top of page

Pindakaaskoekjes met stukjes pinda


Pindakaaskoekjes met stukjes pinda
Koekjes met pindakaas

Voor de echte pindakaas-liefhebber is het tijd om een flinke koektrommel, misschien zelfs wel twee, te vullen met koekjes! Deze pindakaaskoekjes met stukjes pinda een must als je van pindakaas houdt. Je kunt voor gewone basic pindakaas gaan, maar zelf vind ik pindakaas met kleine stukjes pinda net iets lekkerder. Het is bij ons thuis #teampindakaaszonderstukjespinda en #teampindakaasmetstukjespinda; ha, ha, herkenbaar? Naast pindakaas zitten er ook nog gehakt stukjes pinda in. Dubbele pinda-pret dus.

Healthy koekjes?

Gezond zal ik de koekjes niet noemen, maar deze koekjes bevatten minder suiker dan veel andere recepten en een meer dan de helft van de boter is vervangen door pindakaas. Een goede pindakaas is een natuurproduct en gemaakt van 100% pinda’s.

Het leuke van koekjes bakken is dat het vaak meer tijd kost om de ingrediënten af te wegen en de afwas te doen dan de koekjes te bakken. Daarom kan koekjes bakken altijd wel ergens tussendoor. Ook kun je extra veel deeg maken en bijvoorbeeld de helft van het deeg ongebakken in de diepvries doen. Handig toch voor een andere keer. Ook gebakken kun je ze goed invriezen, handig toch? Maak er meteen lekker veel.Liever vegan koekjes?

Je kunt plantaardige boter gebruiken en het ei weglaten, dan worden de koekjes wel iets kwetsbaarder.


Rol balletjes van het koekjesdeeg

Pindakaaskoekjes met stukjes pinda

Benodigdheden:

 1. 130 gram boter op kamertemperatuur

 2. 150 gram pindakaas met stukjes noot

 3. 150 gram bruine basterdsuiker

 4. 270 gram zelfrijzend bakmeel

 5. 100 gram gehakte pinda’s

 6. 1 ei

 7. Snufje zout


Pindakaaskoekjes met stukjes pinda
Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes met stukjes pinda maken

 1. Kneed alle ingrediënten door elkaar, behalve de gehakte pinda’s, deze voeg je pas op het laatst erbij. Maak een bal van het deeg en laat het koekjesdeeg minimaal een half uur in de koelkast koelen.

 2. Verwarm de oven voor op 170 graden bij een hete lucht oven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 3. Haal het deeg uit de koeling en maak balletjes van het deeg. Zelf verhuis ik koekjes meestal op een snijplank weer 10 minuten terug naar de koelkast terwijl de oven opwarmt. Dit doe ik omdat ik wil dat de koekjes lekker “dik” blijven, om inzakken zoveel mogelijk tegen te gaan.

 4. Bak koekjes altijd per plaat. Met twee platen tegelijk is er meer kans op temperatuurschommelingen in de oven en dan is het ene koekje sneller gaar is dan de andere. Verhuis de koekjes naar de oven.

 5. Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 10-12 minuten gaar.Hoe bewaar je koekjes?

Koekjes bewaar je goed luchtdicht afgesloten in een koektrommel of andere luchtdichte doos. Je kunt ook een deel van de koekjes  ook invriezen voor later.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page