top of page

Review: Gezond trakteren van Amber Albarda


Gezond trakteren van Amber Albarda
Heb jij kinderen die op de basisschool zitten? Je gunt je lieveling echt bijna alles. Maar gun je jouw kind om 9 uur ’s morgens een zak chips of een frietzakje vol snoepjes als traktatie? Bij mijn kinderen vond deze situatie regelmatig plaats op school. Wat leren wij onze kinderen op school eigenlijk behalve taal en rekenen?

Gaan gezond trakteren en lekker dan niet samen? Wel in  dit Review: Gezond trakteren van Amber Albarda.


Moeilijk, moeilijk, tenminste voor mij. Ik kijk naar links en zie het boter, de eieren, de chocolade en vooral veel suiker en ik denk: Daar kan ik iets heerlijks mee maken.

Rechts zie ik dadels, noten, honing, yoghurt, rauwe cacaopoeder, geraspte kokos en kokosolie. Daar kan ik ook iets lekkers van  maken. Ik mag zelf beslissen….. De balk van gezonde of minder gezonde keuzes balanceert bij mij vaak van links naar rechts maar vandaag slaat hij duidelijk uit naar rechts want ik zie een heel leuk boekje dat me laat zien dat ik met een wat gezondere keuze ook hele lekkere traktaties kan maken. Voor mij, maar vooral voor mijn gezin. 


STOP even bij deze foto en vertel me dan of je speekselklieren al gaan werken en je ook stiekem hoopt dat je uitgenodigd wordt op het feestje?


Gezond trakteren van Amber Albarda

Natuurlijk, schuif aan. Wat heerlijk om uitgenodigd te worden aan zo’n gezellige tafel vol traktaties.  Amber Albarda is een internationaal getraind en gediplomeerd voedingscoach. Zij gebruikt voedzame ingrediënten en weet hier echt iets lekkers te maken.


Het boek Gezond trakteren van Amber Albarda is een genot om in te kijken

Veel foto’s, veel kleuren, veel vrolijkheid, een aantrekkelijke presentatie en natuurlijk veel recepten. Alles straalt feestelijkheid, gezelligheid uit én lekker trakteren. Oh, vergeet ik weer dat woord, gezond trakteren!


Gezond trakteren. Voor mij is gezond trakteren een satéstokje met met fruit,  maar daar kijkt niemand meer blij van op.  Ik heb een stimulans nodig, een juf die het me leert. Amber is zo’n juf.


Gezond trakteren van Amber Albarda

Gezond trakteren is 120 pagina’s dik en gedrukt op prettig, bijna mat glanzend papier.

De inhoud is lekker breed en is geschikt voor de allerkleinste kinderen, maar ook de wat oudere kinderen.

Veel recepten kun je ook samen met je peuter, kleuter of wat oudere kind maken. Zo leert jouw kind de ingrediënten kennen die bij de smaak horen. Vaak vinden kinderen iets dat ze zelf gemaakt hebben extra leuk en eten ze het dan ook met veel smaak op. 

Ja, je moet even verder kijken, maar zijn echt veel gezonde traktaties.


Gezond trakteren van Amber Albarda

Hoewel Amber zich in dit boek voornamelijk richt op kinderen, vind ik zelf als volwassene ook veel lekkere inspiratie.  


Bovenstaande pecanpie-notenreep ziet er heerlijk uit en zou ik heel graag meenemen als tussendoortje. Zachte Medjooldadels, rozijnen, geraspte kokos, veel pecannoten en chocolade: daar krijg ik een heel veel trek van. Behalve dat de reep vast lekker zal smaken, de reep is bovendien zeer aantrekkelijk verpakt. Verpakken is ook bij uitdelen een kunst op zich. 

Mooi verpakken, dat kun je eigenlijk niet vergeten. Je versiert toch ook het huis voor de jarige job? Bij Amber zit je goed, want ze zit vol goede ideeën wat betreft de presentatie van je traktaties.


Gezond trakteren van Amber Albarda

Links boven zijn de Reese peanut buttercup lekker verantwoord gemaakt. Daarbij zijn ze met 2 leuke rietjes en een slingertje extra feestelijk versierd. Rechts boven: vijgenvierkantjes.

Links onder: quinoa krispies, Rechts onder: fruittaartjes.

Gezond trakteren gaat veel verder dan deze voorbeelden. Fruit speelt een grote rol maar gewoon een beetje saai op een stokje, zo kom ik geen enkel reept tegen. Ik zie wel hele leuke cakepops, Paddenstoelenmuffins, chocolade chips koekjes, cake ijsjes, kokoskuikentjes, druivenslangen, roze snoepjestaart en raw chocolate bonbons met praliné.

Moeilijk, moeilijk. Wat zal ik binnenkort gaan maken?


Gezond trakteren van Amber Albarda

Gezond trakteren heeft een kaft van stevig glimmend papier met een flap. Dat hebben andere boeken van Amber ook en deze vind ik zelf altijd fijn om als boekenlegger te gebruiken.


Gezond trakteren van Amber Albarda

Wat zien die vlinders er schattig uit! Hoe je ze maakt vind je in het boekje. Maar hoe maak je dan die leuke prints op de vlinder en de vlaggetjes bij de lekkere fruit milkshakes? Dat is een verrassing!

Gratis printables

Speciaal voor Gezond trakteren zijn er allerlei leuke gratis printables ontworpen. Vlaggetjes, etiketten voor op flesjes, tafelkaartjes, leuke printjes voor een cadeautje voor je meester of juf.  Je kunt ze gratis downloaden bij Sweettable.nl (helaas werkt de link inmiddels niet meer)


Gezond trakteren van Amber Albarda

Trakteren omdat je jarig bent

Kinderen hebben hier zo lang naar uitgekeken en kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Ben jij op zoek naar een gezondere variant van trakteren? Dan is Gezond trakteren misschien iets voor jou. Natuurlijk denk je bij trakteren meteen aan trakteren in de klas. Maar er staan ook heel veel ideeën in Gezond trakteren voor een feestje bij je thuis.


Ennnnnne, snoep je maar éénmaal per jaar op je verjaardag? Nee toch, het is natuurlijk ook leuk om tussendoor dit leuke boek tevoorschijn te toveren en samen met je kind op een druilerige dag iets uit te kiezen om te gaan maken.


Ook enthousiast geworden van dit leuke boek vol gezonde maar vooral lekkere traktaties?


-- DANK --
Dit review is mogelijk gemaakt door de uitgeverij van Gezond trakteren: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV. 
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page