top of page

Bounty koeken


Bounty koeken
Vierkante koeken vind ik vaak leuker om te maken dan koekjes. Het voelt meer als een traktatie denk ik. Vind je dat deze bounty koeken meer een koek is of toch meer zoet snoepen? Ik twijfel, heeft het van beide niet wat eigenschappen?

Bounty koeken die smaken als die heerlijke tropische reep: Bounty? Het is een beetje: je houdt ervan of je houdt er niet van. Zelf vind ik kokos heerlijk. Verse kokos in stukken of geraspt, kokoswater, kokosmelk, gecondenseerde kokosmelk. Het doet een beetje tropisch aan, dan denk ik aan palmbomen. Aan een land waar het altijd zomer is. Warmer is dan bij ons.


Creëer je eigen Bounty-eiland-gevoel met bijvoorbeeld deze Bounty kokos koeken; pak een fleece-dekentje zodat je het lekker warm hebt.

Deze Bounty koeken zijn gemaakt zonder oven. Handig als je geen oven hebt of om samen met je kinderen te maken.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Snij de bounty koeken in stukken

Bounty koeken

Benodigdheden:

 1. 2 zakjes geraspte kokos van 98 gram per stuk

 2. 1 blikje gecondenseerde melk

 3. 5 eetlepels kokosolie

 4. Snufje zout voor in de bounty

 5. Snufje fleur de sel voor bovenop

 6. 1.2-1 theelepel vanille extract

 7. 175-200 gram pure chocolade


Bounty koeken met geraspte kokos en pure chocolade

Bounty koeken maken

 1. Mix de ingrediënten, behalve de chocolade en de fleur de sel voor bovenop door elkaar.  Mijn 20 x 20 cm. bakvorm was iets te groot voor deze koeken dus maakte ik de vorm iets kleiner met bakpapier.

 2. Laat je kokoskoek een goed uur vriezen.

 3. Verwarm vervolgens de chocolade au bain marie en giet dit over de bounty koek. Omdat deze koek koud is moet je vrij snel werken, de chocolade zal sneller afkoelen dan normaal.

 4. Strooi eventueel wat fleur de sel over de koeken. Wat verse rozemarijn of (gedroogde) rozenblaadjes zien er ook heel spectaculair uit.

 5. Laat de chocolade hard worden in de koelkast en verdeel je bounty koeken in 16 stukken. Natuurlijk kun je ze ook groter of kleiner maken, net wat je zelf handig vindt.Blikje wondermelk

Gecondenseerde melk? Ik gebruik het steeds vaker in de keuken. In gebak, cakes of zelfs zo puur over pannenkoeken. In dit simpele recept plakt en zoet het de geraspte kokos aan elkaar.


Ja, er zit suiker in van de gecondenseerde melk en chocolade, maar er zitten ook een hoop vezels in de kokos en pure chocolade…. dat mag toch iedere dag een klein beetje? Je kunt de bounty koeken goed invriezen maar uitdelen is natuurlijk leuker èn gezelliger.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page