top of page

Review: Gezond bakken van Amber Albarda


Omslag Gezond bakken van Amber Albarda
Onlangs zijn er een paar leuke gezonde bakboeken op de markt gekomen. Zo ook dit bakboek waarmee de beginner een houvast kan hebben maar ook de kritische bakker mee uit de voeten kan. Als je in de boekenwinkel door Gezond bakken van Amber Albarda staat te bladeren heb je eigenlijk niet in de gaten dat het een boek is vol gezondere ideeën, andere keuzes. Een boek met een nieuwe kijk op bakken anno 2014.

Wat je ziet is een lekker kleurig gezellig familie bakboek vol lekkere grote foto’s en heerlijkheden. En nu blijkt het lekkers op de foto’s ook nog een stuk gezonder dan gedacht!

Review: Gezond bakken van Amber Albarda

Grappig, ook een voedingscoach kan maar moeilijk voorbij heerlijke muffins, cupcakes en koekjes lopen. Leuk voor ons want het “op de de gezonde toer” willen leven stimuleerde Amber tot het maken van dit aantrekkelijke bakboek!

Review: Gezond bakken van Amber Albarda

Waarom zou je eigenlijk gezonder gaan bakken?

Amber vertelt over hoe ze vroeger als kind met haar zakgeld niet naar de speelgoedwinkel liep, maar naar de supermarkt om een zak Engelse drop te halen. Alternatieven had je toen nog niet. Amber werd ziek en heeft daarna drastisch haar levensstijl omgegooid.

Amber vertelt je over het gebruik van ingrediënten als kokosolie, rauwe cacaopoeder, speltmeel en de vele keuzes bij het gebruik van natuurlijke zoetmiddelen. Er is lekker veel aanvullende informatie te vinden bij deze ingrediënten.

Opvallend: zelf melk maken van macademianoten, kokos, paranoten, amandel, rijst en hennepzaad. Ik heb er al eerder over gelezen. Nu heb ik het zo lees heb ik echt zin om het een keer zelf te maken.

Review: Gezond bakken van Amber Albarda

Gezond bakken van Amber Albarda bevat zes hoofdstukken met recepten

  1. Koeken & koekjes

  2. Taart & cake

  3. Muffins, scones & brownies

  4. Brood & broodjes

  5. Feestjes & en Feestdagen

  6. Toetjes, snoepjes & repen.

Review: Gezond bakken van Amber Albarda

En zo geniet je bladerend door het boek van de heerlijke recepten, prachtig gepresenteerd,  mooie foto’s en met een duidelijke beschrijving.


Wat zal deze taart heerlijke smaken: notentaart met vijgen-perenvulling.

Review: Gezond bakken van Amber Albarda

Als je een boek doorbladerd zijn het toch vaak dezelfde foto’s die aanspreken.

Bij het zien van deze Toffeetaart met witte chocoladefrosting bleef ik ook steeds even hangen. De titel werkt natuurlijk ook erg mee. Kun je gezond bakken met toffee en witte chocoladefrosting?

Review: Gezond bakken van Amber Albarda

De wenslijst van wat ik wil maken wordt alleen maar groter. Brownies met een topping van dadels, avocado en cacao. Wat een uitdaging. Volkoren spelttaart met nectarine, energie repen met noten en pitten, Maar ook rechts onder, de bietentaart met cacao. Ik wil al een tijdje eens gaan bakken met bietjes.

Yes, een deel van het testteam thuis heeft al JA gezegd.

Het boek heeft aan de achterkant een handige flap. Hierop staat de betekenis van de iconen welke je bij ieder recept kunt terug vinden. Heel handig want zo kun je in een oogwenk bij ieder recept zien of het recept vrij is van: tarwe, gluten, volledig geen suiker, geraffineerde suiker, gist, zuivel. Maar ook of het recept koolhydraatarm is, bron van goede vetten, rauw of vegan is.

Overigens heb ik de twee “flappen” aan elke kant van het boek ook als prettig ervaren tijdens het bakken. Je kunt ze om de bladzijden slaan bij het recept dat je aan het gebruiken bent. Zo vind je het recept snel terug.

 review gezond bakken van Amber Albarda

Jong geleerd is oud gedaan

Ook aan kinderen is gedacht. Wat dacht je van deze leuke kaboutermutsjes?

Heb je ook zo’n zin gekregen om te bakken op een gezonde manier? Gezond bakken van Amber Albarda weet je vast te motiveren met haar fleurige boek vol heerlijke en haalbare recepten.


-- DANK --
Met dank aan Uitgeverij Spectrum, welke deel uit maakt van Uitgeverij Uniekboek | Het spectrum BV voor de mogelijkheid over Gezond Bakken van Amber Albarda een review te schrijven.

Gerelateerde posts

תגובות


bottom of page