top of page

Puddingbroodjes of roombroodjes maken

Puddingbroodjes of roombroodjes maken
Je herkent het vast: ik had eidooiers over en ze lagen al een paar dagen in de koelkast. Je kunt eidooiers ook in de diepvries kunt bewaren, maar ik ken mezelf; na een tijdje ben ik ze vergeten en zijn ze inmiddels bijna volledig ingedroogd zijn. Ik zou advocaat van de dooiers kunnen maken, maar dat doe ik meestal niet vaker dan 1-2 maal per jaar. Wat nu? Banketbakkersroom of custard is een handig basisrecept waar je veel mee kunt. Je kunt bijvoorbeeld supersnel puddingbroodjes of roombroodjes maken met banketbakkersroom.

Ik heb er eigenlijk nog nooit een wit puntbroodje mee gevuld, terwijl ik dat juist zo lekker vind. Aan de slag dus: we gaan puddingbroodjes of roombroodjes maken.


Kijk, daar hou ik van. Zonde om de eidooiers weg te gooien toch? Ook handig om broodjes die al wat ouder dreigen te worden eens zoet te vullen. Wedden dat ze zo verdwenen zijn!

Oude witte puntjes opmaken of eidooiers leftovers? Stiekem is deze win-win situatie wel heel erg zoet!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Vul de broodjes met banketbakkersroom

Puddingbroodjes of roombroodjes maken

Benodigdheden:

  1. 6 kleine witte puntjes (ik haal de mini’s bij de Lidl)

  2. 1  recept voor banketbakkersroom

  3. Poedersuiker

  4. Spuitzak met mooi spuitmondjePuddingbroodjes of roombroodjes maken

Puddingbroodjes of roombroodjes maken

  1. Maak een recept voor banketbakkersroom. Omdat de room zo snel mogelijk af te laten koelen, kun je de banketbakkersroom het beste op een platte schaal laten afkoelen. Leg een vel plastic folie over de room heen.  Zo voorkom je dat er een vel bovenop ontstaat.

  2. Is de custard goed afgekoeld, klop het dan met een mixer of met de hand weer lekker een beetje los. Je ziet dat de room er dan een stuk smakelijker gaat uitzien.

  3. Vul je spuitzak en bewaar de spuitzak tot gebruik in de koelkast.

  4. Maak bovenop de broodjes een snee. Persoonlijk vind ik het lekker om de snee vrij diep te maken zodat je de banketbakkersroom goed tot bijna onderin kunt spuiten. Op die manier proef je beide smaken bij iedere hap. Maar snij niet te diep, anders valt je broodje uit elkaar!

  5. Spuit de vulling met draaiende bewegingen van boven naar beneden in je broodje. Vul al je broodjes rijkelijk. Duw je broodje iets dicht.

  6. Strooi vlak voor het opdienen wat poedersuiker over de puddingbroodjes of roombroodjes.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page