top of page

Klein cheesecake taartje met blauwe bessen


Klein cheesecake taartje met blauwe bessen
Dit weekend heb ik voor de eerste keer zelf bladerdeeg gemaakt. Ik zag er een beetje tegenop, maar dat was helemaal niet nodig want het was eigenlijk heel makkelijk. Met oudjaar wilde ik hier iets mee gaan maken, maar er was zoveel eten in huis, dat het bladerdeeg niet gebruikt heb. Een paar dagen later lag het bladerdeeg nog steeds te wachten in de koelkast. Ik moest er echt iets mee gaan doen, voor het te laat zou zijn. Ik besloot er klein cheesecake taartje met blauwe bessen van te maken. Deze ingrediënten heb ik eigenlijk altijd in huis.

Hoe je zelf bladerdeeg maakt, ga ik later over schrijven. Maar eerst aan de bak

Tante Fanny's bladerdeeg

Het zelfgemaakte bladerdeeg is echt veel lekkerder! Hier ga ik binnenkort over schrijven, maar ik wil het nog een aantal keer zelf maken, voordat ik hier echt iets over wil schrijven. Tot die tijd raad ik je aan om vers bladerdeeg te gebruiken, het liefst van Tante Fanny; dat werkt heel prettig!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


bakblikken voor muffins voor kleine taartjes

Klein cheesecake taartje met blauwe bessen

Benodigdheden:

 1. 1 pak bladerdeeg, het liefst vers of homemade

 2. 200 gram roomkaas (mijn roomkaas was van de Lidl)

 3. 100-120 gram blauwe bessen, vers of uit de diepvries

 4. suiker naar smaak

 5. een cupcakeblik of vuurvaste schaaltjes


Kleine cheesecake taartje met blauwe bessen

Klein cheesecake taartje met blauwe bessen

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven). Haal het bladerdeeg uit de diepvries of koelkast en laat het kort een beetje op temperatuur komen. Het is belangrijk dat bladerdeeg niet te warm wordt, want dan lukt het niet meer goed om vormvast te blijven of te verhuizen naar je bakblik.

 2. Vet je cupcake bakblik in, maar het werkt ook in vuurvaste kopjes of kommetjes. Mijn taartjes kwamen makkelijk uit de vorm, maar leg bij twijfel een minirondje van bakpapier onderop, zo weet je zeker dat de taartjes gemakkelijk uit de vorm komen.

 3. Stans een rondje in het bladerdeeg dat net zo groot is als de de bovenkant van de cupcakevorm. Heb je geen uitsteker? Je hebt vast nog wel een glas om kom die net zo groot is.

 4. Duw de rondjes bladerdeeg in de bakvorm. Heb je bladerdeeg over maar te weinig plakjes bladerdeeg? Pak alle restjes bij elkaar en rol hier een opnieuw een een plat deeg van. Op die manier kun je ook met bladerdeeg uit de diepvries 12 taartjes maken.

 5. Roer door de roomkaas 2-4 theelepels suiker naar eigen smaak.

 6. Schep in ieder taartje een theelepeltje roomkaas. Strooi hier wat blauwe bessen overheen. Mijn bessen kwamen uit de diepvries.

 7. Bak de kleine cheesecake taartjes met blauwe bessen, ongeveer 20-22 minuten tot de zijkanten van het bladerdeeg goudkleurig is.

Tip: Heb je teveel taartjes gebakken? Bewaar ze in de diepvries. Bak ze eventueel na het ontdooien kort in de oven tot ze weer knapperig zijn.
Kleine cheesecake taartje met blauwe bessen aan het afkoelen op rooster

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page