top of page

Peggy Porschen Cakes in bloom & interview


Peggy Porschen Cakes in bloom & interview
Peggy Porschen is taartdecorateur en behoort tot de top van de wereld. De van oorsprong Duitse Peggy, ontdekte op haar 14e de passie voor het zelf bakken en versieren van taarten. De omgeving reageerde heel positief en dat zorgde ervoor dat ze meer wilde gaan maken. De Duitse grenzen konden niet genoeg bieden en Peggy verhuisde op haar 23e naar Londen om haar droom te volgen: een gewaardeerd taart-decorator worden. Wie zegt dat dromen niet waar kunnen worden?

Vandaag presenteerde Peggy Porschen Cakes in bloom & interview

Peggy’s “Peggy Porschen cakes”is gevestigd in London. Peggy is trouw aan een eigen stijl: een elegante, chique, klassieke stijl in zachte kleuren.  Hoewel ik bij Peggy toch al snel aan haar magische bruidstaarten denk, kun je in haar shop ook veel andere zoete lekkernijen vinden in dezelfde kenmerkende stijl.

Ook bekende VIP’s als Madonna, Elton John, Stella McCartney, Anthony Hopkins, Sting en Kate Moss behoren tot haar klantenkring. Toch kun jij ook haar shop binnen wandelen in London of een workshop volgen op haar Academy.


Op 21 april jl. presenteerde Peggy haar nieuwste boek: Cakes in bloom (review vind je hier) in Keizer Culinair in Amsterdam. Het is een prachtig gebonden boek waarin belangrijke taartbasics kunt vinden, maar vooral veel soorten suikerbloemen die stap voor stap worden uitgelegd. Zo kun jij ze zelf thuis ook maken.


Tip van Peggy: begin met een eenvoudige bloem en bouw je ervaring op. 

Ssssssstttttt, ik neem je mee naar de presenatie:


Peggy Porschen Cakes in Bloom


Heb je wat meer tijd, dan kun je ook het tweede filmpje interview met Peggy Porschen bekijken. Deze duurt wat langer, zo’n 25 minuten.

In deze film interviewt  Genevieve Waldmann van uitgeverij Luitingh-Sijthoff Peggy Porschen

Grappig anekdote na het interview: Peggy houdt van zachte kleuren. Tijdens haar zwangerschap werd zij verrast door een voorkeur voor ongebruikelijke kleuren. Veel felle kleuren als oranje vond zij ineens mooi. Na de zwangerschap is deze keuze van kleuren langzaam weer verdwenen. Peggy lijkt bijna opgelucht dat haar oude voorkeur weer de overhand heeft.


De opnames zijn met een gewone camera genomen maar voor de die hard van Peggy is het echt een leuk interview waarin ze veel vertelt.


Interview met Peggy PorschenMeer over Cakes in bloom binnenkort bij Carola bakt zoethoudertjes.


Carola Damen en Peggy Porschen

Het was even geduldig wachten want de pers van RLT Boulevard en de Telegraaf waren druk in gesprek met Peggy maar uiteindelijk wist ik Peggy te strikken voor een fotootje.


Cakes in bloom is een stevig gebonden boek, vol prachtige foto’s. Het is te koop in de boekenhandel.


Cakes in bloom is een uitgave van uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page