top of page

Sneeuwster taart met aardbeien


Sneeuwster taart met aardbeien
Ben je ook zo gek op slagroomtaart met aardbeien? De fruitige, romige en iets zoete klassieke combinatie leent zich geweldig goed bij het bakken. Deze sneeuwster taart met aardbeien is een variatie op de klassieke versie van een sneeuwster met (zelfgemaakte) advocaat. Het biscuit is gevuld met een flinke berg slagroom die een beetje bol gesmeerd wordt aan de bovenkant. Hierdoor opent de ster van biscuit zich een beetje. De sneeuwster slagroomtaart met aardbeien is goed gevuld met zoete aardbeien en bestrooid met poedersuiker en een paar verkruimelde meringues. De sneeuwster is heel gemakkelijk te maken en een echte favoriet. Eventueel kun je het biscuit al eerder maken en goed afgesloten bewaren. Dan is het in elkaar zetten van de taart een kwestie van minuten.

Sneeuwster aardbeien slagroomtaart vs klassieke sneeuwster

De klassieke sneeuwster taart met aardbeien is een favoriet recept maar niet iedereen houdt van advocaat of wil advocaat in gebak. Ik vond het als kind zelf ook niet lekker en viste de advocaat uit het gebak om vervolgens te genieten van het biscuit met de slagroom. Deze versie zal nog breder gewaardeerd worden en lust jij wel graag wat alcohol in gebak, dan kun je de taart trempereren.


Tremperen van biscuit, zo krijgt biscuit meer smaak

Biscuit lijkt op cake maar is veel droger van smaak omdat er geen boter of olie is gebruikt. Dat werkt prima bij taarten met vullingen omdat de vulling dit vaak vet bevat. Wil je het biscuit dat iets minder droog is of wil je een extra smaakje toevoegen aan het biscuit; dan kun je het biscuit tremperen. Door het biscuit te tremperen met een suikersiroop of likeur wordt het iets vochtiger en krijgt het een heerlijke smaak. Wat is tremperen hoe doe je dit? Je leest het in dit artikel.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Sneeuwster taart met aardbeien

Sneeuwster taart met aardbeien

Benodigdheden voor een taart met een doorsnede van 20 cm voor 6-8 stukken:

Voor het biscuit:

 1. 3 medium eieren is ongeveer 155-165 gram

 2. 85 gram fijne suiker

 3. 1 zakje vanillesuiker

 4. 65 gram bloem

 5. 20 gram maïzena

 6. Snufje zout

Voor de vulling:

 1. 450-500 ml slagroom, liefst 35%

 2. 2 zakjes slagroom versteviger

 3. Suiker naar eigen smaak

 4. Enkele eetlepels aardbeienjam of andere rode jam naar keuze

 5. 200-250 gram goede aardbeien

Voor bovenop

 1. Poedersuiker

 2. Eventueel verkruimelde meringues


Slagroomtaart met aardbeien

Recept sneeuwster taart met aardbeien

 1. Het beslag voor biscuit wordt geklopt in een (ijzeren) kom boven een pan met kokend water op een laag vuur. Hierdoor ontwikkel je een stevig beslag. Klop de eieren met de suiker luchtig totdat de suiker is opgelost. Dit kun je testen: als je geen suiker meer voelt is het opgelost.

 2. Verhuis de kom van de warmte en klop het nog zo'n 8-10 minuten totdat het geheel stevig is.

 3. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden bij een heteluchtoven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Bedek het bakblik met bakpapier.

 4. Zet de mixer uit, zeef de bloem, de maïzena, zout in de kom en spatel het geheel goed door elkaar. Liever niet langer dan nodig om geen lucht te verliezen.

 5. Schep het beslag in de springvorm en bak het in 35-45 gaar en goudbruin. Laat het afkoelen.

 6. Snij het biscuit doormidden en snij in het bovenste deel met 3 sneden een ster. Hierdoor ontstaan er 6 punten. Snij niet helemaal door tot het einde voor wat meer stevigheid.

 7. Besmeer het onderste biscuitdeel dun met jam.

 8. Klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en de slagroomversteviger tot het stevig is en verdeel het als een bergje op het onderste biscuit. Maak een holte in de top van de berg slagroom.

 9. Snij de aardbeien in plakjes en verdeel in de holte van de slagroom.

 10. Leg het bovenste deel biscuit terug op de staart en probeer voorzichtig de ster zo te openen dat je de aardbeien kunt zien.

 11. Bestrooi vlak voor het opdienen de taart met poedersuiker en eventueel wat verkruimelde meringue.


Zomerse taart; biscuit met slagroom en aardbeien

Slagroomtaart met aardbeien bewaren

Een slagroomtaart moet je bewaren in de koelkast. Vers is de taart het allerlekkerste en ziet de taart er het mooiste uit. De aardbeientaart kan nog twee dagen goed blijven, maar dat is afhankelijk van de kwaliteit van de aardbeien en hoe lang deze vers blijven. Het vocht van de slagroom zal iets in het biscuit trekken, maar dat vonden sommige proevers juist lekker.


Sneeuwster taart met aardbeien

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page