top of page

Review: Bakken met Paul Hollywood


Bakken met Paul Hollywood
Het was even wachten op de vertaling van Paul Engelstalige boek: How to bake. Maar eindelijk ligt hij dan in de winkel: Bakken met Paul Hollywood.  

Paul Hollywood mag dan tot enkele jaren geleden vrij onbekend in Nederland zijn; inmiddels heeft hij in bakkend Nederland toch zeker de status gekregen die andere landgenoten hier ook hebben. Dan denk ik aan Jamie Oliver en Gordon Ramsey. Misschien heeft Paul zelfs wel trekjes van een mannelijke Nigella Lawson. Zoals Nigella vrouwelijk en verleidelijk in de camera kijkt terwijl ze kookt, bewerkt Paul vol zelfvertrouwen en een tikje stoer zijn deeg.  Zo ook in Bakken met Paul Hollywood, een boek dat overigens veel meer informatie geeft dan Paul’s geliefde brood.

Bakken met Paul Hollywood

Zo kennen we de gepassioneerde bakker, hard aan het werk met zijn deeg. Paul is in Nederland vooral bekend geworden als genadig jurylid in the Great British Bake Off, de moeder van onze Heel Holland Bakt

Brood is een belevenis, brood moet je voelen, brood moet je kneden, koesteren, tijd geven om op smaak te komen. Toch is het bakboek Bakken met Paul Hollywood veel meer dan goed leren brood bakken.

Het bakboek is een dik boek met een stevige kaft. Ieder recept bestaat uit een mooie paginagrote foto en een bladzijde met duidelijk aanwijzingen.


Bakken met Paul Hollywood

Het accent in Bakken ligt op brood. Basisbroden, broden met smaak en zuurdesembroden.  Maar ook de zoete thuisbakker kan zijn hart ophalen in de tweede helft van het boek. Croissants & zoete broodjes. En niet te vergeten de hoofdstukken koekjes, desserts & cakes en het feestelijke hoofdstuk taarten & pasteien.

Bakken met Paul Hollywood

Paul gaat vaak de grens over voor internationale broden. Zoet, plat , gekruid of soms met onmogelijke vormen. Paul durft het allemaal aan en wij mogen meekijken en leren.


Je leert bijvoorbeeld waarom je voor een lekker brood tijd moet geven om smaak te ontwikkelen.

Review: Bakken met Paul Hollywood


Bakken met Paul Hollywood

English shortbread cookies en een gedurfde combinatie rechts boven: Kwarktaart met gerookte zalm en citroenwodka.


onder: abrikozen-couronne en robuuste groene olijvenstengels.

Bakken met Paul Hollywood

Daarnaast vind je ook veel koek recepten, net als recepten voor desserts en cakes als baklava & Victoria sponge.

Bakken met Paul Hollywood

Prachtige kersttaart en Portugese custardtaartjes.

Bakken met Paul Hollywood

Een opgerolde cake als boomstam. Eigenlijk een kerstrecept maar hier mag je me op een zomerse dag toch ook voor wakker maken.

Bakken met Paul Hollywood

Boek voor iedereen

Bakken met Paul Hollywood is een bakboek voor iedere bakliefhebber met een gevarieerde smaak. Paul’s recepten voor broden en baksels komen uit vele hoeken van de wereld.

Omdat de recepten vaak van ver komen krijg je regelmatig brood met smaken te maken die je wellicht niet goed kent. Sodabread is een voorbeeld hiervan, chapati’s of brood met cheddar en appel. Bierbroodjes die oorspronkelijk rezen met het gist dat van gistend bier geschept werd. Misschien krijg ik hiermee zelfs mijn oudste zoon aan het bakken?

Bakken met Paul Hollywood is een heerlijk boek voor thuisbakkers. Het is stevig, vol met prachtige foto’s waarvan je zin krijgt om zelf brood te gaan bakken. Ook de beginnende broodbakker krijgt duidelijk uitleg over hoe het proces van brood maken werkt. Tegelijkertijd krijg je het vertrouwen als lezer dat jij het ook kunt en dat zal menig twijfelend beginnend bakker over de streep trekken zelf aan het kneden te gaan.

Lunch achter de rug? Waarom niet weer de keuken in voor het tweede helft van het boek. Als je op schiet kun je heerlijke vaak zoete baksels maken en klaar hebben voor de high tea die middag. Of het dessert die avond na het diner.

Bakken met Paul Hollywood is een waardevolle en uitgebreide aanwinst tussen je bakboeken. Een boek om regelmatig even door te kijken om daarna naar de oven te lopen en te gaan bakken.Met dank aan uitgeverij Good Cook voor het bakboek: Bakken met Paul Hollywood 

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page