top of page

Review: Baked Louie’s


baked Louie's alles wat er in de oven past
Hij is pas 17 jaar en verzot op bakken. Hij bakt wat los en vast zit en blogt hier zeer regelmatig over op Baked Louie’s. Hij is een zeer zondige bakker. Hij bakt heel veel lekkere recepten op zijn blog en ze zijn allemaal rijkelijk voorzien van calorieën. Recepten met vaak veel chocolade, veel boter en suiker en af en toe een gezonde bui. Ik krijg trek!!

Hij wordt ook wel de “Oost-Vlaamse Jamie” genoemd.

Wie is hij? De schrijver van het heerlijke bakboek Baked Louie’s?

Review: Baked Louie's

Trommelgeroffel……… En hier is hij dan, mag ik je even voorstellen:


Review: Baked Louie's

Louie van Nieuwenborgh!

Louie is 17 jaar en blogt al vanaf 2010 de meest heerlijke baksels. Ik denk dat hij een van de zoetste bloggers is waarbij mijn ‘to do list‘ bij het lezen meteen een stuk langer wordt.

  1. Double espresso chocotoff taart

  2. Donutmuffin

  3. spooky kastanje chocolade cupcakes

  4. Speculoospasta muffins met karameltopping

  5. New York style blueberry cheesecake

  6. Nutellataart

  7. Notencake met chocoladeglazuur.

Stop! Ik weet genoeg van zijn blog. We gaan nu op avontuur in het boek van Louie en slaan het open. Een boek vol recepten welke Louie vooral maakt omdat ze lekker zijn. Dat ze er mooi uit zien vind Louie minder belangrijk. Baked Louie’s is opgebouwd uit de leukste en lekkerste recepten van zijn blog, aangevuld met nieuwe creaties.


Je vindt al het lekkers in acht hoofdstukken: Taart, Cakes, Cupcakes en Muffins, Hartig, Koekjes, Me time, Smooth & Sexy en All American Style.

Review: Baked Louie's

Louie begint zijn boek met tips omtrent de ingrediënten, keukenhulpjes en andere baktips. Zo weet je precies dat hij met boter gewoon boter bedoeld en niet margarine. Of dat hij het liefst pure chocolade gebruikt van een hoog cacaogehalte, maar dat een wat eenvoudiger huismerk ook vaak voldoet, en als je een cake uit de oven haalt deze eerst lang genoeg moet laten afkoelen zodat de cake in instort.


baked Louie's alles wat er in de oven past

Baked Louie’s

Het boek is lekker ruim opgezet, vol foto’s die je verleiden om zelf een kansje te wagen in de keuken Louie te evenaren. Dat gaat vast goed lukken, want Louie houdt ervan duidelijk te vertellen, met vaak veel foto’s hoe je iets maakt. Ieder recept is voorzien van één grote of meerdere foto’s.


Wat dacht je van bovenstaande Aalterse vlaai. Louie presenteert met trots zijn afkomst: de gemeente Aalst in België. Het is zelfs het eerste recept uit zijn bakboek. Hij schrijft:


“Als Aalstenaar ben ik niet alleen trots op ons legendarische carnavalsfeest, maar ook op onze artisanale Aalsterse vlaai. Dit recept heeft al heel wat generaties overleefd en werd door meme De Schrijver- zelfs toen haar laatste kaarsjes bijna uitgeblazen waren- wekelijks met plezier gemaakt voor haar zeven kinderen én veelvoud aan kleinkinderen.”

Review: Baked Louie's

Hiermee hoop ik je binnenkort te verwennen. Het recept van Devil’s food cupcakes, zondige cupcakes bomvol chocolade en ik wil het aantal calorieën niet weten. Rechts kleine rabarbertaartjes.

baked Louie's alles wat er in de oven past

Louie heeft het type recepten die iedereen kan maken. In ieder van ons zit een thuisbakker? Je moet deze af en toe alleen een beetje vertrouwen geven. Stap voor stap kun je alles leren. Techniek in de keuken, het klinkt soms van een andere wereld. Het is gewoon een recept precies volgen en de juiste ingrediënten op de juiste volgorde en volgens de juiste methode behandelen. Bijvoorbeeld deze marshmallow fluff wil ik zeker gaan maken. Moet je voorstellen dat je hier een taart mee afsmeert, of een bonbon mee vult …….


baked Louie's alles wat er in de oven past

Eigenlijk is Baked Louie echt een boek van een zoete blogger. Van gezonde energie repen, naar een taart versierd met M&M’s, een pannenkoektaart met fruit en wat dacht je van homemade Twixrepen.Het is ook een beetje mijn manier van bloggen. Het is maar net wat op je pad komt en waar je zin in hebt. Soms gezond, soms niet. Soms bakken met techniek, soms alles in een beslagkom en roeren maar.


Op zoek naar een zoete culinaire uitdaging met veel smaak dus.


Review: Baked Louie's

Laat die oven van Louie maar lekker groot zijn en nog heel lang mee gaan! Dat we Louie in de toekomst nog vaker zullen tegenkomen mag duidelijk zijn. En hopelijk doet hij Nederland dan ook af en toe aan.

Heb je helemaal zin gekregen om zelf ook aan de slag te gaan met Louie’s veelal verrassende recepten?

Baked Louie’s; alles wat in de oven past is te koop bij Bol.com.-- MET DANK AAN --
Met dank aan Davidsfonds uitgeverij en Fontaine uitgevers voor het ontvangen van het bakboek Baked Louie’s.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page