top of page

Rocky Road fudge met witte chocolade


Rocky Road fudge met witte chocolade
Wil je graag iets maken voor een wat grotere groep mensen en heb je weinig tijd; dan heb ik hier één van mijn favoriete recepten; Rocky Road fudge met witte chocolade! Het recept stond al eerder online, maar is helaas van het web verdwenen. Vroeger schreef ik blogs voor het magazine Taarten Decoreren dat destijds op de markt te koop was. Helaas is de website van dat magazine met alle blogs die ik destijds heb geschreven van het web gehaald;  POEF en weg zijn alle recepten…..

Er zijn een aantal recepten die ik je toch heel graag nog wil laten zien. Bijvoorbeeld deze fudge vol geroosterde nootjes en mooi gekleurde gedroogde vruchten. Ik heb hem vaker gemaakt en wordt altijd goed ontvangen. Het is een no bake recept dus ook zonder oven kun jij wat lekkers maken.


Mierzoet zijn ze inderdaad maar je hoeft de stukken natuurlijk niet zo groot te snijden als op mijn foto. Een lekker groot stuk is natuurlijk veel fotogenieker, maar persoonlijk heb ik liever een paar kleine blokjes.
Noten, gedroogde vruchten, marshmallows

Rocky Road fudge met witte chocolade

Benodigdheden:

  1. 1 blik gecondenseerde melk

  2. 400 gram witte chocolade

  3. 150 gram geroosterde nootjes; zelf koos ik pistachenootjes (mooie kleur) en amandelen (met vlies is mooier bij het doorsnijden)

  4. 150 gram gedroogde vruchten; zelf koos ik voor abrikozen en cranberry’s; lekker en mooie kleur.

  5. 2 handjes marshmallows in stukjes gesneden/geknipt

  6. Handig maar kan ook zonder: eetbaar papier; mocht je het in huis hebben

  7. Houten ijslepeltjes zijn leuk bij het uitdelen, maar zonder zijn ze net zo lekker.

Ook nodig:

Rechthoekig vorm van ongeveer 19 x 28; zelf heb ik een flexibele bakvorm, of vorm een bakvorm van bakpapier, of bedek een ovenvorm


Bakken zonder oven en uitdelen trakteren

Witte rocky road fudge

Belangrijk; zet alles klaar

Rooster de nootjes, snij de gedroogde vruchten en de marshmallows klein. Als je fudge maakt mag je ook niet weg lopen. De gecondenseerde melk wordt warm en karameliseert een klein beetje; je moet de fudge blijven roeren; anders kan de fudge lichtjes aanbranden. Het is dus belangrijk om alles klaar te zetten.


Smeer de onderkant van het bakpapier heel licht in met wat olie om plakken van de fudge op het bakpapier tegen te gaan. Heb je eetpapier of snoeppapier, leg dit dan op de onderkant, dat werkt ook en ziet er extra mooi uit.


Doe de gecondenseerde melk met de witte chocolade in stukjes in een kleine pan, liefst met een wat dikke bodem. Zet het vuur op een laag tot medium vuur en verwarm de ingredienten. Start met roeren en stop niet meer….  De chocolade gaat smelten.

Rocky Road fudge met witte chocolade

Zet het vuur laag en blijf roeren! De suikers gaan karameliseren en dat maakt de fudge extra lekker maar ook extra gevoelig voor aanbranden. Laat de fudge zo’n 4-5 minuten zachtjes inkoken en zet dan het vuur uit. De overige ingrediënten mogen er nu bij op een paar pistachenootjes na. Andere recepten voegen de ingrediënten direct toe maar die extra minuten warmte, maakt de fugde extra lekker wat mij betreft.


Stort de inhoud in de bakvorm en laat het wat afkoelen. De houten lepeltjes deed ik na een minuut of 5 in de fudge, dan is de fudge iets aan het indikken en vallen ze niet meer om.  Rasp de pistachenootjes die over zijn fijn over de bovenkant van de fudge. Als rocky road fudge iets is afgekoeld mag het naar de koelkast.

Zelf eet ik liever een paar kleine dan 1 groot stuk

Snij de fudge na een uur of 3-4 in stukken; groot of klein net wat je wilt.

Fudge bewaren

Bewaren in koelkast of diepvries: Bewaar de fudge in de koelkast. Daar blijft het een dag of 4-5 goed in een goed afgesloten bakje. Je kunt fudge in de diepvries bewaren, maar ik vind de structuur wel ietsje veranderen. Ik zou het je alleen aanraden, als je het niet op krijgt en je graag een deel voor later wilt bewaren.

Een van mijn meest gebruikte bak attributen is een flexibele bakvorm. Zo kun je jouw fudge maar ook brownies of plaatcake aanpassen naar wens. Ik heb hem al vele jaren.

Gerelateerde posts

Comments