top of page

Review verzameltijdschrift: taarten decoreren


review magazine Taarten Decoreren

De website van Taarten Decoreren is niet langer online!

Je houdt van bakken en je geniet van al het moois dat je de laatste tijd tegenkomt in de etalages van de winkeliers. Of je nu van knutselen houdt en je beland bij de pipoos, je aan het shoppen bent bij de bijenkorf en je loopt langs de patissierafdeling, of je loopt langs je eigen bakker die zich voorzichtig aan ook waagt aan de cupcake. De cupcake, de taarten en al de andere heerlijke zoetigheden kun je zelf ook proberen te maken.

Als beginner heb je duidelijke voorbeeldenen inspiratie nodig die je begrijpt.  Misschien uit dit verzameltijdschrift: taarten decoreren?

Inspiratie kun je vanaf 26 september 2012 ook iedere week (de eerste delen iedere twee weken) thuis ontvangen, want dan verschijnt er een tijdschrift waarmee je een verzamelwerk bij elkaar kunt sparen: “Taarten Decoreren”.  Deze zoete serie komt uit het huis van de Italiaanse uitgever DeAgostini, je kent het vast van andere series waarin je bij ieder tijdschrift een deel van een schip of auto ontvangt. Aan het eind van de verzameling heb je een volledig schip gebouwd. Op deze manier werkt ook het tijdschrift Taarten Decoreren. Iedere week ontvang je een tijdschrift, hierbij vind je bij ieder deel een of meerdere basisattributen om je op gang te helpen bij het decoreren.

Het tijdschrift is nog niet verkrijgbaar, maar ik hebt het eerste deel digitaal mogen bewonderen. De informatie die ik hierbij ontving beschreef:


Het uniek verzamelwerk is uitermate geschikt voor beginners die met behulp van duidelijke instructies willen leren hoe zij de simpelste taarten tot kunstwerken kunnen omtoveren. Het tijdschrift leent zich ook uitstekend voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie om originele en professionele cakes te bakken.

review magazine Taarten Decoreren

De PDF opent zich en ik zie een fris, kleurig aantrekkelijk ontworpen tijdschrift. Op een prettig manier worden de recepten stap voor stap uitgewerkt. Het lijkt me vooral toch een tijdschrift voor de beginnende bakker. Toch valt me wel het een en ander op.

Ik heb het idee dat het tijdschrift voor de beginner soms te snel gaat en het daarom details mist. Zo worden er cupcakes gebakken, een toef op gespoten en versiert met glimmende vlinders. Het ziet er prachtig uit, gebakken in gouden bakingcups. maar hoe bak je basis cupcakes en waar moet je op letten voor, tijdens en na het bakken? En hoe spuit je nu eigenlijk toeven, welke beweging moet je hierbij maken. De vaart wordt er goed ingehouden, maar dat moet ook als je per week 22 pagina’s veel informatie wilt brengen. Op naar het volgende recept.

review magazine Taarten Decoreren

Een voorbeeld van een eenvoudig maar prachtig visuele taart is de retrotaart met cirkels. Superleuk en meteen wil je aan de slag gaan.  Je gaat je biscuit bakken en dan kom je er al lezend erachter dat je pas in tijdschriftnummer 5 leert hoe je de taart leert bekleden met fondant. En dus moet je nog weken wachten op een vervolg van je bakles. Geen nood, bewaar het biscuit in de diepvries en probeer nog even geduld te hebben. Het is natuurlijk een vorm van klantenbinding maar voor de thuisbakker is het prettig om stap voor stap een techniek te leren,  welke volledig en uitgebreid bij elkaar is gebundeld.

review magazine Taarten Decoreren

Taarten en Decoreren, de layout ziet er uit als een wekelijks cadeautje die in de bus valt. Ik geloof zeker dat het tijdschrift zal de nieuwsgierige beginnende bakker prikkelen tot bakken.  Maar ik mis de informatie of het tijdschrift deels of volledig te koop is in de winkel? Het is voor mij niet helemaal duidelijk te vinden op de internetpagina van Taarten en Decoreren. Na wat googlen kom ik erachter dat het tijdschrift eerder dit jaar is verschenen. Dat het om dezelfde serie lijkt mij aannemelijk als ik de berichten lees op het Leukste Taarten Forum.

