top of page

Plantaardige melk


zuivelvrije plantaardige melk
Alternatieven voor melk, zuivelvrije plantaardige melk. Je leest er steeds vaker over en komt ook steeds vaker alternatieven tegen in de supermarkt. In de schappen tussen de houdbare melk maar ook in de koeling.

Waarom zou je plantaardige melk gebruiken?

  1. Je een allergie hebt voor lactose in gewone melkproducten.

  2. Je kunt er voor kiezen omdat je het lekkerder vindt.

  3. Je geen producten afkomstig van dieren wilt eten en drinken.

  4. Omdat er steeds vaker berichten in de media verschijnen dat (overmatig) drinken van melk niet wenselijk is voor ons lichaam maar dat het ons met de paplepel in gegoten is: Drie glazen melk per dag.


Met welke reden je ook op zoek gaat naar alternatieven; tot enkele jaren geleden kwam ik alleen maar soyamelk tegen.


Fijn voor iedereen die van plantaardige melk houdt: de keuze is inmiddels enorm uitgebreid met een hele rij nieuwe smaken in de winkelschappen.


Steeds meer soorten melk

Zelf gebruik ik wel melk, met mate omdat ik ook twijfel of veel melk wel goed is voor ons lichaam. Maar een goed alternatief voor kaas ben ik nog niet tegen gekomen Daarom vind ik het erg leuk om de alternatieven stuk voor stuk te bekijken en ermee te gaan koken en bakken. Want eigenlijk kun je alle kanten uit met de plantaardige melk. Of het nu om cappuccino gaat, bechamelsaus, om pannenkoeken bakken of om banketbakkersroom maken: Kies een melk uit welke goed past bij je recept en probeer het eens uit.


Wat dacht je van:


zuivelvrije plantaardige melk

Kokosnoot en rijst melk


zuivelvrije plantaardige melk

Amandelmelk

zuivelvrije plantaardige melk

Melk met amandelen, hazelnoten en cashewnoten

zuivelvrije plantaardige melk

Melk gemaakt met haver


zuivelvrije plantaardige melk

Rijstmelk

Op de site van Rice dream kun je nog veel meer informatie vinden en recepten.  Overigens kwam ik op de site zelf een kortingsbon tegen van 0, 50 cent om je een zetje te geven eens wat anders te kiezen dan melk van de koe.Overigens is er één nadeel als we geen melk van koeien meer gaan drinken. Straks staan er helemaal geen koeien meer in onze groene weiden en dat zou wel heel jammer zijn.


De melk zonder lactose is een product uit een box vol inspiratie en producten die foodbloggers ontvingen via Kroon op het werk

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page