top of page

Peggy Porschen Cakes in Bloom


Peggy Porschen Cakes in Bloom
En toen ineens lukte het iedere enthousiaste liefhebber van taarten decoreren de meest prachtige bloemen zelf te maken, zonder workshop, met Peggy Porschen Cakes in Bloom. Slechts een zwaar boek met prachtig glimmende pagina’s, vol foto’s heb je hiervoor nodig. Stap voor stap gaan je skills jubelend omhoog. Je leert bloemen als: cosmea’s, orchideeën, lathyrussen, parkiettulpen, Engelse rozen, papavers, dahlia’s zelf te maken!

Is het een droom? Nee, zeker niet. Blader met me mee in Cakes in bloom en ontdek dat Peggy Porschen naast het ontwerpen van prachtige bruidstaarten, een fijne webwinkel runnen en opdrachten maken voor bekende VIPS als Madonna, Kate Moss, Stella McCartney en Sting, ook heel goed kan uitleggen hoe je deze vaak romantische bloemen zelf kunt maken.


Cakes in bloom Peggy Porschen de inhoud

Dit prachtige boek bevat veel basisrecepten van biscuits, stapelen van taarten tot vullingen, maar ook bijvoorbeeld het zelf maken van bloemenpasta. Maar de echte hoofdrol is weggelegd voor de bloemen. Meer dan dertig soorten bloemen legt Peggy stap voor stap aan je uit om ze zelf te maken. 


Peggy vertelde tijdens de boekpresentatie dat ze het belangrijk vindt dat de stappen kloppen en duidelijk beschreven staan.


Welke materialen gebruikt Peggy

De uitrusting van een enthousiaste taartdecorateur.  Allerlei soorten tools, plungers, rollers, veiners, uitstekers, draadjes. En oooh, wat hou ik van mijn molds en variëteit aan kleuren en glitters dust.


Rozen en viooltjes maken van fondant

Tip van Peggy: Begin bij een eenvoudig ontwerp en bouw langzaam je techniek op.

Ik heb meteen zin om mijn verzameling Bone China servies tevoorschijn te halen om met jou vintage aan de slag te gaan.


Hibiscus bloem maken van fondant

Stap voor stap foto’s laten zien hoe je de bloemen maakt.


Soms zijn dit 12 foto’s, maar andere bloemen hebben wel 24 of 36 foto’s nodig om jou precies te laten zien hoe de stadia van de bloemen zijn. Bij iedere foto’s hoort een duidelijke uitleg. Ook geeft Peggy veel algemene tips!Peggy Porschen Cakes in Bloom

Leer met Peggy de details van de bloemen te maken; de stampers, de knoppen, de nerven, de vorm van de bladeren, de kleuren en hoe je de kleuren kunt fixeren en laten glanzen.


Overigens vertelde Peggy bij de boekpresentatie dat je bloemen vaak al maanden eerder kunt maken als je wilt. Als je ze maar donker en droog bewaard zodat ze hun kleur behouden.


Peggy Porschen maakt orchideeen

De bloemen lijken zo echt. Als dochter van een orchideeënkweker weet ik heel goed goed hoe orchideeën eruit zien. Tussen de orchideeën verdiende ik mijn eerste zakcentjes.

Jammer dat mijn vader niet meer leeft, wat zou ik hem graag vragen of deze vlinderorchidee of phalaenopsis echt is of niet.


Peggy Porschen Cakes in Bloom

In het land zijn vele workshops te volgen. Dan kun je voor een flink bedrag betalen om één bloem te leren maken. Peggy Porschen leert je in dit boek meer dan dertig soorten! Cakes in bloom is voor de echte liefhebber van taartdecoratie echt een klassieker waar je nog vele jaren plezier van zult hebben. Je taartvriendinnen zullen samen met jou het boek van voor naar achter willen doornemen om een dagje te plannen en samen aan de slag te gaan.


En heb je even geen tijd of zin om “bloemig” aan de slag te gaan? Het boek zal het goed doen op iedere koffietafel.

Een dergelijk boek ben ik nog niet eerder tegen gekomen. Peggy vertelde bij de boekpresentatie dat het geen boek voor de massa is. Het is een boek voor de echte liefhebber van taarten decoreren.   Voor degene die een stapje verder durft te gaan. 


Wat mij betreft heeft Cakes in bloom al meteen het etiket “klassieker” verdiend! Over twintig jaar zal het nog steeds door de liefhebber met liefde uit de boekenkast gehaald worden.

Cakes in bloom is te koop bij de boekenhandel.


Peggy Porschen Cakes in Bloom

-- DANK --
Graag wil ik de uitgeverij van Cakes in bloom: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor de mogelijkheid dit review te schrijven. De foto’s in het boek zijn gemaakt door: Georgia Glynn Smith.

Gerelateerde posts

Comments