top of page

Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten
Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten
Mariette van Tuyl van het populaire blog Zoetrecepten, houdt van bakken én ze houdt van zoet. Zondigen doet ze vooral in het weekend en dus probeert ze door de week het wat gezonder aan te pakken: Gezond zondigen oftewel: gezondigen zoals Mariette het zelf noemt.


Vorig jaar bij de boekpresentatie van Menno’s superheroes kookboek, vroeg ik aan Mariette of het niet de hoogste tijd was dat zij met een boek op de markt zou komen, want Mariette heeft werkelijk heerlijke recepten, is een pietje precies, fotografeert heel erg mooi en daarbij… ze heeft de looks!


Haar ogen straalden en heel zachtjes zei ze tegen me: “Ik ben op dit moment inderdaad bezig met de voorbereidingen van een bakboek.” Het was allemaal nog een beetje geheim. Mariette heeft heel hard gewerkt, want behalve een boek vol recepten bakken, verwachten de lezers van haar blog ook de nodige inspiratie. En nu, een klein jaar verder ligt Puur zoet van Mariette van Tuyl in de schappen!Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Aan de bak! Wat heeft Mariette allemaal voor jou in petto? Meer dan 80 recepten waarvan bijn 60 recepten vegan zijn. Gezondigen vanaf het ontbijt tot tussendoor, koek, taart, feest en desserts.


Wat ik zelf fijn vind is dat Mariette eerst met een paar hoofdstukken begint waarbij je meer grip krijgt op de mogelijkheden van vaak minder bekende ingredienten. Hoe kun je ze gebruiken of vervangen. Dit geldt voor het gebruik van meel, noten, pitten en zaden, zoetmiddelen maar ook de verschillende vetten en fruit. Wat is het, wat doet het en welke gezondere keuzes kun je maken?


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Alleen al het doorbladeren, zal menig bakkershart doen kloppen. Het boek heeft een prettige lay-out en alle recepten zijn voorzien van een prachtige foto.Als echte liefhebber van cheesecakes weet Mariette hier deze van oorsprong wat zondige bombe een gezondere en voedzame draai te geven; magere bramen kwarktaart.


Dat wordt aftellen want volgens mij duurt het nog zo’n  4,5 maand voor mijn bramstruiken zuchten onder het gewicht van de vruchten. Dit exemplaar staat dan zeker op mijn to do list!

Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Wat dacht je van Griekse overnight oats bij het ontbijt of gezonde kruidige ontbijtkoek. Maar de dag begint werkelijk als een feestje met deze fresh & fruity de ontbijttaartjes.  (foto links)


Tijdens de boekpresentatie scoorde de chocolade hazelnootkoekjes hoge ogen! (foto rechts boven) Een toppertje uit het hoofdstuk: KOEK; make love and cookies.Foto rechts onder: De lijst met voedzame ingredienten is heel anders dan het gebruikelijke meel, boter, ei en suiker. Wat dacht je van noten, pitten en zaden, meel van kikkererwten, kokos, geen suiker maar dadels en ander fruit en soms ahorn-, dadel- of appelstroop. Geen boter maar plantaardige olie, kokosolie en avocado.


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Snoepen?

Wij noemen fruitverrassingen thuis snoepjes van de natuur. Mariette laat zien dat gezonde en voedzame ingrediënten heel goed samen gaan in tussendoortjes.


Foto links: Oosters Abrikoosje.  Foto rechts: Aardbeien Chiajam zonder suiker.


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten

Drie toppers die ik je graag wil laten zien als voorbeeld. Links onder: het van preppen smeersels met noten: Mariette’s Go nuts pasta’s. Wat een goede foodprocessor al niet kan, erg leuk om te maken.Links boven: Bounty frambozen tartelettes. Het zijn geen cheesecakes, want de vulling is gemaakt met onder andere cashewnoten.


Foto rechts: Lionrepen. Ze zien er to die for uit!


Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten


Uit Puur Zoet: No worries! Dit is niet het volgende afslankprogramma of dé nieuwe manier om af te vallen. Ik ben geen voedingsdeskundige en zeker geen calorieënteller. Wel wil ik jou blij maken met fijne zoete recepten zonder overbodige toevoegingen. Het moet wel leuk blijven!”

Wat moet ik hier eigenlijk nog aan toe te voegen? Dit is wat je van Puur Zoet kunt verwachten. Samen met het prachtig design en de vlotte teksten van Mariette, heb je aan Puur Zoet een fijn boek om je leefstijl een beetje gezonder bij te schaven, zonder dat dit afbreuk doet aan de smaak.


Tot slot een paar leuke weetjes

  1. Wist je dat Mariette maar liefst 8 kg dadels heeft gekocht bij het testen en fotograferen?

  2. Dat de witte bonen blondies wel 6 maal opnieuw gebakken zijn tot ze eindelijk het ultieme resultaat behaalde waar wij het bij de boekpresentatie allemaal zo dol op waren!

  3. Dat Mariette zelf alle foto’s heeft gefotografeerd, behalve de foto’s van haarzelf, deze zijn gemaakt door Hadewych Veys.

  4. Dat het Laura Kieft was die de uitgeverij tipte over Mariette.

  5. Dat ze (applaus!!) niet is aangekomen tijdens de ultieme uitdaging een prachtig boek te creëren.

  6. Dat we bij Carola Bakt Zoethoudertjes binnenkort een winactie houden gekoppeld aan een lezersinterview. Wat zou je graag van Mariette willen weten? Binnenkort kun je het haar zelf vragen!


Puur Zoet van Mariette van Tuyl is te koop in de boekenwinkel.

ISBN: 9789462501935

-- DANK --
Graag wil ik Uitgeverij Forte Culiniair bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven en binnenkort een winactie te houden onder de lezers.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”


Gerelateerde posts

Comments