top of page

Psychedelische witte chocolademelk


Psychedelische witte chocolademelk
Psychedelische witte chocolademelk

De eerste keer dat ik deze manier chocolademelk dronk, was in Antwerpen tijdens de chocoladeweek. Naast chocolatiers, liep de route ook langs Quezal waar je heerlijke chocolademelk kunt drinken. Ik ben de techniek van chocolade langs de wand vaker tegen gekomen, maar waar je het eerste kennis maakt met iets nieuw en bijzonders, blijft vaak een beetje hangen.

Psychedelisch? Je zou het natuurlijk ook een complete chaos, of een zooitje kunnen noemen, het is maar net hoe je er naar kijkt.

Chocolademelk een beetje saai

Niet als je chocolademelk presenteert op deze manier.

Chocolademelk kun je natuurlijk zelf maken, met cacaopoeder maar nog lekkerder is met echte goede chocolade. Afhankelijk van welke chocolade je kiest en je persoonlijke smaak voeg je suiker toe.Je kunt chocolademelk maken door artistieke strepen op een glas te trekken en vervolgens het glas met warme melk te vullen.

Maar het allerlekkerst is natuurlijk als je het glas versierd met verschillende soorten gesmolten chocoladestrepen, om het vervolgens te vullen met witte chocolade.

Ik heb ook nog even gedacht om de rand te versieren met chocolade en het in kleine sprinkles te dopen; maar …. dat werd met iets te psychedelisch…..

Glas versieren met chocolade strepen voor chocolademelk
Psychedelische witte chocolademelk

Psychedelische witte chocolademelk

Benodigdheden voor 1 glas:

  1. 35 gram witte chocolade in stukjes of druppels

  2. 200 ml melk naar keuze, plantaardig melk naar smaak werkt ook (hoewel de een wel voller van smaak is dan de ander is mijn ervaring)

Voor de chocoladestrepen:

  1. ongeveer 15 gram chocolade per kleur (puur, melk, ruby en/of wit)

  2. kleine glaasjes om de chocolade in te smelten in de magnetron

Psychedelische witte chocolademelk
Psychedelische witte chocolademelk

Zo maak je deze psychedelische witte chocolademelk

  1. Doe in kleine (borrel) glazen de diverse kleuren chocolade voor de strepen op het glas. Per glas één kleur. Verwarm de chocolade in de magnetron, steeds ongeveer 20 seconden en roer de chocolade dan door. Gebruik je chocoladebrokken?

  2. Snij of rasp ze dan fijn. Anders is het moeilijk om de chocolade te verwarmen in deze kleine hoeveelheden.

  3. Is de chocolade gesmolten en dun, maak met een theelepel snelle bewegingen waardoor de chocolade op de binnenkant van het glas terecht komt. Zo ontstaan de artistieke strepen.

  4. Verwarm de melk en los hier de witte chocolade in op, zoet het eventueel met een klein beetje suiker naar smaak.

  5. Vul het glas voorzichtig met de witte chocolademelk. Bij witte chocolademelk zie je al snel het vet uit de witte chocolade bovendrijven, roer je melk dus kort even door voor het opdienen.

  6. Serveer met een lange kleine lepel (ijslepel, of latte macchiatolepel) en roer de melk goed door. De schreeuwerige kleuren zullen van de wand van het glas verdwijnen, maar je chocolademelk zal nog dieper van smaak worden.

Een leuke en nieuwe manier om chocolademelk te presenteren op een feestje


Gerelateerde posts

Comments