Pinda rotsjes de luxe

Pinda rotsjes de luxe
Tja, ik heb de titel pinda rotsjes de luxe genoemd maar er zitten eigenlijk helemaal geen pinda’s in.  Ik heb ze die naam maar gegeven omdat je dan eigenlijk weet wat ik bedoel. Zou ik ze eigenlijk notenrotsjes moeten noemen?

Lekker zijn ze in ieder geval.  Deze rotsen vol chocolade zijn gevuld met hazelnoten en pistachenootjes,  luxe grote rozijnen en rice crispies.

Ik hoopte eigenlijk dat de kleur van pistachenootjes goed naar voren zou komen, maar helaas is dat niet het geval. Misschien is het mooi om een paar pistachenootjes een beetje fijn te hakken en bovenop te strooien! Goji-bessen lijken me ook heel geschikt om toe te voegen,  omdat ze zo mooi rood zijn.

Het mag de pret niet drukken. Alles bij elkaar heb je natuurlijk een lekker geheel en ieder ingrediënt heeft zo zijn geheel eigen bite.


Leuk en snel om te maken, lekker om te eten, maar ook heel leuk om weg te geven!


Pinda rotsjes de luxe

Recept pinda rotsjes de luxe

Benodigdheden 

  1. hand geroosterde hazelnoten of pinda’s als je dit liever hebt

  2. hand geroosterde pistachenoten of pinda’s als je dit liever hebt

  3. 200 gram rozijnen (op de foto zie je het niet goed, maar dit waren giganten)

  4. rice crispies om het geheel aan te vullen tot een goede substantie

  5. een flinke snuf chilipoeder (lekker! maar kun je weg laten )

  6. 200-250 gram witte chocolade


pindarotsjes maken

Rooster de nootjes zo’n 15 minuten op 175 graden (hete lucht oven). Laat ze afkoelen. Roer ze nu door de rozijnen.


Je kunt de chocolade au bain marie smelten maar beter is het om chocolade te tempereren. Dan pas wordt de chocolade echt goed hard en knakt het als je erin bijt.


Roer de rozijnen/notenmix door de chocolade als de chocolade 29-30 graden is bij witte of melkchocolade. Bij pure chocolade is dit punt 31-32 graden.

Roer nu de rice crispies door de mix totdat de mix goed gevuld is naar je zin.

Ik maakte hoopjes in een mini-cupcakevorm met onderin een klein rondje bakpapier. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon “hoopjes” maken net als bij de bakker.


pinda rotsjes

Laat de chocolade goed hard worden. Beter is het om chocolade goed afgesloten op kamertemperatuur te bewaren.


Zet je ze op een schaaltje op tafel? Dan zijn ze helaas snel op is gebleken.

Pinda rotsjes de luxe

Met een zakje zelfgemaakte notenrotsjes de luxe ben je overal welkom. Probeer het maar eens!

#chocolaatjes

0 opmerkingen

Gerelateerde posts