Patisseriebijbel van Rutger van den Broek
- 4 dagen geleden
- 4 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

Als je dol bent op bakken en graag nieuwe technieken wilt leren, dan ben je vast net als ik blij met de Patisseriebijbel van Rutger van den Broek. Misschien maak je er in gedachten al een plekje voor vrij in je boekenkast! Rutger heeft ter inspiratie zes weken in Parijs gewoond. Zijn passie voor patisserie én Parijs spat van elke bladzijde af. Lees mee waarom dit boek heel geschikt is bij het maken van Franse klassiekers in je eigen keuken. Van luchtige eclairs tot klassieke tartelettes; dit boek motiveert je om nét dat stapje verder te gaan waardoor je vol trots al dat lekkers uit je oven haalt.
Over het avontuur van Rutger in Parijs sprak Rutger recent uitgebreid in de podcast van De Bakcast
Hoe een piepjong bakblog in aanraking kwam met Franse klassiekers
Carola Bakt Zoethoudertjes was nog maar net begonnen toen Rutger van den Broek meedeed aan het allereerste seizoen van Heel Holland Bakt. Niet lang daarna verscheen zijn eerste bakboek Rutger Bakt, vol heerlijke Franse recepten.
Bij de boekpresentatie stonden tafels vol met verrukkelijke baksels om te proeven. Daar maakte ik kennis met Franse klassiekers als de fraisier, friandises en nog veel meer lekkers. Ik was meteen gecharmeerd van alles wat Rutger had gebakken en dat wij daarvan mochten proeven!
Destijds schreef ik een artikel over de boekpresentatie. Als ik dat nu teruglees, zie ik hoeveel er sindsdien veranderd is op Carola Bakt Zoethoudertjes, zowel in mijn teksten als in de fotografie :).
Wil deze informatie graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Patisseriebijbel van Rutger van den Broek
De Patisseriebijbel telt maar liefst 512 pagina’s die zijn verdeeld over twaalf hoofdstukken. Het hoofdstuk met basisrecepten is een must om goed door te nemen; want de technieken en basisrecepten vind je regelmatig terug in de recepten van het boek.
In elk hoofdstuk deelt Rutger zijn passie voor patisserie met aanstekelijk enthousiasme. Hij neemt je tevens mee op een culinaire reis door Parijs, vol leuke weetjes, tips over bijzondere kookwinkels en patissiers die een bezoek waard zijn. Ook verklapt hij zijn favoriete plekjes van Parijs, perfect om even neer te strijken en te genieten van al dat heerlijke gebak.

Ieder recept is voorzien van een smakelijke foto waardoor je direct zin hebt om aan de bak te gaan. Veel recepten zijn voorzien van een persoonlijke introductie. De recepten van Rutger zijn net als in zijn andere boeken overzichtelijk en duidelijk voor ieder type thuisbakker.
Rutger: Mijn belangrijkste doel met dit boek is om patisserie haalbaar te maken voor alle thuisbakkers. Er zitten zeker een aantal technische en uitdagende recepten in, maar met de duidelijke uitleg en how-to's heb ik er alle vertrouwen in dat je er thuis mee aan de bak kunt.

Tartelettes; zo maak je ze!

Bekijk de foto hierboven eens rustig; alleen voor het hoofdstuk tartelettes vind ik de patisseriebijbel al een aanrader! Rutger leert je stap voor stap de basis om tarteletteringen te bekleden. Vervolgens zijn er eindeloos veel mogelijkheden om deze bijzondere gebakjes te vullen.

Rutger: Friandises zijn kleine zoete hapjes die vaak aan het einde van een diner worden geserveerd, als afsluiter bij de koffie of thee. Het fijne aan friandises is dat ze klein zijn, zodat je er meerdere kunt proeven zonder meteen vol te zitten. Ik hou ervan!

Veel, heel veel Franse klassiekers in de Patisseriebijbel van Rutger van de Broek
Als je net als ik houd van bakken én graag nieuwe technieken wilt leren, is de Patisseriebijbel van Rutger van den Broek echt een boek om in te duiken. Het is niet zomaar een receptenboek, maar een bron vol kennis, inspiratie en liefde voor het bakken van patisserie in eigen keuken. Je proeft Rutgers passie in elke bladzijde en met zijn duidelijke uitleg bak je jouw bakskills naar een hoger niveau. Een absolute aanrader voor iedere thuisbakker die zichzelf wil uitdagen én verwennen.
Een erg leuk boek om met de feestdagen cadeau te vragen of iemand anders cadeau te doen.
Patisseriebijbel van Rutger van den Broek is te koop bij de boekenhandel.
ISBN: 9789048870585
-- MET DANK AAN --




Opmerkingen