Hou jij van de heerlijke koffiesmaken van de Starbucks en dan vooral van de versies met een zacht schuimige melklaag, slagroom en siroop met een lekker smaakje, dan is dit pumpkin spice latte recept volgens Starbucks echt iets voor jou. Je kunt de smaak een beetje aanpassen door meer of minder melk, een flinke scheut of een scheutje pumpkin spice siroop en de toef slagroom. Ben ik normaal niet zo'n fan van siropen in de koffie, voor deze kruidige en romige latte viel ik als een blok. "Lekkerder dan bij de Starbucks" was het commentaar thuis, erg lekker dus.
Een fijn compliment voor relatief weinig werk. De glanzende kaneelstokjes zijn afkomstig uit de pumpkin spice siroop die je heel gemakkelijk zelf kunt maken; een alcoholvrije warme drank.
Ideaal dessert in de herfst
Dit pumpkin spice latte recept volgens Starbucks kun je ook heel goed presenteren als dessert in de herfst. In plaats van een toef slagroom lijkt het mij ook erg lekker een klein bolletje vanille-ijs toe te voegen aan de warme drank. Het kleine bolletjes ijs gaat dan langzaam smelten in de koffie; heerlijk!
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Pumpkin spice latte recept volgens Starbucks
Benodigde ingrediënten voor 1 glas of beker:
240 ml volle melk
30 ml sterke espresso
3 theelepels pumpkin spice siroop volgens dit recept (meer of minder siroop naar smaak)
50 ml slagroom opgeklopt met een klein beetje suiker
Snufje pumpkin spice kruiden; eventueel kun je de kruidenmix met dit recept zelf maken
Pumpkin spice latte recept volgens Starbucks
Zet alles klaar, zo kun je de latte straks zo warm mogelijk serveren.
Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met opgeklopte slagroom.
Verwarm de melk en klop het schuimig met een (elektrische) melkopschuimer of eventueel met de hand.
Zet sterke espresso.
Schenk pumpkin spice siroop onder in het glas naar smaak en voeg de koffie toe. Meng eventueel de twee door elkaar. Je kunt het ook later doen, dan kun je visueel een extra laagje in het glas zien.
Vul de kop of het glas tot 3/4 met schuimige melk en spuit de top met slagroom.
Strooi een klein beetje pumkin spices kruiden over de slagroom.
Serveer de koffie direct.
Комментарии