top of page

Snelle kleine aardbeienijs taartjes


Snelle kleine aardbeienijs taartjes
Onder het motto: life is short, eat dessert first ga ik jullie een lekker makkelijk zomers recept geven. Doe niet zo moeilijk, het is zomer; ga eropuit en zet toch wat lekker kleurigs op tafel. Onder de noemer knutselen met zoete ingrediënten zet je in no time deze snelle kleine aardbeinijs taartjes in elkaar. Wedden dat je kinderen achter je staan te trappelen om je te helpen?

Creëer je eigen kleine ijstaartjes!

Ben jij een fanatieke bakker die graag alles zelf maakt? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke zelfgebakken cake waarvan je nog een paar plakjes over hebt en zelf gemaakt ijs in de smaak die je graag hebt. De keuze aan ijs maken is reuze. Ook zonder ijsmachine kun je bijzondere soorten ijs maken.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Tip: de taartjes heb ik gemaakt bij warm weer. Het ijs smolt waar je bij stond en dan vindt het een weg tussen de aardbeien. Een volgende keer zou ik de ringen in de diepvries laten koelen, zodat ze goed koud zijn. Ook zou ik de ringen tussen de lagen door koelen in de diepvries. Maar misschien kun je een hulpje vinden voor in de keuken….
Stap voor stap het recept maken

Snelle kleine aardbeienijs taartjes

Benodigdheden:

 1. Per persoon 1 dun plakje cake, kant en klaar of zelf gebakken

 2. Vanille-ijs

 3. Aardbeienijs

 4. Verse aardbeien, liefst allemaal even groot (bij mij viel dat wat tegen, aardbeien zijn iedere week weer anders…)

Voor de topping:

 1. Bewaar persoon een mooie aardbei en 1 reserve

 2. Per persoon ongeveer 10-15 gram chocolade naar keuze

 3. Slagroom of chantilly creme

Ook nodig: 

 1. Kook-of bakringen

 2. Spuitzak met mooi spuitmondje

 3. Ruimte in de diepvries

 4. Voor een strakke rand of om je ring te verhogen: acetaatfolie. Bakpapier kan ook maar dit blijft niet zo mooi strak als de plasticfolie

Snelle aardbeien ijstaartjes

Snelle kleine aardbeienijs taartjes maken

Heb je acetaatfolie?

Eventueel zou een stevige showtas (voor in een ordner of andere stevige plastic vellen ook kunnen; al weet ik niet of deze voedselveilig zijn). Snij het folie net iets langer af dan je ring. Vet je ring in met wat olie en duw het folie hier tegenaan. Zo blijft het netjes zitten.


Stans rondjes uit de cake. Mijn kookringen waren te groot om in één keer een mooie cirkel te maken, vandaar dat ik de plakjes tegen elkaar aanlegde om er een ronde vorm uit te duwen. Leg de cake cirkels onderin de kookring.


Aardbeien wel of niet wassen

Zelf was ik nooit de aardbeien voor gebak. Een patissier vertelde me ooit, dat er weinig pesticiden op zitten en wat erop zit krijg je niet zomaar van de aardbeien af. Zelfs de aardbeien onder de kraan afspoelen kan ze al beschadigen. Mocht je ze wel willen wassen, haal ze dan door koud water in een bak en laat de groene steeltjes er nog aanzitten. Zodra je deze steeltjes eraf haalt zuigt de aardbei het vocht op als een spons en worden de aardbeien een beetje snotterig.

Snij voor de aardbeien in de ijstaartjes het groene steeltje weg en snij ze in dunne plakjes. Gebruik de mooiste stukjes en leg ze tegen de rand aan. De kleine zijkanten mag je tussendoor alvast opsnoepen.

Snelle kleine aardbeienijs taartjes

Schep een laag vanille-ijs in de vorm die net iets hoger is dan de helft van de hoogte van de aardbeien. Is het ijs nog stevig, schep dan direct met de aardbeienijs die net zo hoog is als het vanille-ijs. Is het vanille-ijs niet meer stevig laat het dan tussendoor stevig worden in de vrieskist.


Laat de ijstaartjes een uur of twee-drie stevig worden of langer als het erg is gaan smelten. Je merkt het al, bij mij was het behoorlijk warm bij dit toetje en tussendoor moest alles ook nog op de foto…..


Tijd voor de versiering met in chocolade gedoopte aardbeien.

Aardbeien gedoopt in chocolade is een traktatie op zich wat mij betreft. Smelt de chocolade in de magnetron en doop de aardbeien in de chocolade. Laat het teveel aan chocolade van de aardbei afdruppelen en laat het hard worden in de koelkast. Wil je stevige chocolade met een echte knak; gebruik dan de techniek om chocolade te tempereren.  Hoe je chocolade tempereert lees je hier.


Klop de slagroom stevig en voeg suiker toe naar smaak. Zelf gebruik ik graag mix voor chantilly crème. Handig want deze is altijd op voorraad, prachtig wit, stevig, goed te kleuren of smaak aan te geven, vetvrij en bevat weinig suiker. Doe de crème of room in een slagroom en bewaar het in de diepvries tot gebruik.


Haal vlak voor het opdienen de ijstaartjes uit de diepvries. Spuit een toef bovenop gevolgd door een zomerkoninkjes gedoopt in chocolade.

Tijd om te genieten van de snelle kleine aardbeienijs taartjes

Gerelateerde posts

2 Comments


Unknown member
Aug 05, 2023

Idd, om het ijs mooi te verdelen en glad te strijken , kan het niet te hard zijn. Maar als het te slap wordt vloeit het overal door; Dus terug enige tijd in vriezer is dan de oplossing. Maar wat met de sneetjes aardbeien dan ( die bevrozen zijn ) ?

Toch mooi gevonden dit desertje ,

Herman

Like
Unknown member
Aug 05, 2023
Replying to

Hoi Herman, zelf legde ik de plakjes aardbei rondom en vulde het taartje met het ijs. Het is inderdaad een beetje zoeken naar de juiste dikte. De taartjes werden gevuld en gingen met de aardbeien en al de diepvries in. Bij ons werden ze echter niet heel erg lang daarna opgegeten. Laat je de taartjes lang in de diepvries koelen dan worden de aardbeien wat slapper. Het beste is dus enkele uren voor presenteren de taartjes te maken. Mocht je aan de slag gaan; veel succes.

Like
bottom of page