Zelf pumpkin spice siroop maken
top of page

Zelf pumpkin spice siroop maken


Zelf pumpkin spice siroop maken
Siropen in de koffie zijn booming in de supermarkt en bij de to go verkooppunten voor bijzondere koffie. Hoewel ik zelf niet zo van de siropen ben, merk ik dat mijn zonen en hun vriendinnen het ook regelmatig gebruiken. Toen onlangs een van de dames ging proberen een Pumpkin spice koffie te maken lukte dat maar half omdat wij geen siroop in huis hadden. "Er is een recept op de website bij Starbucks te vinden", vertelde zij mij en zo ging ik meteen op zoek. Pompoenen zijn in de herfst regelmatig in huis, dus een paar eetlepels pompoenpuree apart houden voor de siroop was geen moeite. Pumpkin spice siroop blijkt heel makkelijk zelf te maken. Ik gebruikte naast gemalen specerijen ook kaneelstokjes en kruidnagels. Heb je dit niet in huis, dan zou je een kant en klaar kruidenmix kunnen meekoken als een snelle optie.

Wat een traktatie, een kruidige iets gezoete koffie met een romige topping van slagroom èn alcoholvrij. Heel fijn vind ik zelf dat je de zoetheid bepalen en voor mijzelf is een klein scheutje voldoende.


Waar kun je pumpkin spice kruidenmix kopen of zelf maken

Bovenop de koffie is een snuf pumkin spice mix gestrooid. Deze mix kun je vinden in sommige supermarkten of speciaalzaken. Je kunt de mix ook zelf maken met gemalen poeders: Kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en piment. Hoe de verhoudingen tot elkaar zijn kun je in dit artikel lezen.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Tip: Naast een smaakmaker in je Pumpkin Spice latte is de siroop ook heerlijk om baksel of taartvulling smaak te geven; een scheutje in je thee of over ijs is ook erg lekker.
Kook de siroop op een zacht vuurtje tot het inkookt en gaat bubbelen

Zelf pumpkin spice siroop maken

Benodigde ingrediënten voor ongeveer 300 ml volgens recept van Starbucks:

  1. 300 gram suiker

  2. 360 ml water

  3. 6 kaneelstokjes (vaak goed geprijsd op de markt of bij een toko)

  4. 1 theelepel kruidnagels

  5. 1 theelepel gemberpoeder

  6. 2 theelepels nootmuskaat

  7. 4 eetlepels gekookte pompoen of pompoenpuree


Tip: Tel je kruidnagels voordat je ze in de suikersiroop meekookt. Zo weet je later of je ze allemaal hebt verwijderd voordat je de siroop fijn pureert
Zelf pumpkin spice siroop maken

Zelf pumpkin spice siroop maken volgens Starbucks

  1. Breng het water met de suiker en alle kruiden en de pompoenpuree of stukken gekookte pompoen aan de kook.

  2. Zet de pan op een lage warmtebron en laat het 20 minuten zachtjes bubbelen. Het vocht verdampt en langzaam gaat het vocht meer bubbelen; er omstaat siroop. Hou de warmte laag maar wel hoog genoeg dat het vocht kan verdampen.

  3. Na 20 minuten mag de warmtebron uit. Tijdens het koken kun je een flesje of pot uit te koken zodat je de siroop later goed kunt bewaren in een schone pot of fles.

  4. Haal de kaneelstokjes en de kleine kruidnagels uit de vloeistof en pureer de pompoen in de siroop.

  5. Zeef de siroop en met een fijn zeef(je) en vul het flesje of potje met de pumpkin spice siroop.

  6. Zelf pumpkin spice siroop maken, dat ging makkelijk toch?

Pumpkin spice siroop heerlijk voor in een kruidige latte maar ook lekker in taartvullingen en over desserts

Hoe kun je de pumpkin spice syrup het beste bewaren?

De siroop kun je tot 2 weken in de koelkast bewaren in een goed uitgekookt flesje of potje.


Oke, je siroop is klaar maar hoe maak je nu die lekkere Pumkin spice latte?

Het recept om pumkin spice latte te maken kun je hier vinden.


Dit recept is afkomstig van de website van Starbucks.

Gerelateerde posts

bottom of page