Als bijlage zul je veel bakbenodigdheden ontvangen.  Denk hierbij aan stencils (decoreersjabonen), modeleergereedschap, spuitzak en spuitmonden, uitstekers, stempels. Maar je wordt ook verwend met een bovenstaande extra’s. De beginnende bakker zal hierdoor aan de slag kunnen met de meegezonden recepten.  Een bakker met iets meer ervaring zal dit over het algemeen al vaak (deels) in huis hebben met de eigen gekozen kwaliteit en smaak.


Plezierig van Taarten en Decoreren:  1. Prettig ontworpen tijdschrift, vol kleur en weetjes. Het is een tijdschrift voor de beginner, lekker stap voor stap, zo kan iedereen leren bakken. De benodigde bakattributen worden regelmatig meegestuurd.

  2. Het tijdschrift staat vol leuke, motiverende haalbare inspiratie. Dat je inspiratie en benodigdheden al vaak zelf in huis hebt, wordt gestimuleerd.

  3. Je spaart een totale verzameling, een bewaarband waar je op terug kunt vallen bij je bakkunsten.

  4. Er zijn ook leuke bakboeken in de handel. Deze bevatten veel meer pagina’s en voorbeelden maar blijven wel vaak aan een bepaald type taartontwerp hangen. In de serie komt een grote variatie aan taarten en cupcakes aan bod. Niet alleen taarten met marsepein en fondant, maar ook met de spuitzak gespoten taarten en enkele klassiekers. Wil de de voorbeelden zien die de totale serie te bieden heeft, open dan de galerij op de webpagina van Taarten en Decoratie.

  5. Iedere week kijk je uit naar het moment dat de postbode komt.

review magazine Taarten Decoreren

Minder plezierig aan Taarten en Decoreren:


  1. Soms mis ik toch een wat volledige, beschrijving van de recepten, de echte basis.

  2. Niet leuk: Een vervolg van een techniek van een taart in deel 1vind je pas 4 tijdschriften verder. Is dit eenmalig of gaat dit regelmatig voorkomen in de serie.

  3. Blijf bedenken dat het tijdschrift bijna 5 euro per deel kost (deel 1 bevat 22 pagina’s). Het tijdschrift zal waarschijnlijk uit 60 delen gaan bestaan, welke een totaal kostenplaatje zal geven voor rond de 300 euro!  En…… is het niet leuk als je geïnspireerd raakt en het bakvirus te pakken krijgt om je eigen boeken en bakattributen uit te zoeken in de vele winkels die je tegenwoordig in de iets grotere plaatsten kunt vinden of online?

  4. Wil je de vele extra’s ontvangen? Hiervoor dien je een abonnement aan te gaan. Je bent echter niet verplicht het volledige abonnement uit te zitten, je mag je extra’s behouden bij het opzeggen van je abonnement. Veel antwoorden kun je vinden in de faq op de site.

  5. De verzamelband dien je apart aan te schaffen.

review magazine Taarten Decoreren

Al met al kijk ik met veel plezier naar deel 1 van de serie Taarten en Decoratie. Het tijdschrift biedt een eenvoudige manier om je bakskills op te bouwen, zit vol prachtig en haalbare ontwerpen.  Deel 1 ligt vanaf 26 september voor 1,50 euro in de winkel. Voor iedereen zeer toegankelijk om het blad een nader te bekijken.  De ideeën vind je iedere week in de bus en je bouwt langzaam je bakattributen verzameling op. Twijfel je nog, je kunt deel 1 ook hier online vinden en zelf doorbladeren.


Kun je niet wachten tot er iedere week een nieuw inspiratie in de bus valt?  Of val je over de prijs van het abonnement? Je kunt natuurlijk ook veel ideeën opdoen op internet. Wat mijzelf betreft is dat op dit moment vooral op Pinterest, een sociaal netwerk waar op zoek gaat naar foto’s op het web en ze verzameld in digitale mappen. Na anderhalf jaar regelmatig pinterest te hebben bezocht heb ik een eigen verzameling inspiratie gespaard, niet alleen op bakgebied.


Foto’s in dit blog gekregen via email van Taarten Decoreren of via een printscreen  op mijn eigen mac.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page