top of page

Presentatie van het bakboek: ‘Rutger bakt’


Presentatie van het bakboek: 'Rutger bakt'
Vandaag is het niet Carola die bakt. Vandaag is het Rutger die bakt. En dat Rutger van den Broek kan bakken, mag duidelijk zijn. We hebben het vorig jaar allemaal week na week gezien op de buis tijdens de eerste editie van Heel Holland bakt. Met ijzige precisie maakte hij niet alleen de mooiste projecten, Rutger had een goed gevoel voor smaak.  Vandaag was het de presentatie van het bakboek: ‘Rutger bakt’.

Al een tijdje kijk ik reikhalzend uit naar het boek van Rutger. Vandaag was het dan zover. Op 3 april werd het boek: ‘Rutger bakt’ gepresenteerd in Keizer Culinair in Amsterdam. En Carola bakt zoethoudertjes was ook present.


Op deze foto staat Rutger te met zijn vader en moeder, zus en zijn vriend. Allemaal grote inspriatiebronnen van Rutger uit het heden en verleden.


Presentatie van het bakboek: 'Rutger bakt'

De zaal was goed gevuld met enthousiastelingen. Familie, vrienden, collega’s, de vele personen die geholpen hebben om dit heerlijke boek tot een ‘Rutger bakt’ om te vormen.


Rutger van den Broek Rutger bakt

Allerhande fotografen waren aanwezig.  Van echte topfotografen tot hobby fotografen. Alle ogen zijn gericht op Rutger. Wat gaat hij doen, wat gaat hij zeggen.

Rutger van den Broek Rutger bakt

Eigenlijk zou “Rutger bakt” een andere voorkant krijgen, vertelde de meneer van uitgeverij Carrera. “Maar dat kan niet hoor”, had zijn dochter tegen paps gezegd. Ze liep al weken met een kopie van de huidige voorkant van het boek in haar tas en ze had aan al haar klasgenootjes verteld dat dit de voorkant van het boek zou worden. Want dit was de heerlijke taart die zij ook geproefd had. En zo geschiedde.


De uitgever is natuurlijk heel blij met Rutger. Samen met de beste bakker van Nederland hebben ze een heerlijk, stevig boek vol mooie recepten en foto’s gepubliceerd. Bovendien blijkt dat op de dag van presentatie, dat ‘Rutger bakt’ meteen al toe is aan een tweede druk!!


Rutger van den Broek Rutger bakt

En met deze verrassende mededeling kreeg Rutger de microfoon in zijn handen. En of hij blij was. Want hoe had hij kunnen verwachten dat hij vorig jaar, zich ronde na ronde tot winnaar van Heel Holland Bakt zou bakken? En dit is ook voor Rutger nooit vanzelfsprekend geweest. De opdrachten waren zwaar. Maar het is gelukt. En wij zijn er blij mee, want we mogen nu proeven wat we die weken alleen maar mochten aanschouwen, we bakken het lekkers gewoon zelf uit ‘Rutger bakt’.


En samen met uitgeverij Carrera begon de tweede race tegen de klok. Vele kilo’s bloem, boter en kippefokkerijen vol eieren gingen er thuis doorheen om recepten voor zijn boek te ontwikkelen. Alles moest getest en geproefd worden. Had ik toch eigenlijk nog willen vragen hoe hij zo geweldig op gewicht blijft!! Misschien een andere keer maar.


En zo werd het tijd voor het uitreiken van het eerste boek. Martine Bijl was de gelukkige. En hoewel Martine geen bakkoningin in de keuken is, zou het best zo maar eens kunnen dat ze binnenkort de beslagkom en mixer te voorschijn gaat halen. Het eerste boek ontvangen van deze bakgod is tenslotte een hele eer. Ook voor Martine.

Rutger van den Broek Rutger bakt

Wat voor lekkers kunnen we zoal verwachten? Sommige baksels ben je eerder tegen gekomen in het programma Heel Holland Bakt. En zie ik daar niet een taart bij die ik nog een keertje moet posten? De taart met de lekkere koekrand, amandelspijs, honing, mascarpone en bramen?? Als blogger heb je altijd een reeks blogs achter de hand klaar staan om te publiceren, waaronder deze taart.


Rutger van den Broek Rutger bakt

Rutger wil best op de foto met Carola bakt zoethoudertjes. Hij is helemaal blij en straalt. Veel meer vragen dan of hij ondanks deze heerlijke presentatie nog een beetje heeft kunnen slapen had ik niet. Rutger heeft het erg druk, maar dat geeft niet. Hij heeft goed geslapen dus energie voor tien. Met dank aan Mariette van het blog Zoet recepten voor de het maken van de foto.


Binnenkort ga ik het bakboek van Rutger eens nader bekijken en jij mag over de schouder meekijken. En natuurlijk ga ik er ook nog uit bakken. Nee, niet dat recept dat al ergens klaar staat tussen mijn concepten, ik ga ik nieuws uitzoeken. Ik laat Rutgers bakboek als een leraar mij iets uitproberen dat ik tot nu toe niet aan durfde. Met Rutger als leraar durf ik het wel aan.

Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page