top of page

Warme chocolademelk fudge


Warme chocolademelk fudge
Het is winter en je komt thuis. Brrr, de verwarming stond nog niet aan, maar inmiddels wel. Terwijl de kachel brommend aan het werk gaat, loop je meteen door naar de keuken om een lekkere beker warme chocolademelk te maken. Weet je wat? Pak je grootste beker! Wat een verwennerij en wat heb je het verdiend. Dat is precies het gevoel dat je krijgt bij het proeven van deze warme chocolademelk fudge. Een perfecte no bak traktatie die verrassend makkelijk te maken is.

Twee lagen chocolade, een snufje chilipoeder tussen de lagen voor wat pit, bedekt met een pak marshmallow-sneeuw. Nou daar mag je me in de zomer ook wel voor wakker maken hoor!  Op de foto zijn de stukken lekker groot, maar later heb ik ze ook heel klein gesneden. Het idee dat je een handje kleine stukjes van deze fudge mag eten? Heerlijk!


Voor de thuisbakker zonder oven; het is een no bake recept!


Warme chocolademelk fudge met marshmallows

Warme chocolademelk fudge

Benodigdheden:

 1. 300 gram pure chocolade in stukjes

 2. 200 gram witte chocolade in stukjes

 3. een blikje gecondenseerde melk

 4. 1/3- 1/2 zakje mini marshmallows

 5. Handje walnoten of andere noten

 6. Eventueel snufje chilipeper

 7. Vorm van 20 x 20 cm of een ronde vorm van ongeveer 22-23 cm


Warme chocolademelk fudge met marshmallows

Zo maak je Warme chocolademelk fudge

 1. Hak je walnoten grof en zet ze opzij. Bedek je bakvorm met bakpapier. Hak je pure chocolade in stukjes en verwarm deze au bain marie met 2/3 deel van het blikje in een pannetje.

 2. Stop, niet weglopen! Blijf in de buurt want gecondenseerde melk heeft de neiging bij opwarmen om te karameliseren. Dat is heerlijk, maar het betekend ook: het kan aanbranden.

 3. Er is een oplossing; niet weglopen en gewoon blijven roeren. Zodra de chocolade gesmolten is, mag het pannetje van het gas en roer je de walnoten hier doorheen.

 4. Bedek de onderkant van je bakvorm met deze chocoladefudge. Strooi eventueel een beetje chilipoeder over de onderkant.

 5. Je proeft het bijna niet, maar het chilipoeder maakt de fudge net iets spannender.

 6. Zet de half gevulde bakvorm in de koelkast, zodat je verder kunt werken aan de tweede laag. Verwarm de witte chocolade met 1/3 van de gecondenseerde melk au bain marie en roer goed door om aanbranden te voorkomen. Als de chocolade gesmolten is merk je meteen dat het dikker wordt door het karameliseren.

 7. Dit is overigens ook bij pure chocolade, maar iets minder. Haal daarom het pannetje van het vuur als de chocolade gesmolten is. Roer nog kort goed door en bedek de onderste laag met de witte chocoladelaag. Bedek de bovenkant met kleine marshmallows.

 8. Doe de fudge in een plastic zak of bedekt het met folie, zodat vocht je fudge niet kan aanraken. Laat de warme chocolademelk fudge afkoelen, het liefst zo’n 4 uur in de koelkast. Nu is het tijd om het aan te snijden. Wil je grote stukken, kleine stukjes? Jij bent de thuisbakker, jij mag kiezen.


Warme chocolademelk fudge

Lijkt me haalbaar maar niet geprobeerd: verwarm melk in een pan en roer er een blok van deze fudge doorheen. Wat voor drank zou je dan krijgen?

Laat het buiten maar stormen, vriezen en sneeuwen. Je weet dat je naar huis gaat, waar het warm is en je wordt getroost door comfort food als deze warme chocolademelk fudge.Kom binnen!

Als je met een doosje van deze goddelijke fudge bij iemand op de stoep staat, word je vast met open armen ontvangen. Samen genieten is tenslotte dubbel plezier.


Inspiratie bron: Deze warme chocolademelk fudge is geïnspireerd op het blog van Nicole Wonky Wonderful.

Gerelateerde posts

Komentarze