pannenkoeken bakte. Je ziet het ook aan de taart. Normaal bak ik ze nooit zo perfect.


Eh, nou ja, als ik ze zelf bak dan, want dit maal had ik een ijverig hulpje.


Pannenkoekentaart
Pannenkoektaart

Pannenkoekentaart

Zo’n 25 pannenkoeken hoog:

 1. 4 of 5 maal het basisrecept voor pannenkoeken welke je hier kunt vinden of 3 pakken pannenkoekenmix

 2. 250 gram slagroom

 3. 100 gram pure chocolade

 4. Aardbeien of ander mooi fruit

 5. Fijne suiker

 6. Kaneel


Pannenkoeken bakken en stapelen

Recept pannenkoekentaart

 1. Mix je recept voor pannenkoeken goed door.  Mix in een glas de fijne suiker met kaneel naar eigen smaak goed door elkaar.

 2. Bak een pannenkoek en breng hem over naar een mooi bord naar keuze. Besprenkel iedere pannenkoek met wat kaneelsuiker. Je zou ook ieder pannenkoek kunnen bestrijken met nutella of stroop, maar dan word je taart wel heel erg zoet.

 3. Mix de slagroom stevig en was de aardbeien. Laat ze even drogen.

 4. Laat de stapel pannenkoeken afkoelen.

 5. Smelt je chocolade au bain marie en versier de zijkant van de taart en een beetje op de rand bovenop. Met een theelepel liet ik de gesmolten chocolade van het lepeltje aflopen. Versier de bovenkant met slagroom. Met een spuitzak en spoot ik stipjes. De aardbeien mochten bovenop. Met het groen vind ik ze altijd wat decoratiever. Je hoeft het groen natuurlijk niet op te eten, het kan overigens wel.

 6. En chocolade? Dat doet het altijd goed. Dus laat je gaan en besprenkel de bovenkant nogmaals met een beetje van de nog warme chocolade.

Voor mij is dit echt de perfecte pannenkoektaart. Prachtig gevormde pannenkoeken, lekker hoog opgestapeld met chocolade, slagroom en fruit. Drie lievelings-ingrediënten bovenop de taart!Pimp je pannenkoek eens lekker over de top! Hoe ga jij de jouw favoriete pannenkoektaart stapelen en versieren?

Gerelateerde posts

Comments